patyska 27.11.06, 15:03 umylam Jeremiemu wlosy najzwyklejszym szamponem nivea dla dzieci, takim z supermarketu. i co? i nic! uwierzyc nie moge. pewnie sie po paru razach uczuli, ale poki co pozwolcie, ze sie pociesze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patyska Re: cud ;) 27.11.06, 15:36 tak Aniu. Jeremi ma lojotokowe zapalenie skory na glowce, i to takie, na ktore zadne specyfiki nie dzialaja. po umyciu tym szamponem zaczyna mu sie to wreszcie zluszczac. wiec bede nim myc poki sie nie uczuli. a potem znajdziesz mi dla niego jakis szampon, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
agata9991 Re: cud ;) 27.11.06, 22:57 majka też miała problemy ze skórą na głowie, kupiłam szampon Mustela w piance dla noworodków, niemowląt i dzieci i jest ok. we wskazaniach jest : "....usuwa zmiany powstałe w przebiegu łojotoku skóry głowy". Polecam-od lata stosuję (150 ml) i jeszcze się nie skończył, kosztował chyba 38zł. Odpowiedz Link Zgłoś
emfj Re: cud ;) 28.11.06, 10:29 a ja myślałam ze Jeremi zjadł kawałek białego sera i nic ) czytałam tu ostatnio jakiś post, ze Matki Dzieci Alergicznych poniżej 1 roku zaczynały jeść wszystko i nic Dzieciom nie było U nas ostatnio pogorszenie i stąd mój zły nastrój Odpowiedz Link Zgłoś
patyska dzieki! 29.11.06, 10:42 kupie szampon musteli, albo ten ocerinu, nie bede czekac az sie uczuli Odpowiedz Link Zgłoś
mama_marunia Re: dzieki! 29.11.06, 11:16 Używam od około miesiąca szamponu Nivea ( młody ma 14 miesięcy) i jest OK. Dziecko nie musi się na niego uczulić! Jeśli jest OK, to po co zmieniać? Skąd ta myśl, że się uczuli? Odpowiedz Link Zgłoś
martiks Re: cud ;) 29.11.06, 17:06 a próbowałaś specyfik SVR na ciemieniuche i podobne (zrogowacenia, ciemieniucha, stany łuskowe owłosionej skory) Xerial Capillaire - seria z mocznikiem? Jest też szampon Xerial P. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia2506 Re: cud ;) 30.11.06, 20:12 Szampon Musteli używamy cały czas, jest drogi ale wystarcza na bardzo długo. Nie polecam Olejku na ciemieniuchę Skarbu Matki, u nas nie było po nim żadnej poprawy. Odpowiedz Link Zgłoś