Dodaj do ulubionych

testy alergczne Bicom

06.05.07, 09:31
Witam!Moja 10 mies.córcia ma silną alergię pokarmową.Karmię ją piersią i
wprowadzam stałe pokarmy.Niestety nie wiem co ją uczula bo po wprowadzeniu
nowego jedzenia nie ma odczynu alergicznego.Często pojawia się on dopiero po
tygodniu,półtora nawet dwóch.Słyszałam o testach alergicznych,
nieinwazyjnych,metodą biorezonansu magnetycznego aparatem BICOM.Czy ktoś z Was
robił testy tą metodą? podobno też odczulają.
Obserwuj wątek
    • oli77 Re: testy alergczne Bicom 06.05.07, 09:49
      Ja nie pomogę, bo nie stosowałam tego ale jest forum alergie, właśnie na gazecie
      i tam na pewno dziewczyny są dużo bardziej doświadczone w tym temacie. Tu może
      trafi się kilka mam doświadczonych w alergiach a tam każda.
    • sssheee Re: testy alergczne Bicom 06.05.07, 12:14
      Hej, ja właśnie jestem na etapie odczulania Bicomem mojej Nineczki. Średnio w to
      wierzę ale jestem tak zdesperowana, że chwyciłam się na razie najmniej
      inwazyjnej metody dla dziecka. Nie chciałam męczyć jej testami i faszerować
      lekami, jeśli uda się tego uniknąć to czemu nie spróbować???! Tym bardziej, że
      b. zawiodłam się na lekarzach... od zawsze Ninka bardzo słabo przybierała
      (ok.300g na miesiąc!), robiła brzydkie kupki - takie śluzowate i zielonkawe -
      kazano podawać lakcid i czekać, dość moco ulewała - przejdzie, miała takie leeko
      szorstkie policzki - nawilżać, no i przede wszystkim miała STRASZNĄ niechęć do
      jedzenia (ma prawie 10mcy, a waży 6800g!!!), lekarze szukali różnych przyczyn
      tego słabego przyrostu wagi (i Na szczęście wszystkie badania są ok!!!), a nikt
      nie zasugerował, że może to alergia! Dopiero od niedawna, kiedy zaczęłam
      wprowadzać sztuczne mleko, bułeczki, biszkopciki, itp. objawy nasiliły się, a na
      buźce i w zgięciach nóżek pojawiły się liszajki. Lekarz, który to obejrzał kazał
      smarować przez kilka dni Elobazą, bo pewnie COŚ ją uczula, i stwierdził, że jak
      nie przejdzie to poda mocniejszy lek (na bazie sterydu). Wkurzyłam się okropnie
      i zdecydowłam się działać - padło na Bicom. Testy wykazały, że Ninka jest bardzo
      uczulona na mleko, laktozę i pszenicę, reszta Bogu dzięki ok. Od kilku dni jest
      odczulana i mam wrażenie, że ktoś mi dziecko podmienił smile)) Jeszcze NIGDY tak
      ładnie nie jadła!!! Dla mnie to szok, no i momentalnie zaczęła przybierać na
      wadze!!! Myślę więc, że warto spróbować!
      • bruxellka1 do sssheee 06.05.07, 12:58
        witam,moja coreczka tez jest alergiczna.karmie ja piersia juz 7msc,ale powiem
        szczerze,ze juz ledwo ciagne,poniewaz jestem ciagle na diecie eliminacyjnej
        mleko i pochodne.chcialabym tre przeprowadzic taki test,tylko ja mieszkam za
        granica i nie wiem,gdzie moglabym go przeprowadzic.tu sa strasznie drogie i
        nierefundowane.bedziemy latem w pl,to moglibysmy zrobic taki test.dziekuje z
        gory za odp.pozdrawiam.
        • zielonka74 Re: do sssheee 06.05.07, 19:32
          Bardzo dziękuję za informacje.Jestem już zdenerwowana tym wysypkami,a moja
          córcia chce jeść,patrzy pożądliwie na wszystkich którzy ruszają buzią,wszystko
          jej smakuje,pięknie przybiera na wadze,tylko ta paskudna wysypka.Jutro dzwonię
          do Bicomu we Wrocławiu i umawiam się na wizytę,a potem napiszę co z tego
          wynikło.Informacji na temat testów i Bicomu szukałam w necie na google,ale były
          jak dla mnie mało wiarygodne.Nie wiem jeszcze czy będę odczulała,ale testy
          zrobię pewnikiem.Dzięki
          • sssheee Re: do sssheee 09.05.07, 00:06
            Trudno powiedzieć czy ten Bicom jest wiarygodny... Na forach internetowych
            raczej nie ma zwolenników, a wręcz przeciwników ale... Sama nie wiem, co o tym
            myśleć, jesteśmy już po trzecim odczulaniu i odczyn alergiczny trochę się
            zmniejszyła ale nie zniknął zupełnie. Kobieta, która robiła Nince test i
            odczualnia twierdzi, ze taki stan rzeczy może trwać jeszcze kilka dni. Ale dla
            mnie baaaardzo ważne i warte każdych pieniędzy jest, to żeby moja córcia zaczęła
            więcej przybierać na wadze i żeby poprawił jej się apetyt, a taką właśnie
            reakcję zaobserwowałam po tych terapiach (i to rewelacyjnie!!!smile). Poczekam
            jeszcze kilka dni i napiszę Wam czy jest widoczna poprawa na ciele, mam
            nadzieję, że będzie bo tak jak juz pisałam nie usmiecha mi się faszerowanie
            małej lekami!
            Acha i jeszcze jedno moja siostra również walczyła ze straaaszną alergią (m/in.
            na pyłki), na którą nie pomagały ŻADNE leki, lakarze sami nie wiedzieli co robić
            ale trafiła do lekarza zajmujacego się homeopatią i ten w przeciągu kilku dni
            załagodził sprawę tak, że miała na długo spokój, a przy kolejnych objawach od
            razu idzie do niego. Tak sobie więc myslę, że jesli te zmiany skórne nie zejda
            teraz to spróbuję jeszcze homeopatii. Pozdrawiam.
        • sssheee Re: do sssheee 09.05.07, 00:15
          Współczuję Ci tej diety eliminacyjnej... a próbowałaś już odstawić produkty z
          pszenicą albo marchewkę? Ninka oprócz alergii na mleko, ma jeszcze na pszenicę,
          a znajomych bliźniaczki mają straszną alergię na marchewke! U nas niestety też
          nie są refundowane i generalnie też dość drogie, plus odczulania i faktycznie
          przy większej ilosci alergenów robi się niezła kwota... Z tego co wiem to ten
          sprzęt znajduje sie w każdym większym mieście, więc może spróbuj poszukać tego
          punktu, blisko miejsca w którym będziesz, bo jesli zdecydujesz się na terapie to
          trzeba ją robić co 2-3 dni.
          Trzymam kciuki za pomyślną walkę z tym paskudztwem. Pozdrawiam.
      • magcichocka1 Re: testy alergczne Bicom 09.05.07, 10:24
        hej, a mogłabyś napisać ile kosztowały same testy? pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka