Dodaj do ulubionych

Do mam karmiacych dzieci Nutramigenem

IP: *.* 19.01.02, 22:49
Mam 14 miesieczna coreczke uczulona na bialko mleka krowiego w zwiazku z czym podaje jej preparat mlekozastepczy - Nutramigen. Czy dziecko powinno dodatkowo otrzymywac wapno (np. w syropie)? Moj pediatra dosc niekonkretnie wypowiadal sie na ten temat. Pytalam 3x i za kazdym razem dostawalam inna odpowiedz dawkowania wapna. Podpowiedzcie co robic?
Obserwuj wątek
    • Gość: dorsi Re: Do mam karmiacych dzieci Nutramigenem IP: *.* 19.01.02, 23:29
      Ja karmie Nutramingenem (Bianka ma 7 miesiecy) i nikt nie kazal mi dawac wapna dodatkowo. Wapno daje tylko wtedy gdy corcia jest przeziebiona razem z witamina C. Ostatnio zauwazylam krostki na twarzy oraz sucha skore, co wiaze z alergia i z tym, ze przez krotki czas dawalam Nana, bo nie mialam recepty na Nutramigen. Teraz nadal daje Nutramigen i uwazam, ze jest to swietny preparat mlekozastepczy.Do tej pory Bianka bardzo dobrze tolerowala to "mleko" - zadnych zaparc, biegunek itd.pozdrawiamDorsi mama Bianki
    • Gość: Mara_Jade Re: Do mam karmiacych dzieci Nutramigenem IP: *.* 20.01.02, 12:54
      Moja ma 13 miesiecy i nie podajemy jej wapnia w sztucznej formie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka