emfj 02.03.07, 15:55 Czy Waszym Dzieciom kapusta kiszona też psuje kupe? Podałam wczoraj po raz pierwszy surową (polecana przy candidzie) i kupa luźniejsza. Kapustę kupilam w sklepie eko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patyska Re: kapusta kiszona 02.03.07, 16:03 ja nie daje kiszonek (plesnie) ale wydawalo mi sie zawsze, ze po nich luzniejsze kupy to normalka Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: kapusta kiszona 02.03.07, 16:12 A że tak spytam: a ty zawsze robisz takie same? ) Jeśli jedynie to się zmieniło to na razie tylko bym obserwowała. Podałaś surową czy gotowaną? Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
emfj Re: kapusta kiszona 02.03.07, 16:23 Podałam trochę surowej (to po raz pierwszy) i trochę gotowanej (po raz trzeci). Nie wiedziałam ze to normalny objaw po kapuście. Odpowiedz Link Zgłoś
denay Re: kapusta kiszona 02.03.07, 17:19 Córa też ma luźniejsze ale ona tak "ładnie" na zupki jarzynowe reaguje. NIe wiem jak Twoje dziecko jest duże ale przy takim brzdącu jak u mnie lepiej jest mi dać łyżeczkę/dwie soku z kiszonej kapusty niż samą "surową" Bo kapuśniak (o ile to kapusniakiem można nazwać) co jakiś czas jej daję. Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia_f Re: kapusta kiszona 02.03.07, 17:34 Na mnie osobiscie kapusta dziala wybitnie przeczyszczajaco ------- Everything comes to one who waits! Odpowiedz Link Zgłoś
inna.basia Re: kapusta kiszona 02.03.07, 20:30 Kapusta jak najbardziej działa przeczyszczająco. Sok to już w ogóle - pół szklaneczki powoduje biegunkę że hej! Odpowiedz Link Zgłoś
emfj Re: kapusta kiszona 05.03.07, 21:59 Dzięki dziewczyny Dziś moje dziecko zjadło po raz pierwszy w życiu pół małego ogórka kiszonego - dawno nie jadł takiego przysmaku )) Odpowiedz Link Zgłoś