Dodaj do ulubionych

Nietolerancja laktozy.

21.11.06, 09:47
Byliśmy z małym 8 msc. na testach biorezonansowych i wyszło białko mleka plus
laktoza, co do mleka nie mam wątpliwości bo to podejrzewałam, ale nie jestem
pewna co do laztozy, mały nie miał kolki, brzuszek go nie boli, nie ma
biegunki. Ma tylko objawy skórne. Czym objawia się uczulenie na laktoze.
Jakie jest mleko dla alergików bez laktozy.

Pozdrawiam
Dorota
Obserwuj wątek
    • kruffa Re: Nietolerancja laktozy. 21.11.06, 10:33
      Mnie zawsze zadziwnia, że na biorezonansie niemal każdemu "wciskają" tą
      laktozę. Mi też "wciskali" uczulenie na laktozę. Dziecko nigdy jej nie miało.
      Na dodatek wciskali mi, że dziecko było uczulone na gliadynę. Potem okazało
      się, że dzieciak nigdy nie miał problemów z glutenem, za to był uczulony na ryz
      i jabłka, które w biorezonansie ni wyszły.
      Laktoza jest cukrem, a nie białkiem. Bez laktozy jest Nutramigen i Bebilon
      Amino.

Kruffa
    • 5_monika Re: Nietolerancja laktozy. 21.11.06, 11:45
      fałszywie dodatni test na nietolerancję laktozy, wychodzi często przy zakażeniu
      lamblią
    • monsum1 Re: Nietolerancja laktozy. 22.11.06, 07:12
      akurat to moze byc prawda ze twoj maluszek ma uczulenie na laktoze,
      a mianowicie nietolerancja objawia sie glownie biegunkami a uczulenie objawami
      skornymi, moj maz i mlodsza 2 letnia corka ma nietolerancje laktozy i jest to
      do konca zycia natomiast ja mam uczulenie na lakotze i mam cale ramiona w
      krostach przez jakich czas nie pilam mleka i wszystko bylo ok ale jak teraz
      tylko troche wypije to dostaje straszne krosty na udach
      pytasz sie jakie mleko otoz tez podawalam z puszki ale teraz od pol roku podaje
      KOZIE MLEKO i jest rewelacja zadych niepozadanych objawow jak przy tym
      modyfikowanym krowim gdyz nie zawiera laktozy a jest owiele zdrowsze niz to
      sztuczne z puszki tylko ze jakos lekarze zapominaja o jego istnieniu
      mozesz na probe zobaczyc jak twoje dziecko zareaguje na nie
      pozdrawiam i zycze sukcesow
      • pigwolec Re: Nietolerancja laktozy. 06.12.06, 18:34
        Kozie mleko zawiera laktoze smile
    • dador1 Re: do monsum1 22.11.06, 08:54
      Czy dobrze rozumiem, że dziecku uczulonemu na białko mleka i laktoze można
      dawać mleko kozie?

Pozdtrawiam
      Dorota
      • kruffa Re: do monsum1 22.11.06, 09:56
        Nie. Laktoza jest w mleku każdego ssaka, a jeśli dziecko jest uczulone na
        kazeinę (najczęściej uczulające białko) nie może ani mleka krowiego, ani
        koziego ani owczego itd.

Kruffa
        • sotto_voce Re: do monsum1 22.11.06, 11:17
          Jedyne ssacze mleko, jakie mój syn nietolerujący laktozy toleruje to mleko
          ludzkie, znaczy się moje. Ale tylko jeśli ja nie pijam mleka innych ssaków.
          Mogę tylko dobrze ukwaszony kefir, jogurt już nie przejdzie. Pozdrawiam
          • kruffa Re: do monsum1 22.11.06, 11:31
            Gdyby twoje dziecko nietolerowało laktozy to nie mogłoby pić mleka matki.
            Widac twoje dziecko skazę białkową ma w niewielkim stopniu, bo reaguje tylko na
            zwykłe mleko.

Kruffa
            • sotto_voce Re: do monsum1 22.11.06, 12:50
              Ha! Tę samą wątpliwość wyraziłam w rozmowie z lekarką, która stwierdziła
              biorezonansem nietolerancję laktozy i brak skazy białkowej. Uśmiechnęła się
              tylko tajemniczo i powiedziała, że w mleku matki to jest "inna" laktoza. A
              objawy są typowo "laktozowe": bóle brzucha, wzdęcia, brzydkie kupy, brak
              objawów skórnych. Zresztą szkodzą tabletki mające w masie tabletkowej laktozę,
              a bez białek mleka. Kto mi zagadkę tej "innej" laktozy wyjaśni naukowo?
              • kruffa Re: do monsum1 22.11.06, 13:23
                A to napewno była osoba która miała choć minimalne wykształcenie medyczne? wink
                Chyba mają rację ci, którzy twierdzą, że biorezonansem zajmują się byli
                studenci medycyny, którym nie udało się dostać na żadną specjalizację lub w
                ogóle osoby nie mające pojęcia o medycenie uncertain
                Tutaj masz ogólne info:
                pl.wikipedia.org/wiki/Nietolerancja_laktozy
                A w tych tabletkach była tylko substancja aktywna i laktoza? Pewnie nie.

A co do objawów brzusznych. Moja córka reagowała tylko skórą, natomiast syn nie
                miał nigdy jednej krostki. Ma tylko objawy ze strony brzuszka i na 1000% nie
                jest to nietolerancja laktozy, a zwykła alegia i delikatny brzuch.

Kruffa
        • monsum1 Re: do monsum1 23.11.06, 17:05
          tak tak tylko skoro jestes taka dokladna to chyba wiesz ze w mleku krowim a
          mleku kozim czy owczym sa bialka ale to sa inne biala a tak poza tym to
          napisalam o nietolerancji laktozy a nie uczuleniu na bialko mleka KROWIEGO a to
          jest roznica
          moja corka nie moze mleka krowiego czy tego z folii czy kartonu czy nawet tego
          w proszku specjalnego dla dzieci bo dostaje biegunki od niego ale jezeli zje
          serek ( byle nie danonki bo od nich dostaje strasznego kataru i luzniejsze
          kupki) np.bakus to jest ok ale tez tylko w umiarkowanych ilosciach bo jest
          katastrofa a po kozim mleku nic jej nie jest ale kazdy ma swoja racje
          pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka