Dodaj do ulubionych

mleko kozie?

IP: *.* 18.12.02, 11:21
witam czy jesli moja corcia ma nietolerancje mleka - tak stwierdzila lekarka - to nie moge tez jesc sera koziego? Moze cos wiecie na ten temat? bede wdzieczna Monika
Obserwuj wątek
    • Gość: AśkamamaWiki Re: mleko kozie? IP: *.* 23.12.02, 13:29
      Cześć Monika!Niestety nie ma jednoznacznej odp. na Twoje pytanie, ale jest duża szansa, że mimo nietolerancji mleka krowiego (najczęściej występ. nietolerancja) u Twojego dziecka będziesz mogła spokojnie jeść produkty z mleka koziego. Tak było w moim przypadku, gdyż moja córka ma alergię także na mleko krowie. Jak karmiłam ją piersią to byłam na ścisłej diecie i odstawiłam nabiał ale ratowałam się produktami kozimi tzn. mleko kozie do kawy i serki kozie. Zawierają one inne rodzaje białka stąd duża szansa, że wszystko będzie ok. Ale są też przypadki, że i na kozie mleko dzieci są uczulone. Musisz więc ostrożnie próbować i obserwować malucha. Pozdrawiam i życzę zdrowia!
      • Gość: kasiunia Re: mleko kozie?-do Aśki IP: *.* 28.12.02, 19:45
        Asiu, czy u Twojej córeczki objawy tej alergii po jakimś czasie ustąpiły? Maja też nie toleruje mleka krowiego, pediatra powiedziała mi, że jest szansa że to ustąpi, ale jak na razie nic z tego (Maja ma 3 miesiące)... Na razie karmię ją piersią i jestem na ścisłej diecie, ale zaczynam się zastanawiać co potem?...kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka