Gość: barbara IP: *.* 15.03.03, 09:37 dziewczyny czy robiłyście testy z krwi swoim dzieciom? jeśli tak to w hjakim wieku i czy były w miarę wiarygodne tzn czy dzieci były rzeczywiście uczulone na to co wykazały Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DagmaraKawalska Re: testy z krwi IP: *.* 15.03.03, 12:26 cześć.Robiłam testy Weronice jak miała 7 miesięcy. Co do wiarygodności... Wydaje mi się, że tylko prywatnie robione testy na poszczególne alergeny są wiarygodne a i to nie do końca.Publicznie zwykle robią chyba mix kilku np 5 najpopularniejszych alergenów, przy czym jeśli wyjdzie reakcja, to nie wiesz na który. Teraz Wera też miała robione testy i reakcji krwi nie było, choć na skórze reakcja jest. lekarka orzekła, że to alergia pokarmowa i zaleciła zrobienie testów szczegółowych, prywatnie , na opóźnioną reakcję alergiczną. Nie bój się, dzieciątko to boli tyle, co pobranie krwi, a ty bedziesz wiedzieć, co dać a co nie.Daga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniamania Re: testy z krwi IP: *.* 15.03.03, 22:19 Robiłam testy mojej córcejak miała 6 miesięcy i wtedy zbyt wiele się nie dowiedziałam. Teraz powtarzałam (ma prawie 4 latka) i wyszło sporo rzeczy (na 20 badanych w teście) Poszliśmy na badanie bicomem i się potwierdziło w 99%. Od miesiąca jest na diecie ( bez mąki pszennej, mleka, kakao, marchwi i innych rzeczy). Efekty są, mniej sie drapie i śpi całą noc, także chyba testy okazały sie wirygodne. Pozdrawiam Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LusiaLinczewska Re: testy z krwi IP: *.* 16.03.03, 17:34 Robiłam testy na 20 alergenów u 2 latka. Niestety okazało się, że na żaden nie jest uczulony. Niestety, bo synek ma cały czas plamy suchej, czerwonej skóry pod kolanami, w pachwinach oraz szorstka skórę (przymieszkowe zapalenie skóry). Jako zdesperowani rodzice zamierzamy iść na badanie biorezonansem. Nie wiem, na ile jest to wiarygodne. A z naszych obserwacji wynika, że najbardziej uczula moje dziecko woda z kranu. Jestem kompletnie załamana, bo każda kąpiel kończy się czerwoną, suchą skórą, swędzącą i szorstką. Badania sobie, a dziecko sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
migrys jak kapac dziecko ze zmianami na skorze 04.04.03, 09:34 to ze testy nie wykazaly alergii to jeszcze nie znaczy ze dziecko nie jest uczulone... niestety ;-( mozesz miec do czynienia z alergia niezalezna od IgE i wtedy testy z krwi o kant d... potluc brzydko mowiac... a odnosnie wody z kranu to moze co prawda uczulac ale bardziej prawodopodobne jest ze tylko zaognia podraznione miejsca... kilka rad odnosnie kapania dzieci ze zmianami skornymi: - kapiel w wodzie o temp. nie przekraczajacej 35 stopni celcjusza - kapiel nie dluzsza niz 5 - 8 minut (tak mniej wiecej oczywiscie) - kapiel w wodzie z krochmalem, oilatum, balneum hermal itd. (raczej nie w zadnej popularnej sklepowej oliwce, ale to sprawa indywidualna) - po wyjeciu dziecka z wody skore sie osusza dotykajac lekko recznikiem (najlepiej bawelnianym albo flanelowym a nie frotte zeby nie drapac) a nie wycierajac - natychmiast po oszuszeniu skory smarujemy kremem / mascia ktorej uzywamy do pielegnacji skory - skora oddaje najwiecej wilgoci po kapieli wlasnie wiec trzeba zapobiegac jej przesuszaniu to chyba tyle... w ostatecznosci mozna kapac w wodzie przegotowanej a w ostatecznej ostatecznosci w przytarganej oligocenskiej (ja tak kapalam przez 7 miesiecy) albo kapac co 2 dni na przyklad - o ile oczywiscie dziecko nie uprawialo zapasow w blocie... generalnie poniewaz woda w kranie jest jaka jest nalezy ograniczac kontakt podraznionej skory... Odpowiedz Link Zgłoś