Dodaj do ulubionych

alergia na starość?

12.03.07, 10:53
Od 10 dni męczy mnie katar, ale taki jakiś nietypowy, do tego mam zawalone
gardło i drogi oddechowe.
Nie kaszlę, nie boli mnie, nie mam temperatury, ale wiecie, taki glut, błe...
Męczy mnie to od czasu do czasu, w sumie to jakoś nie zwracałam uwagi, jestem
z tych co twierdzą "przejdzie" i nie biegają po lekarzach.
Ale teraz to już zaczyna mi dokuczać i przeszkadzać, szczególnie, że nie jest
lepiej, a gorzej, dochodzi do tego piasek pod powiekami.

Wszystko zaczęło mi się dwa lata temu, od przewlekłych infekcji gardła, (do
dwóch miesięcy). Moje dziecko jest alergikiem.

Czy to jest możliwe, że to alergia?

Komuś ujawniła się alergia koło trzydziestki?
Obserwuj wątek
    • chalsia Re: alergia na starość? 12.03.07, 11:02
      > Czy to jest możliwe, że to alergia?
      >
      > Komuś ujawniła się alergia koło trzydziestki?

na oba pytania odpowiedź brzmi TAK
      Chalsia
      • micka72 Re: alergia na starość? 12.03.07, 11:14
        U mnie identycznie - od 2lat nawracajace infekcje gardła, czasami bola też
        stawy, czasami tracę głos, do tego dochodzi ból ucha. Lekarze rozkładaja ręce,
        a mnie jak bolało tak boli. Zrobiłam sobie tez takie standardowe testy w
        przychodni i wyszło, że na nic nie jestem uczulona. Dodam tylko, że ból gardła
        i uszu nasila się od początku maja i trwa do końca września. Później też boli,
        ale nie tak intensywnie, ba czasami nawet przechodzi na kilka tygodni. Jednak
        zawsze wracasad
        • luty71 Re: alergia na starość? 13.03.07, 00:07
          A robiłyście dziewczyny badanie kału na pasożyty w tym na grzyby?
    • brises73 Re: alergia na starość? 13.03.07, 09:06
      Poczytaj to:
      mrrau.hyperreal.info/fun/txt-not-so-funny/candida.html
      jest tam prosty test ze śliną, który pozwala dowiedzieć się czy candida już
      buszuje u nas.
      • micka72 do brises73 13.03.07, 10:49
        Dzięki za link. Ciekawa lektura. Stwierdzono u mnie paciorkowca, jednak nie
        znaleziono jego siedzibysmile Najdziwniejsze jest to, że się pojawił w środku
        leczenia amoksycykliną, która generalnie zabija bakcyla. A tu proszę, z dnia na
        dzień miałam coraz wyższy wskażnik ASO. Chciano mnie przeleczyć debecelina, ale
        w Polsce nie ma jak zrobić testu pencylinowego, bo już nie produkują zestawów
        do prób. dobre co? Więc chodzę sobie z paciorkowcem, a gardło i ucho jak bolało
        tak boli. Może rzeczywiście to grzybica?
        • brises73 Re: do micka72 13.03.07, 14:57
          Eeech życie... U mnie grzyb rozbujał się po tygodniu od połknięcia pierwszej w
          życiu tabletki antykoncepcyjnej. Gdybym wtedy wiedziała o nim tyle co teraz, nie
          przytrafiło by mi się tyle skórnych niedomagań. A gdybym trafiła na to forum
          przed ciążą, mój synek nie zmagałby się z grzybem w wieku zaledwie 7 miesięcy.
          Teraz tylko czekam na wynik posiewu, ale nie żeby się upewnić. Tą pewność już
          mam, chcę tylko rzucić go pediatrze na biurko, i sprawdzić czy dalej będzie się
          tak śmiała z drożdżycy jelit. Ja mojego grzyba niestety nie zwalczyłam do
          końca, bo zbyt słabą mam wolęsad ale przytępiłam na tyle, że nie przeszkadza.
          Wystarczy tylko parę zmian w diecie na początku, a potem przestrzeganie kilku
          zasad. Mi pomógł pewien starszy lekarz z wojskowego szpitala i chwała mu za to.
          Niestety nie mieszkam już w tamtych stronach, a szkoda. Teraz pracuję nad dietą
          mojego synka, bo pora ją rozszerzać, a ja chcę, by wszystko było o.k. Jakbyś
          miała jakieś pytania, to pisz na priv, jeśli wiem, na pewno pomogęsmile
    • patyska Re: alergia na starość? 13.03.07, 09:49
      wszystko jest mozliwe. mojego tate cale zycie zadlily osy i jakos specjalnie sie tym nie przejmowal, az tu
      nagle, grubo po 50tce omalo nie poszedl do lepszego swiata po osie. hmmm...
      • micka72 Re: alergia na starość? 13.03.07, 10:43
        Mojego tatę też to spotkało, tzn. użądlenie osy, które spowodowało opuchliznę i
        ból ręki. Wczesniej jad osy był obojętny dla jego organizmu. Racja-wszystko
        jest możliwe!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka