sopia 12.02.07, 14:12 Rozwiejcie mój dylemat kupiłam herbatke Hippa malina z dziką różą czy moge ja podawac synkowi, ktory ma skaze białkowa i dostaje Nutramigen? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atopik Re: Hipp malina z dziką różą 12.02.07, 16:18 Podałas już kaszkę z malinami, masz jeszcze jakieś wątpliwości co do tej herbatki ? Odpowiedz Link Zgłoś
sopia Re: Hipp malina z dziką różą 12.02.07, 16:19 skoro pytam to widocznie interesuje mnie to Odpowiedz Link Zgłoś
atopik Re: Hipp malina z dziką różą 12.02.07, 16:32 Więc rozwinę myśl... W innym wątku piszesz, ze podałas dziecku kaszkę z malinami, po której maluszka bolał brzuszek i pojawiły się zmiany na skórze. Kaszka jest produktem złożonym, zawiera ryż, coś malinowego i pewnie coś jeszcze, o czym nie wiem, bo nie mam opakowania w ręku. Uczulic mógł każdy składnik, maliny także. Po co podawać więc herbatkę, która też jest produktem złożonym, zawiera maliny, które mogły juz uczulic po podaniu kaszki ? Prawdopodobieństwo, że herbatka zaszkodzi jest spore, po co więc narażać maluszka na kolejne kłopoty skoro można podac mu coś bezpieczniejszego do picia ? Odpowiedz Link Zgłoś
sopia Re: Hipp malina z dziką różą 14.02.07, 19:27 mianuje Cie na moje szybkie i skuteczne pogotowie zdrowotne dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
sopia Re: Hipp malina z dziką różą 12.02.07, 18:06 dziękuje Ci.Wiesz co miałam jeszcze jaka nadzieje ze w herbatce nie jest to tak drazniace dla niego ale jest na tyle dobra ze wypije i nie bedzie lezała Odpowiedz Link Zgłoś
mirandag Re: Hipp malina z dziką różą 12.02.07, 23:53 Jeśli koniecznie chcesz testować maliny czy jakikolwiek inny produkt staraj się, żeby był to "czysty" produkt w znaczeniu solo. Jak maliny to z domowego dżemu (takiego bez cukru żelującego), ostatecznie są mrożone maliny. My testowaliśmy z soku malinowego z prawdziwych malin, żadnego tam Herbapolu bo ma dodatki. Co do herbatek Hipp to po przeczytaniu składu każdy kto ma coś wspólnego z alergią powinien się dobrze zastanowić przed podaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
sopia Re: Hipp malina z dziką różą 13.02.07, 10:05 Nie mialam pojęcia ze maliny az tak moga uczulac a pech ciał ze wzięłam malinowe rzeczy bezwiednie( nie mam hopla na punkcie malin)jak narazie jest na samym mleku i noc zaliczam do przespanych a mały juz bez wysypki i bolącego brzuszka.Moze za kilka dni podam mu kleik ryzowy Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: Hipp malina z dziką różą 13.02.07, 10:29 To ze kaszka malinowa uczulila niekoniecznie oznacza, ze maliny uczulaja dziecko. Czy w tej kaszce w ogole sa maliny ? Czy to nie jakies 'aromaty naturalne' ? Moglo tez jakis inny skladnik uczulic. Ale maliny trzeba brac pod uwage. Dlatego najlepiej dziecku dac jedzenie w postaci oryginalnej, czyli jak maliny to maliny, jak kaszka to kaszka w czystej postaci (kukurydziana, ryzowa), jak kaszka z malinami to kaszka w pierwotnej postaci z malinami. I analogicznie z herbatka: poczytaj sklad - czy tam sa maliny, czy tez aromaty ? I pewnie masa cukru, albo fruktozy - to tez tylko cukier. I jesli poszukasz herbatki owocowe zwykle, to tez poczytaj sklad - ile tam aromatow niewiadomopoco. Odpowiedz Link Zgłoś
asik37 Re: Hipp malina z dziką różą 13.02.07, 19:35 w kaszkach owocowych jest susz z owoców. W malinowej z malin, nie jest go duzo ok 1,5-2 % ale jest, podobnie z herbatkami tez jest tam susz owocowy. Jesli dziecko ma uczulenie po kaszce z malinami lepiej nie podawac herbatki Odpowiedz Link Zgłoś