nowajulka 04.10.06, 22:17 Czy inhalacje z soli z nabulizatora (zimna para)moga zaszkodzić anginie ? nie wiem czy mu zrobić no i nie wiem czy anginę ma na pewno ? Ale podejrzewam, że mógł sę zarazić od znajomych................... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marki0 Re: PILNE !!! 04.10.06, 22:22 Z tego co wiem to lepiej chłodne niz gorace przy anginie, ale oczywiście nie z lodówki.takiego to nawet nie podaja jak jest zdrowy.A co do inhalacji to wydaje mi sie ze jak nabardziej mozesz.Mój ma inchalację codziennie z berodualu czy pulmicortu a nawet jak chory to zwiekszana ma czestotliwosc, a to tez przciez chłodna para. Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: PILNE !!! 05.10.06, 12:23 Dzieki Marki - zrobiłam wczorja na spiąco mu te inhalacje. Sfiskowałam, bo dzieci kolezanki, u której bylismy miały angine. A Mały zakaszlał kilka razy, dokładnie tak, jak przed obrzękiem krtani. I mówił, że go boli gardło. No to wpadłam w panikę. Ale u Niego to chyba nie angina - jak rano przyszła lekarka gardło nie było czerwone ani ktrań nie była opuchnięta. Co to było ? Nie wie sama, ale dobę wcześniej miał 40 stopni. Albo to jakaś reakcja na leczenie grzybów (3 dni wcześniej zaostrzyłam diete i zwiększyłam ilosc probityków)albo to był jakis wirus, a dzięki noni infekcja trwała tak krótko. Tak czy siak minęło. Mam taka nadzieje. Oby. Odpowiedz Link Zgłoś