Dodaj do ulubionych

Bodymax - czy mozna?

IP: *.* 15.01.02, 10:08
Hej,Poniewaz moja coreczka ma przedwczesnie zarastajace ciemiaczko, nie wolno mi ani podawac jej wit D3 ani przyjmowac jej w zadnym z kompleksow witamin. Dodatkowo, Zosia ma alergie na mleko krowie i jego przetwory no a w zwiazku z tym ja mam dosc uboga diete. Jedyny preparat nie zawierajacy Wit D3 jaki znalazlam to Bodymax, ale on z kolei zawiera wyciag z korzenia Zen-Szenia i nie wiem czy moge go brac. Macie moze jakies doswiadczenia w tym temacie?Oczywiscie zapytam swojego lekarza, alergologa no i Zoski pediatre ale chcialabym wiedziec czy moze wy wiecie cos na ten temat.Pozdrawiam,ANia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasjopeja Re: Bodymax - czy mozna? IP: *.* 29.01.02, 11:53
      czesc!Mialam identyczna sytuacje z ciemiaczkiem u mojej Ani, ale lekarz zalecal nam branie po 1 kropli vit.D3; problemy zaczely sie na jesieni poprzedniego roku, gdy zaczela wystepowac mocna potliwosc glowki - jakby pocz. krzywicy. lekarka zmienila preparat na vigantol (chyba tak to sie nazywalo) utrzymujac 1 krople na dzien. problemy z potliwoscia glowki zniknely.a zaznaczam, ze mala ma od 3 miesiaca zycia alergie na mleko, wiec jest do tej pory na Nutramigenie.o bodymaxie nic nie slyszalam.
    • Gość: AniaSK Re: Bodymax - czy mozna? IP: *.* 29.01.02, 12:18
      Nie wiem dlaczego, ale na każdym preparacie z żeń-szeniem znalazłam zapis, że nie powinny go jeść kobiety w ciąży i dzieci. Nie potrafię tego jakoś uzasadnić (być może nikt nie zrobił w tym kierunku żadnych badań?), ale tak jest. Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka