Dodaj do ulubionych

do luty71:

04.11.06, 12:24
mam do Ciebie pytanie czy glista ludzka wyszla wam w badaniu kalu w kierunku
pasozytow czy trzeba zrobic jakies inne badanie zeby to "swinstwo" wyszlo?i
czy skora wokol oczu byla czerwona caly czas czy np na jesieni i zima?prosz
odpisz.z gory wielkie dzieki
Obserwuj wątek
    • ad310 Re: do luty71: 04.11.06, 12:43
      czy te masc Diprobase mozna bez problemu smarowac dziecku skore wokol oczu
      lacznie z powiekami?nie ma zadnego ryzyka?czylekarz wam zapisal te masc?bo jak
      ja pytalam pania w aptece to nie potrafila mi nic powiedziec i doradzic.
      • luty71 Re: do luty71: 05.11.06, 23:04
        Przepraszam, że tak późno ale dopiero teraz mam chwilkę jak juz całe
        towarzystwo chrapie.
        Glista, a dokładnie jaja glisty wyszły w badaniu kału jednak pewniejszym
        badaniem jest badanie krwi na obecość antygenu glisty - najlepiej zadzwoń do
        laboratorium tam powinni Ci wszystko powiedzieć - skąd jesteś?
        Jeśli chodzi o oczy to u nas w opłakanym stanie była skora na gornej powiece -
        cała popękana - sączące się i swędzące ranki. To wszystko pieknie się zagoiło
        po odrobaczeniu. Teraz od czasu do czasu powieczki są zaczerwienione i też
        swędzą smaruję wtedy wazeliną farmaceutyczną (w aptece poweidzieli mi, żebym
        nie używała wazeliny na duże powierzchnie ciała, gdyż wazelina jest bardzo!
        tłusta i zatyka pory całkowicie). Od pewnego czasu używam tylko wazeliny,
        ponieważ wiem, że moj synus alergicznie reaguje na jakiś skladnik alantanu i
        maści cholesterelowej (prawdopodobnie na lanolinę). Diprobase maść używałam
        długo, na powieczki też - lekarz poweidział, że można.
        Pozdrawiam i jesli masz jakies pytania to chętnie odpowiem
        • ad310 Re: do luty71: 06.11.06, 11:16
          hej
          jestem z W-wy.ja podejrzewam ze u nas pora roku ma cos wspolnego z tym co sie
          dzieje z moja coreczka. w zeszlym roku na jesieni sie zaczely problemy ze
          skora,zaczelo sie od nadgarstkow,pozniej krostki swedzace na szyi no i w koncu
          skora wokol oczu czerwona.to byla dla mnie najgorsza tragedia.jak patrzylam na
          moe dziecko to lzy same sie cisnely do oczu.jezdzilismy po lekarzach,nikt nie
          wiedzial co sie dzieje.w koncu trafilam tu na forum,porobilam dziecku rozne
          badania m.in. na pasozyty, na lambie, na owsiki na candide z kalu. wyszla tylko
          candida. mala byla leczona lekami Sanum, jest na diecie,odrobaczalismy sie
          nawet w ciemno. przez 5 m-cy bylo ok,nie bylo problemu z oczami.przyszla
          jesien, koniec pazdziernika i dokladnie tak samo jak w zeszlym roku, ten sam
          okres i znowu troche nadgarski w krostkach ale bardzo niewiele no i niestety
          skora wokol oczu rowniez czerwona.dlatego wiaze to z pora roku.czekam teraz na
          wizyte u lekarza.u nas powieki sa czerwone i skora pod oczkami tez,jak sie z
          bliska przypatrzylam to sa to malusienkie punkciki czerwone ktore razem tworza
          jedna wielka czerwona calosc.to ja raczej swedzi bo sobie troche pociera te
          oczki.kupilam diprobase i troche jej samruje powieki.zauwazylam tez ze oczy po
          spaniu rano sa mniej czerwone,dopiero czerwienieja bardziej po poludniu a na
          wieczor sa juz bardzo zaczerwienione.teraz znowu bede jej robic szereg
          badan.czyli badanie w kierunku glisty najlepiej zrobic z krwi?to badanie jakos
          sie specjalnie nazywa?dzieki za odpoweidz
    • ad310 Re: do luty71: 06.11.06, 11:21
      mam jeszcze jedno pytanie:a dlkaczego jeszcze powieki sa czerwone?czy jeszcze
      sie nie wyleczyliscie?wiesz od czego tak sie jeszcze dzieje?
      • luty71 Re: do luty71: 06.11.06, 22:23
        jesień i zima to ponoć bardzo zła pora dla alergików, wiele osob skarży sie na
        pogorszenie objawów jesienią - to czas kiedy hulają roztocza w naszych domach i
        może to własnie powod zaczerwienionych powiek. Jeśli macie stwierdzoną candidę
        to może to zaczerwienienie właśnie od tego? Ja sama nie wiem dlaczego powieczki
        Wojtusia wciąż są zaczerwienione (myślałam, że to gronkowiec ale badanie wyszlo
        ok)i skąd sie bierze delikatna wysypka w na nóżkach, w okolicy krzyża i na
        podbrzuszu - albo to uczulenie na jakiś skladnik diety, albo wciąż jakieś
        niedobite paskudztwo - zastanawiam się nad ponownym podaniem Zentelu.

Badanie z krwi to badanie na obecność antygenu glisty, a jeśli jesteś z
        Warszawy to masz tam polecaną na tym forum panią Kamirską - doskonałą
        laborantkę, u której warto zbadać kał.
        • ad310 Re: do luty71: 07.11.06, 11:01
          kal robilam juz parokrotnie u dr Kamirskiej nic nie wyszlo.robilam tam
          pasozyty, lambie i owsiki - nic nie wyszlo. ponadto robilam u niej candide - po
          preleczeniu wyszla ostatnio z +. teraz bede jej powtarzac badania. ja wiaze jej
          uczulenie z pora roku. w zeszlym roku na jesieni dokladnie bylo to samo. cala
          ta choroba zaczela sie rok temu na jesieni wczesniej nic sie nie dzialo
    • ad310 Re: do luty71: 07.11.06, 11:02
      czy gliste robilas u Kamirskiej czy gdzies indziej?
      • luty71 Re: do luty71: 07.11.06, 17:03
        Jestem z Katowic i wszystkie badania robię w moim mieście. Jesli pogorszenie
        nastepuje jesienią to całkiem mozliwe, że to roztocza. Używasz pokrowców
        antyroztoczowych na pościel i materace? Ponoć dobrze się sprawdzają w walce z
        roztoczami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka