27.11.06, 15:03
umylam Jeremiemu wlosy najzwyklejszym szamponem nivea dla dzieci, takim z supermarketu. i co? i
nic! uwierzyc nie moge. pewnie sie po paru razach uczuli, ale poki co pozwolcie, ze sie pociesze wink
Obserwuj wątek
    • ana256 Re: cud ;) 27.11.06, 15:28
      a musisz myć tym szaponem?
      • patyska Re: cud ;) 27.11.06, 15:36
        tak Aniu. Jeremi ma lojotokowe zapalenie skory na glowce, i to takie, na ktore zadne specyfiki nie
        dzialaja. po umyciu tym szamponem zaczyna mu sie to wreszcie zluszczac. wiec bede nim myc poki sie
        nie uczuli. a potem znajdziesz mi dla niego jakis szampon, prawda? wink
        • bydz Re: cud ;) 27.11.06, 20:52
          a może pomoże szampon z mocznikiem Ocerinu?
    • agata9991 Re: cud ;) 27.11.06, 22:57
      majka też miała problemy ze skórą na głowie, kupiłam szampon Mustela w piance
      dla noworodków, niemowląt i dzieci i jest ok. we wskazaniach jest : "....usuwa
      zmiany powstałe w przebiegu łojotoku skóry głowy". Polecam-od lata stosuję (150
      ml) i jeszcze się nie skończył, kosztował chyba 38zł.
    • emfj Re: cud ;) 28.11.06, 10:29
      a ja myślałam ze Jeremi zjadł kawałek białego sera i nic smile) czytałam tu
      ostatnio jakiś post, ze Matki Dzieci Alergicznych poniżej 1 roku zaczynały jeść
      wszystko i nic Dzieciom nie było smile
      U nas ostatnio pogorszenie i stąd mój zły nastrój
    • patyska dzieki! 29.11.06, 10:42
      kupie szampon musteli, albo ten ocerinu, nie bede czekac az sie uczuli wink
      • mama_marunia Re: dzieki! 29.11.06, 11:16
        Używam od około miesiąca szamponu Nivea ( młody ma 14 miesięcy) i jest OK.
        Dziecko nie musi się na niego uczulić! Jeśli jest OK, to po co zmieniać? Skąd ta
        myśl, że się uczuli?
        • krasnoludekw Re: ja tez polecam szampon musteli 29.11.06, 12:15
    • martiks Re: cud ;) 29.11.06, 17:06
      a próbowałaś specyfik SVR na ciemieniuche i podobne (zrogowacenia, ciemieniucha,
      stany łuskowe owłosionej skory) Xerial Capillaire - seria z mocznikiem? Jest też
      szampon Xerial P.

• karolcia2506 Re: cud ;) 30.11.06, 20:12
        Szampon Musteli używamy cały czas, jest drogi ale wystarcza na bardzo długo. Nie
        polecam Olejku na ciemieniuchę Skarbu Matki, u nas nie było po nim żadnej poprawy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka