Dodaj do ulubionych

Do uczulonych na wit C

IP: *.* 19.01.03, 00:17
Często słyszę, że z alergii na mleko można wyrosnąć, a jak to jest z uczuleniem na wit C ?Mały źle reaguje na soki, owoce, syropy i leki z dodatkiem wit C - jak sobie radzicie w przypadku drobnych infekcji i przeziębień?Jakie słodycze można podać dziecku uczulonemu na wit C i ze skazą białkową -zwykłe lizaki i landrynki też niestety uczulają. Będę wdzięczna za każdą wskazówkę. basza
Obserwuj wątek
    • Gość: Misiek Re: Do uczulonych na wit C IP: *.* 22.01.03, 18:40
      Mój 4-letni symek też reaguje alergicznie na lizaki i twarde cukierki, a właściwie na barwniki w nich zawarte. Zauważyłam, że niektóre zestway witaminowe zawierają jakis składnik mleka (w tej chwili nie jestem pewna swojej pamięci, więc piszę tylko tyle). Mojego synka nie uczulają tabletki wielowitaminowe Multitabs, a jest uczulony na białko mleka i jajek, barwniki, konserwanty i inne dodatki do żywności. Ale na wit C chyba nie jest uczulony.
      • Gość: Jedynka Re: Do uczulonych na wit C IP: *.* 27.01.03, 00:45
        WitamMoja półtoraroczna córeczka jest uczulona na skondensowana witaminę C, a ostatnio doszła nam chyba( to jeszcze nie potwierdzone) skaza białkowa. Nie dostaje soków tylko kompoty, herbatki owocowe i wodę a zamiast jogurtów, serków itp. desery sojowe (do kupienia w sklepie) kaszaki z owocami (banany, jagody)itp. Nie podaje Cebionu i tym podobnych specyfików. Teraz na rynku jest wybór w lekach i pewnych rzeczy mozna uniknąć.Pozdrawiam Jedynka
        • Gość: Ania28 Re: Do uczulonych na wit C - czym to się odjawia? IP: *.* 06.02.03, 00:59
          Czy możecie mi napisać czym objawia się to uczulenie? Moja córka ma prawdopodobnie skazę białkową, ale zauważyłam, że objawy typu wysypka czy liszaje nasilają się, kiedy jest przeziębiona i podaję jej dodatkową "porcję" wit C. A może to zbieg okoliczności.PozdrawiamAnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka