IP: *.* 11.02.02, 11:23
Pozdrawiam serdecznie. Mój synek (prawie 3 lata) często zapada na zapalenie oskrzeli. Testy nie potwierdziły co prawda alergii ale synek jest leczony przez alergologa, który zalecił podawanie Zyrtecu, LUIVAC, a ostatnio i TILADE. I tu chyba pojawił się problem. Synek miał mdłości i wymioty. Nie sądzę żeby spowodowane to było złą dietą, czy chorobą. Przeczytałam w ulotce, że zaburzenia tego typu mogą być skutkiem ubocznym leczenia TILADE; na szczęście krótkotrwałym. Zanim zacznę wydzwaniać do lekarza chciałabym Was zapytać bo być może macie już doświadczenie w leczeniu dzieci tym specyfikiem. Czy spotkałyście się z taką reakcją na lek. Jeżeli tak, to czy długo to trwało?Pozdrawiam,MarzenaB
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta_B Re: TILADE IP: *.* 11.02.02, 20:51
      Nie wiem nic o leku, ale chciałabym Ci zadać pytanie: czy Twoje dziecko ma gorączkę przy zapaleniu oskrzeli?Pozdrawiam-Marta
    • Gość: MarzenaB Re: TILADE IP: *.* 12.02.02, 09:58
      Cześć Marto!Mój synek od ponad roku chorował przeciętnie co 2-3 m-ce na zapalenie oskrzeli. Towarzyszyła im wysoka gorączka (przeciętnie od 39 do 39.5 C.). Oczywiście dostawał antybiotyk i dosyć szybko dochodził do siebie. Ale za 2 m-ce to samo. Jak pisałam badania krwi nie potwierdziły alergii, a alergolog zaleciła zrobienie wymazu z gardła i nosa. Badanie wykazało obecność bakterii. Lekarz zaleciła podawanie Zyrtecu i Luivac-u. Po zakończeniu miesięcznej kuracji Luivac-iem(na początku stycznia br.) mały znowu dostał zapalenia oskrzeli, ale tym razem temp. nie przekroczyła 37.5 C. Alergolog stwierdziła, że świadczy to o postępie w leczeniu. No cóż, poleczymy - zobaczymy. Pozdrawiam,MarzenaB
      • Gość: Marta_B Re: TILADE IP: *.* 12.02.02, 15:04
        Cześć Marzena.Piszesz, że badania krwi nie potwierdziły alergii, a lek Tilade jest typowy dla zapalenia oskrzeli na tle alergicznym...I nie wolno go stosowac u dzieci poniżej 7 lat. Jeżeli działania niepożądane się utrzymują należy skontaktować się z lekarzem.A pytałam Cię czy synek ma gorączkę, bo przy obturacyjnym (alergicznym) zapaleniu oskrzeli nie ma gorączki.Ja też miałam ten problem, z tym że mój synek chorował na zapalenie oskrzeli równiutko co miesiąc (jest strasznym alergikiem) i tez próbowałam wszystkiego, aż w końcu pomogła mu homeopatia. Od tamtej pory (3-miesięczna kuracja) synek choruje 3-4 razy do roku i ma wysoką gorączkę przy zapaleniu oskrzeli, a to duży sukces....Pozdrawiam-Marta
        • Gość: MarzenaB Re: TILADE IP: *.* 14.02.02, 12:23
          Dzięki, Niby testy nie potwierdziły alergii (widziałam ujemne wyniki testów i pokazywano mi rezultaty badania na IgE, które wykazały bardzo niski poziom, co podobno ma świadczyć o małej skłonności do alergii) ale z drugiej strony leczy go jak małego alergika. Trochę mam zamętu w głowie. Słyszałam, że u małych dzieci z wiarygodnością testów nie jest za dobrze. Po kilku dniach ostrożnego stosowania TILADE już żadne niepokojące objawy nie wystąpiły. Cóż w połowie marca mamy kolejną wizytę. Zobaczę co będzie. Jak nie będzie poprawy to zapewne będę szukać pomocy u homeopaty.Pozdrowienia,MarzenaB
    • Gość: Gosia1 Re: TILADE IP: *.* 13.02.02, 11:17
      Mam doświadczenia - złe. Leczyłam moją córkę Anię Tilade, Tilarinem, i Tilavistem - leki do gardła, nosa i oczu. Koszmarnie drogo kosztują a nie dają żadnych efektów - przynajmniej u mojej córki. Jeśli chcesz pogadać o alergii napisz na priva. Pozdrawiam Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka