Dodaj do ulubionych

homeopatia

IP: *.* 09.07.02, 21:49
Mam pytanie . Czy może ktoś z Was leczył niemowlę u homeopaty oczywiście na alergię. Moja córeczka ma okropne krostki na twarzy i strasznie sie drapie. Lekarz każe ją smarować maścią sterydową, której boję się stosować. zresztą to pomaga tylko na krótką metę. Proszę poradźcie coś bo dzidzia jest bardzo niespokojna i nie może spokojnie spaćZ góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: Basia.Pawlik Re: homeopatia IP: *.* 09.07.02, 22:16
      Napisz coś bliżej - ile twoja córeczka ma miesięcy, lat.Czy podajesz jej leki p/histaminowe (Fenistil, Zyrtec, Clemastin). Sterydy są naprawdę niezłe, ale trzeba mieć odwagę, żeby je podawać malutkim dzieciom (chociaż czasem nie ma wyjścia)- dobry, silny, ale zarazem mało wchłaniający sie przez skórę jest Elocom. Pozdrawiam Basia
    • Gość: nucha Re: homeopatia IP: *.* 10.07.02, 14:34
      czesc przesylam co otrzymalam od znajomej homeopatki.Jesli chodzi o alergie u dziecka prosze o szczególna ostroznosc. Ostatnie badania pokazuja, ze nawet picie mleka krowiego przez matke, która karmi moze byc przyczyna uczulenia dziecka. Prosze zapytac w aptece o preparaty bezmleczne i jednoczesnie nie zawierajace soi - na nia dzieci tez sie coraz czesciej uczulaja.Jest balsam parafinowy Oilatum, który mozna stosowac do kapieli ale równie dobra jest kapiel z dodatkiem krochmalu. Mozna dodac do kapieli zrobiony wczesniej napar z rumianku.W opisanych przez Pania zmianach skórnych u dziecka proponuje podac lek Graphites-Dagomed 7 - opis w zalaczeniu. Niezbedne i podstawowe jest jednak stosowanie bezmlecznej diety. Jesli po okresie nie podawania mleka alergia zniknie nalezy diete utrzymac dluzszy czas. Jesli objawy nie znikna byc moze trzeba bedzie wyeliminowac na jakis czas z diety Pani i dziecka cytrusy, owoce pestkowe. Miejscowo mozna zastosowac opisany wczesniej szwajcarski Zel zywokostowy Alpine Herbs (u mojej znajomej zlikwidowal w kilka minut reakcje alergiczna po zetknieciu z jakas roslina, na która byla uczulona) Mam nadzieje, ze to pomoze. Sama walczylam cierpliwie z alergia u mojego dziecka. Udalo sie przejsc przez to bez leków chemicznych, antyhistaminowych i sterydowych. Zycze podobnego sukcesu.
      • Gość: kamilllla Re: homeopatia IP: *.* 10.07.02, 18:54
        Bardzo dziękuję za odpowiedź. Mój maluch ma dopiero 4 miesiące i naprawdę chciałabym uniknąć silnych leków ale z drugiej strony boje się że homeopatia nie podoła w tym przypadku. Dziękuję za potwierdzenie że rzeczywiście da się uniknąć leków.Dziecko je Bebilon pepti który jest mlekiem na alergię i w zasadzie nic innego bo bardzo żle reaguje na nowe pokarmy.Będę wdzieczna za jakieś namiary na homeopatę w Warszawie.PozdrawiamKamila
        • Gość: nucha Re: homeopatia IP: *.* 10.07.02, 19:43
          Zobacz wykaz praktyk na www.heel.com.pl albo bez com
        • Gość: DagmaraKawalska Re: homeopatia IP: *.* 18.07.02, 10:19
          A może pójdziesz do Instytutu Matki i Dziecka w Międzylesiu. Mam namiar na dobrego dermatologa. Moją małą podejrzewali o AZS, 5 lekarzy potwierdziła, a w Międzylesiu zrobiopno Werce testy z krwi i okazało się, że to nie Azs tylko alergia. Obyło się, bez sterydów, Zyrteców i innych. Jak chcesz, napisz na priva.dagu@wp.pl. Polecam. Daga
      • Gość: Marta_B Re: homeopatia IP: *.* 11.07.02, 20:15
        Rzenia, powiedz mi czy po tym żelu normalne jest uczucie pieczenia do tego stopnia, że moje dziecko krzyczy i rusza nóżkami? Dodam że ma 5 lat i mówi mi że czuje tak jakby mu ktoś igiełki wbijal w nóżki.Pozdrawiam-Marta
        • Gość: Hermiona Re: homeopatia IP: *.* 15.07.02, 20:27
          No, to ja bym Was bardzo przestrzegała przed stosowaniem ziół w jakiejkolwiek postaci, bo możecie dziecku alergicznemu tylko zaszkodzić. Leczenie homeopatyczne jest prowadzone bardzo indywidualnie, więc nie może być oparte o zasadę "jedna pani drugiej pani", bo albo nie pomoże, albo wręcz wzmocni objawy alergii.
        • Gość: flaska Re: homeopatia IP: *.* 16.07.02, 01:15
          oglądalam ten żel w aptece i na opakowaniu jest informacja , że może wywołać taką reakcję (uczucie pieczenia).ewa
          • Gość: nucha Re: homeopatia IP: *.* 02.08.02, 11:36
            Nie jest to zel homeopatyczny ale ziolowy. Zalety zywokostu sa znane od dawna i na pewno nie zaszkodza. Ja stosuje z efektami nie tylko na alergie ale poparzenia czy stluczenia.Rzenia
            • Gość: Hermiona Re: homeopatia IP: *.* 02.08.02, 21:08
              Dlatego tym bardziej nie powinnno się go stosować u alergików, skoro jest ziołowy. Istnieją przecież reakcje krzyżowe, więc lepiej używać jak najmniejszej ilości składników roślinnych.
              • Gość: nucha Re: homeopatia IP: *.* 03.08.02, 08:14
                A czy znasz jakas masc natluszczajaca (krem), godna polecenia?Rzenia
                • Gość: Hermiona Re: homeopatia IP: *.* 03.08.02, 21:53
                  Ja smarowałam skórę mojej córki maścią cholesterolową, robioną w aptece. To jest sam tłuszcz, bez żadnych dodatków, więc nie podrażniał jej. Na szczęście nie miała nigdy bardzo dużych problemów ze skórą, ale na nieszczęście od razu zaczęła mieć o wiele gorsze...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka