Dodaj do ulubionych

Brak apetytu

13.05.03, 15:09
Moj syn ostatnio nie ma apetytu. Na wszystko co mu sie podaje do jedzenia
odpowiadan nie i odpycha łyżeczkę. Dominik ma 18 miesięcy i jest alegikiem,
bieże Claritina i sterydy. Ale co mnie zastanawia. Rok temu, o tej samej
porze roku z jedzeniem bylo to samo i trwał ten stan do września. Wtedy nie
brał jeszcze leków. I teraz znowu. Zastanawiam się czy nie podać mu leków na
apetyt. Może ktoś mi doradzi co robić. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • maja252 Re: Brak apetytu 15.05.03, 21:34
      witaj

moj synek tez alergik zawsze wiosna mial nasilone objawy alergi mysle ze bylo
      to zwiazane z pyleniem tak samo nie mnial apetytu i pojawiala sie wieksza
      wysypka naszescie w tym roku tego nie ma maly ma trzy i pol roku i wyrasta z
      alergi mam nadzieje ze u ciebie tez tak bedzie ,ja wtedy niczego nie wmuszalam
      w synka jak dobrze zglodnial to sam zjadl ,nie byl nigdy nadmierny chudzielcem
      wiec nie robilam tragedi gdzies wyczytalam ze dziecko ktore ma zwiekszone
      objawy alergi poprostu ma mdlosci i stad brak apetytu sprubuj dawac dziecku
      potrawy ktore najbardziej lubi u mnie byly to pierogi z mieskiem wiec jak
      zjadl choc razdziennie te swoje pierogi to wiedzialam ze ma cos wartosciowego
      w brzuszku ,poztym poprostu zachowaj spokuj dziecko sienie zaglodzi napewno
      poprostu poczekaj az bedzie glodne zawsze tez mozesz sprubowac karmienia w
      nocy o ile twoje dziecko wypije przez sen np mleko z kaszka u nas to dzialalo

pozdrawiam Maja
      • daga28 Re: Brak apetytu 16.05.03, 12:47
        Mam nadzieje że moje dziecko tez wyrośnie z alergii. A co do jedzenia, to w
        ostatnich dniach jest różnie. Panie w żłobku mówią że wogóle nie chce zupy, ale
        zjada całego kotleta. I uwielbia ostatnio chleb , najlepiej suchy. Zauważyłam
        ostatnio że ma wysypkę na policzkach i ciałku. Może naprawdę nasiliły się
        objawy alegrii. Mam nadzieję że to minie. Dziękuję za list i pozdrawiam
    • biedronka22 Re: Brak apetytu 17.05.03, 22:16
      U mojego 16 miesięcznego synka bardzo często występuje całkowity brak apetytu.
      Nasza alergolog poleciła nam lek o nazwie Peritol. Sprawdza się znakomicie,
      ale podajemy go tylko w awaryjnych sytuacjach(np.1 lub 2 dni). Peritolu nie
      można podawać z innymi lekami antyhistaminowymi.Kiedyś usłyszałam od
      gastroenterologa, że największym problemem u alergika jest właśnie brak
      apetytu. U nas się ta teza w dużej części potwierdza.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka