Dodaj do ulubionych

wysypka-pomocy!

IP: *.* 29.09.02, 14:34
Witam!Moja córeczka (1 m)ma od wczoraj na buzi jakąś wysypkę-malutkie krosteczki na policzkach i na czole,w niektorych miejscach skórka jest zaczerwieniona...Czy to jest uczulenie???A do tego drugą noc z rzędu mała nie może spać,płacze przy piersi,wierci się i robi jakoś tak jakby więcek kupek niż zwykle(ale są one normalne) a no i puszcza bączki!Pomużcie co to może być-jestem młodą niedoświadczoną mamą i kompletnie nie wiem co z tym zrobić!!!!!Z góry dziękuję za pomoc.Kasia mama Zuzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: goskax Re: wysypka-pomocy! IP: *.* 01.10.02, 11:35
      Może to byc uczulenie. U nas też zaczęło sie od krostek i plam na buzisad Zaraz potem dołączyły wymioty i bóle brzuszka. Może spróbuj na poczatek wyeliminować mleczne rzeczy ze swojej diety ?
    • Gość: Madaz27 Re: wysypka-pomocy! IP: *.* 09.10.02, 22:26
      Odkąd moje dziecko skończyło 5 tygodni (teraz ma 8,5 miesiąca) zaczęło mieć wysypkę na buzi. Przeszłam na drakońską dietę (indyk, marchew, jabłko, ryż, ziemniaki) i chociaż cały czas drobiazgowo kontrolowałam wprowadzanie nowych pokarmów (nowa rzecz na tydzień) do tej pory ciągle mój synek ma jakieś drobne wysypki. Nazwałam je wędrujące bo w zależności od momentu raz są na rączkach, raz na nóżkach, raz na brzuszku i tak w kółko. Oszaleć można. Zaczynam już być przewrażliwona. Do tego doszedł kolejny problem - za mało pokarmu. Więc przestałam wprowadzać sobie pokarmy, a zaczęłam jemu. Ale i tak cały czas coś z jego skórą się dzieje. Raz bardziej, a raz mniej. Zupełnie już nie wiem co robić. Przecież musi coś jeść i ja też. Tylko co? Byłam u kilku lekarzy i każdy mówi co innego. I bądź tu człowieku mądry!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka