Dodaj do ulubionych

Dr. Sojka - wasze opinie ?

17.01.07, 00:18
Jakiś czas temu czytałam, że wiele z Was wybierało się do tej p. doktor. Nie
ma szans na zapisanie się do dr. M więc zapisano mnie do dr. Sojki. Jakie są
Wasze opinie po wizycie? Moja cała rodzina musi przeleczyć lamblie, candidę i
gronkowca + alergię dziecka. Jakie leki przypisuje ? Czy są skuteczne? Czy
leczy też balsamem kapucyńskim? Jak długo trwa leczenie?
Obserwuj wątek
    • czarna.perla Re: Dr. Sojka - wasze opinie ? 17.01.07, 13:35
      podnoszę bo też chętnie dowiem się czegoś.
      • asia_k2 Re: Dr. Sojka - wasze opinie ? 18.01.07, 17:09
        dziewczyny napiszcie proszę o waszych doświadczeniach. dużo z was się wybierało
        do tej p.doktor więc pewnie macie jakieś opinie.
        • kasiulek2806 Re: Dr. Sojka - wasze opinie ? 18.01.07, 19:14
          Witam! Ja byłam jakiś czas temu. Średnio wspominam tę wizytę. Dr sprawiała
          wrażenie nie do końca znającej się na rzeczy, zero podejścia do dzieci, nawet
          nie obejrzała mojego synka( pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego) Poza tym
          przepisała mi nystatynę, a na moje pytanie czy to przypadkiem nie jest
          antybiotyk odpowiedziała że nie. O probiotykach w ogóle nie wspomniała. Ważny
          był dla niej tylko biorezonans i leki homeopatyczne które nam przepisała. Nie
          wiem jakoś to wszystko mi sie nie spodobało. Więcej tam nie pójdę
          • asia_k2 Re: Dr. Sojka - wasze opinie ? 19.01.07, 17:30
            a co leczyłaś u tej doktor?
            • kasiulek2806 Re: Dr. Sojka - wasze opinie ? 19.01.07, 19:05
              Candidę
              • asia_k2 Re: Dr. Sojka - wasze opinie ? 19.01.07, 19:49
                czyli rozumiem,że nie stosowałaś tych leków? a jeśli stosowałaś, to jakie były
                efekty.
                • kasiulek2806 Re: Dr. Sojka - wasze opinie ? 19.01.07, 21:51
                  Nie nie stosowałam.Zostałam przy probiotykach i diecie. Byłam tez juz dwa razy
                  u dr Kubalskiej, którą poleciła mi dr Kostrzeńska i ta wywarła na mnie
                  pozytywne wrażenie. Stwierdziła że nie leczy wyników badań tylko dziecko. I co
                  mnie pozytywnie zaskoczyło to zanim spojrzała na wyniki badań to najpierw
                  solidnie obejrzała mojego synka.A tak poza tym to babka jest konkretna i
                  sprawia wrażenie znającej sie na rzeczy. Mam nadzieje że mnie moja intuicja nie
                  mylismile Za ok miesiąc będę powtarzać badania to dam znać jak się ma nasza
                  candida, gronkowiec i klebsiella. Pozdrawiam
                  • czarna.perla Re: do kasiulek2806 19.01.07, 22:29
                    kasiulku, czy mogłabyś napisać więcej o tej dr kubalskiej, czy ona jest
                    pediatrą? czy zajmuje się rownież lambliami? czy leczy również homeopatią?
                    jakie macie od niej zalecenia?

bardzo proszę odpowiedz mi na te pytania.
                    • kasiulek2806 Re: do kasiulek2806 19.01.07, 22:39
                      Dr Kubalska jest pediatrą poleciła mi ja tak jak juz wczesniej wspomniałam dr
                      Kostrzeńska po tym jak oprócz candidy wyszedł nam jeszcze gronkowiec i
                      klebsiella. Co do lamlii to nie jestem pewna ale wydaje mi się że by ci
                      pomogła, ponieważ mi od razu zwróciła na to uwagę i zaproponowała powtórzyć
                      badanie w kierunku lamblii, chociaż za pierwszym razem nam nie wyszły( za
                      drugim zreszta też uffsmile) Jeżeli chodzi o homeopatie to też nie jestem pewna,
                      ale wydaje mi się że sie tym nie zajmuje. Jak na razie jej zalecenia to dieta
                      probiotyki, odstawienie nabiału i glutenu( poniewaz jest podejrzenie alergii)
                      za ok miesiąc mamy powtórzyć badania kał, mocz, zrobić prowokację glutenem a
                      następnie wykonać testy. Zobaczymy czas pokażesmilePozdrawiam
    • karolcia2506 Zgadzam się z Kasiulek! 19.01.07, 22:34

• kasiulek2806 Re: Zgadzam się z Kasiulek! 19.01.07, 22:42
        A ha jeszcze zapomniałam dodać że nie jest droga wizyta kosztuje u niej 50zł,
        więc perełko jeśli jesteś z wawy to może spróbuj sie z nią umówić moze akurat
        wam pomożę
        • czarna.perla Re: Zgadzam się z Kasiulek! 19.01.07, 23:03
          Kasiulku dzięki.

Proszę podaj mi nr tel. do tej pani dr, zadzwonię i może dowiem się czegoś
          więcej. czy ona przyjmuje prywatnie w jakiejś poradni czy ma swój własny
          gabinet i sama odbiera telefony? Czy długo czeka się na wizytę? Jak ta wizyta
          wygląda? Czy rozmawiałaś z nią o wizycie w vega medice?
          • kasiulek2806 Re: Zgadzam się z Kasiulek! 19.01.07, 23:20
            Ona przyjmuję u siebie w domu na ul. Gardenii 13 to jest między wawrem a
            aninem, we wtorki i w soboty. Na wizyte nie czeka się długo, przyjmuje na
            bierząco. Babka ma bardzo dobre podejście do dzieci, jest energiczna, miła, i
            rzeczowa.Wizyta trwa u niej dosyć długo, ja starałam się wycisnąć ile się dasmile
            Jesli chodzi o wizytę w Vega to wspomniałam jej tylko o biorezonansie,
            usmiechnęła się i powiedziała że nie ma nic przeciwko i że jak nie mamy na co
            wydac pieniedzy to proszę bardzosmile Numer telefonu:609-201-075, 022-613-16-77.
            Spróbuj tracisz tylko 50zł. Powodzenia!
    • kasiulek2806 Re: Dr. Sojka - wasze opinie ? 19.01.07, 23:23
      Perełko napisz proszę jak juz będziesz po wizycie. Jeszcze raz pozdrawiam.
      • asia_k2 do kasiulek2806 21.01.07, 00:27
        Kasiulek, dzięki za info. Wyczytałam natomiast, że dr Kubalska też daje
        Nystatynę i też mówi, że to nie antybiotyk -"Odradziła też antybiotyk ze względu
        na candidię" -
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=50991084&a=52267620
        Dzwoniłam dzisiaj do dr. Kubalskiej i pytałam jeszcze o leczenie lamblii i
        mówiła, że lamblie koniecznie leczy się chemią. Wspominała też o sprawdzeniu czy
        są lamblie badaniem immunologicznym. Mówiła też, że dokładnie ogląda dziecko i
        sprawdza czy są objawy danej choroby, ale w przypadku stwierdzenia lamblii u
        jednego domowników i tak raczej wszyscy muszę się leczyć. Obawiam się, że w
        naszym przypadku lecznie będzie podobne do leczenia dr. Sojki. Nie wiem już do
        kogo mam iść, żeby było dobrze.
        Asia
        • kasiulek2806 Re: do kasiulek2806 21.01.07, 10:44
          Masz rację ciężka sprawasmile Nie wiedziałam jaki jest stosunek tej dr do
          nystatyny. Tak jak mówiłam ja osobiście jestem( przynajmniej na razie)
          zadowolona. Poza tym jest jeszcze sprawa homeopatii, której dr kubalska raczej
          nie stosuje. Jeżeli wierzysz, że ci te leki pomogą to zdecyduj się na dr Sojkę.
          Z kolei dr Kubalska ma lepszy kontakt z dzieckiem zbada ci je od stóp do
          główsmile, no i jest o wiele tańsza( chociaz wiem że w przypadku zdrowia naszych
          dzieciaczków jest to kwestia drugoplanowa) Cięzko jest mi cokolwiek doradzićsad
          • asia_k2 Re: do kasiulek2806 21.01.07, 13:34
            dr. Sojkę mam w środę i zobaczę co powie, najwyżej skonsultuję jeszcze sprawę u
            dr. Kubalskiej. pzdr,
    • aslea Re: Dr. Sojka - wasze opinie ? 21.01.07, 22:27
      Za radą sigvaris chciałam do niej pojechać z dziećmi. Jednak poczytałam opinie
      osób, które były u niej i wypowiadały się na tym forum. Nie znalazłm nikogo, kto
      by wypowiadał się na jej temat jednoznacznie pozytywnie. I dlatego stwierdziłam,
      że jednak postawię wszystko na jedną kartę i spróbuję zarejestrować się do dr M.
      Dla mnie ogromną rolę grały koszy tej wizyty ( jestem z Lublinia i taka wyprawa
      dla mnie to spory koszt)i jeśli miałabym po takim wydatku w dalszym ciągu mieć
      wątpliwości co do zaleconej kuracji, postawionej diagnozy itp. to wolałam zacząć
      leczyć dzieci wg zaleceń pediatry i czekać na wizytę u dr M. Miałam szczęście i
      udało mi się zarejestrować na miejsce osoby, która zrezygnowała z wizyty. I
      jestem z mojej decyzji b. zadowolona. Z tego co piszesz to jesteś z W-wy i dla
      ciebie pewnie nie są to tak duże wydatki. Myślę, że na twoim miejscu spróbowałabym.
      • asia_k2 Re: Dr. Sojka - wasze opinie ? 30.01.07, 20:04
        dziewczyny, no więc trafiłam zarówno do dr. Sojki jak i do dr. M.
        dr. Sojka była pierwsza. Miałam zrobić u niej tylko biorezonans, ale zgodziłam
        się też na poradę medyczną. Dr. Sojka przypisała naszej rodzinie podobne leki
        jak dzisiaj dr. M. (są różnice w dawkowaniu, dr. M nie przypisała też Vermoxu, a
        dr. S tak, dr. M przypisała zioła chińskie, a dr. Sojka krople na czerwie, ale
        jedna i druga przypisła Pyrantelum i Zentel). Być może tylko według mnie te leki
        są podobne, być może skutki leczenia jedną terapią byłyby lepsze/gorsze od tych
        z drugiej terapii - tego nie wiem, bo aż tak się na tym nie znam. Chcę tylko
        powiedzieć, że dr. S na candidę wcale nie przypisała Nystatyny tylko Citrokehel,
        Fortakehel. Wiec może z tym leczeniem nie jest tak źle...

Chcę tylko powiedzieć, że ogólne moje wrażenie dot. dr. S jest jak najbardziej
        pozytywne. Nie pasowało jej, że memu dziecku w zwykłym badaniu nie wyszyły
        owsiki, bo według niej miał objawy "owsikowe" i poprosiła osobę, która zajmuje
        się w Vega Medica badaniem pasożytów metodą Folla, żeby nas przebadała i
        przyjęto nas za chwilę poza kolejką. W badaniu wyszło, że moje dziecko jednak
        owsiki ma, a do tego włosogłówkę. Gdyby nie to badanie nigdy byśmy się o tym nie
        dowiedzieli.
        Poza tym dała mi swój nr. telefonu komórkowego żebym mogła sie z nią
        skontaktować w razie pytań.
        Poza tym uważnie słuchała, wyciągała wnioski, doradzała, uspokajała, no i
        dziecko obejrzała dokładnie tak jak dzisiaj dr. M.
        To są moje doświadczenia. Pewnie wdrożę leczenie przypisane nam przez dr. M, bo
        ona miała okazję obejrzeć cąłą nasza rodzinę, a głownie męża, który ma lamblie i
        pod tym kątem również nas. Wizyta u dr. Sojki dotyczyć miała tylko biorezonansu,
        a przypisanie leków wyszło przy okazji, no i nie mogła obejrzeć mojego męża.
        Chcę tylko powiedzieć, że porównując, dr. Sojka nie wypada tak źle jak myślałam.
        Asia

• calvados_s Re: Dr. Sojka - wasze opinie ? 03.02.07, 22:18
          Byłam z córką u dr Sojki. W sumie 3 wizyty. Za każdym razem ogladała i badała
          dziecko, wizyty trwały godzinę. Zapozznała się z dotychczasową dokumentacją
          medyczną, robiła szczegółowy wywiad. Podała mi swój nr tel (niestety posiałam
          karteczkę więc teraz łapię ją przez przychodnię). Zaproponowała nystacynę w
          pierwszej fazie leczenia (ja jej nie podałam).
          Jedyne wątpliwości które mam dotyczą leków na robaki (leczymy owsiki, które
          wyszły tylko na biorezonansie) bo zapisany przez nią lek - Vermox ma w składzie
          laktozę, która uczla moje dziecko (objawy to podrażnienie skóry).
          Dodatkowo dr Sojka poleciła zioła chińskie, krople na czerwie i kurację na
          włosogłówkę.
          • sweet.joan Re: Dr. Sojka - wasze opinie ? 04.02.07, 11:36
            Czy mogłabym wiedzieć, co przepisała na włosogłówkę? Ponoć jest trudna do
            wytępienia.
            • asia_k2 Re: Dr. Sojka - wasze opinie ? 04.02.07, 20:09
              moje dziecko dostało zioła do kąpieli + leki na owsiki, a z tego co wiem, to te
              leki też działają na włosogłówkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka