Dodaj do ulubionych

co to może być

IP: *.* 01.04.03, 13:52
Witam Od kilku dni mój 5 letni syn ma wysypkę na całym brzuszku, szyji i na rączkach (w zgięciu łokcia i pod pachami). Nie mam pojęcia co to może być. Są to malutkie krosteczki czasem czerwone a czasem nie i tylko skóra jest szorstka jak "papier ścierny". Synek mówi że go to nie swędzi. Dodam że wcześniej jak miał około roku był uczulony na mleko w proszku. To cholerstwo nie przechodzi a ja nie wiem co robić i na co jest to uczulenie. Myśle też o proszku do prania, który zmieniłam niedawno na Jelp lub tabletki do zmywarki..... Powiedzcie mi co może być przyczyną tej wysypki??????Dziękuję za każdą podpowiedźDagmara
Obserwuj wątek
    • kasiagleb Re: co to może być 03.04.03, 09:21
      sucha skóra i swędząca wysypka to zapewna reakcja alergiczna na....no właśnie
      możesz to sprawdzić tylko w jeden sposób - u 5-latka można już zrobić testy
      skórne i wszystko będzie jasne, możesz oczywiście próbować odstawiać po kolei
      wszystko co przyjdzie ci do głowy, ale będzie to długo trwało a dziecko będzie
      się męczyć, sama jestem alergikiem i wiem jak to swędzi, szczególnie w nocy
      testy skórne są zupełnie bezbolesne i masz odpowiedź po 20 minutach
      na wysypkę polecam kąpiel w krochmalu i maść cholesterolową dostępną w aptekach
      bez recepty, to z pewnością złagodzi objawy, ale przede wszystkim pędź do
      alergologa i znajdź przyczynę - im szybciej tym lepiej
      Kasia mama Jasia (obydwoje alergicy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka