Dodaj do ulubionych

kupy - candia

19.04.07, 23:06
Hej!

Mój synek ma 5,5 miesiąca. 3 tygodnie temu dowiedzieliśmy się, że ma candide
albicans.
Karmię Go Nutramigenem i od niedawna raz dziennie otrzymuje gotowane warzywka
(pietruszka, seler, brokuł, kalafior, marchew, ziemniak).
Dziś na przykład zjadł pietruszkę + seler.
Nurtują mnie Jego kupy. Już dwa razy (również dzisiaj) wydalił cały swój
obiadek (zjedzone wcześniej warzywa). Opisując dokładniej to konsystencja jest
dokładnie taka sama jak podanego wcześniej posiłku - przetarte warzywa. Do
posiłku dodaję jeszcze trochę wywaru z warzyw, aby był on rzadszy. Kupa jest
pozbawiona tej wody, jest sucha.
Co to oznacza? Dlaczego organizm nie trawi tych posiłków???

Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • zula_zul Re: kupy - candia 19.04.07, 23:22
      aga dlaczego podajesz taki dziwny zestaw warzyw, najpierw podajemy marchew,
      troszkę ziemniaczka lub zagęszczamy kleikiem ryżowym, pozniej dokladamy seler,
      pietruszkę ale troszeczkę. warzywa wrzucaj starte na tarce na gotujacą wodę,
      najlepiej "Zywiec zdrój" i gotuj 20 min, po ugotowaniu jeżeli to porcja na raz
      to dodaj łyżeczkę oliwy i zmiksuj, możesz zagęścic kleikiem ryzowym lub
      kukurydzianym, a te inne dodatki to dodajemy po troszeczkunp. różyczkę
      kalafiora lub brokuła, a buraczka czerwonego też można dodac tylko że jego
      trzeba najpierw wrzucić i niech się troszkę pogotuje dłużej, ale to są naprawdę
      malę ilości, a jeżeli będziesz miala dawać dzieku mięsko to osobno ugotowane np
      pierś indyka, królika bez wywaru, gotuję w kawalkach malych i pozniej zamykam w
      słoiczkach wyparzonych po bobofrutach i zamrażam. powodzenia
      • grubaska20 Re: kupy - candia 20.04.07, 11:02
        ajajaj.. no tu akurat się nie zgodzę, że żywiec jest najlepszy. niestety ma
        bardzo niskie noty w rankingach. żywiec, choć popularny, jest jedną z gorszyh
        wód, najbardziej zanieczyszczonych.
    • zula_zul Re: kupy - candia 19.04.07, 23:28
      te kupki są takie że widac w nich wszystko co dziecko jadło to raczej normalne,
      dziecko jest zbyt małe na trawienie takie jak dorosły.
      gotuj w takiej ilości wody abyś nie musiala odlewać wywaru z gotowania bo tam
      są tez potrzebne skladniki. A jak dodasz kleik to bedzie geściejsze aoliwka
      jest potrzebna aby witaminy się wchlanialy, zreszta duzo na temat karmienia
      niemowlat jest w gazetach o dzieciach takich Mamo to ja, Moje dziecko itp, a że
      kupa jest pozbawiona wody to dobrze, podawaj dziecku więcej picia np herbatke
      koperkowo - rumiankowa, soczki rozcienczone wodą pół na pół.
    • zula_zul Re: kupy - candia 19.04.07, 23:30
      moja 29 skonczy 11 miesięcy i jest na diecie bezmlecznej też pila nutramigen,
      prosobee a teraz Bebilon pepti, bo na tamte jest uczulona - soja
    • zula_zul Re: kupy - candia 19.04.07, 23:33
      aga jest w necie stronka www.candide i cos tam, wejdz na gogle i napisz nazwe
      to sie wszystkiego dowiesz
    • zula_zul Re: kupy - candia 19.04.07, 23:36
      www.candida.peet.pl tam znajdziesz wszystko paaaaa
    • atopik Re: kupy - candia 20.04.07, 09:41
      Jejku a dlaczego od razy takie mieszanki. Wprowadzasz jeden nowy składnik pokarmowy przez 5 -7 dni i obserwujesz czy nie dzieje sie nic niepokojącego. Takim sposobem jak ty to robisz, przy takich problemach jakie macie to prosta droga na skróty do rozbujania alergi.
      Seler jest wyjatkowo paskudny, bo jego alegenów nie unicestwia nawet gotowanie, ja bym nie podawała narazie.
    • jj555 Re: grubaska20 - jaką wodę polecasz??? 20.04.07, 12:30
      • grubaska20 Re: grubaska20 - jaką wodę polecasz??? 20.04.07, 13:12
        nie jestem żadnym specjalistą w tej dziedzinie, po prostu widziałam kilka
        rankingów i żywiec każdorazowo plasował się na ostatnich pozycjach. najwyższe
        noty czystości miała jakas woda, której nazwy niestety nie pamiętam, ponieważ
        nie jest dostępna na pomorzu, gdzie mieszkam (ewentualnie tak trudno dostępna,
        że nie udało mi się jej namierzyć heh), ale drugą pozycję ma nałęczowianka. wg
        informacji z artykułów, które czytałam, podobno już lepsze są wody stołowe (tj.
        sztucznie mineralizowane, jak np. aqua minerale czy bonaqua)
        • grubaska20 Re: grubaska20 - jaką wodę polecasz??? 20.04.07, 14:00
          wiem!!smile najwyższa była "staropolanka", a ta na drugim miejscu, to cisowianka,
          nie nałęczowianka (choc też była wysoko!). a ja itak pijam zwykle arctic, bo
          odpowiada mi kształt butelki hehtongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka