Dodaj do ulubionych

PROSTOWNICA do wlosów!!

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.02.06, 23:30
Dziewczyny, pomózce. Wyszłam od fryzjera z zcieniowanymi wlosami, które po MOIM myciu zrobiły mnie na lwa. Przyjaciółka doradza prostownice [i mysle ze ma racje], problem w tym ze... nie mam pojęcia jaką! jak zeczalem sie rozglądac po sklepach to zgubilam sie w możliwościach: zwykla, ceramiczna, ceramiczno-grafitowa.. o co chodzi z tą mocą prostownicy i regulacja temperatury?! moze macie jakies wskazówki lub coś konkretnego do polecenia
dzieki! :)

Lew. ;)
Obserwuj wątek
    • zoe28 Re: PROSTOWNICA do wlosów!! 13.02.06, 00:51
      Wystarczy, żeby była ceramiczna z mocą od 50 w górę. Regulacja temperatury może
      się przydać (moja tej regulacji nie posiada) bo ustawiasz temperaturę do
      konkretnego rodzaju włosów (grube, cienkie, kręcone itd) ale nie wiem jak wyglda
      to w praktyce, i czy rzeczywiście się przydaje. Staraj się wybrać prostownicę
      raczej węższą, tzn z węższymi płytkami, no i ja doradzam jednak zakup
      profesjonalnej jak Efalock czy Babyliss. Wydatek rzędu 300zł, na allegro 200 z
      hakiem, ale masz pewność, że włosy będą naprawdę wyprostowane przy jak
      najmniejszej szkodliwości dla nich.
      Z drugiej strony jeszcze nie wiesz czy będziesz prostować włosy przez dłuższy
      okres, więc na próbę możesz się zaopatrzyć w jakieś "marketowe" dzieło, a jeśli
      uznasz że prostowanie to jest TO - wtedy "szarpniesz" się na lepszy sprzęt :)
      Ot takie są moje sugestie :)
      Pozdrawiam
      • Gość: szuwareq Re: PROSTOWNICA do wlosów!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.02.06, 16:23
        dzieki za wskazówki, bardzo się przydadzą :)
        ukłony od Lwa
        jak ja kocham fryzjerów...
    • emma47 Re: PROSTOWNICA do wlosów!! 13.02.06, 22:16
      moje zdanie jest inne - lepiej od razu kup tą lepsza pomimo że będzie droższa -
      po co masz dwa razy płacic?? około miesiąca temu po wielkich bojach z samą sobą
      kupiłam sobie takie cuddeńko TONDEO (ta sama firma co Ga.ma) i jestem nią
      zachwycona. porównania zbytniego nie mam bo to moja pierwsza prostownica.
      kiedyś miałam pozyczoną od koleżanki babyblissa ale nie byłam nią zachwycona, a
      fryzjerka mi prostowała Wigo i przyznam że efekt był fajny, ale nie wiem jak by
      się sprawdzała na codzień, bo jej w zakładzie ceramika odpadała - niby po
      upadku na ziemię.
      a co do mocy - to ktoś mi powiedział, że wystarczy 25W zaufałam - mam tylko 25
      i jest rewelacja - ekspresowo się nagrzewa, włosów mi jak na razie nie niszczy
      (nie obaserwuje tego) efekt jest faktycznie do kolejnego mycia (a włosy mam
      bardzo podatne na wilgoć) no i wystarczy jedno pociągnięcie żeby były proste -
      nawet na dość grubym paśmi (jestem leń i robie to czesem byle szybciej czy
      więcej włosó na jeden raz ). dodam żę za swoją dałam 230 zł i jestem w pełni
      zadowolona :D

obyć i Ty znalazła coś dla siebie - powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka