Gość: kaja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.03, 16:07 serka oczywiście,jak się to robi?kaja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andzia Re: sernik z homogenizowanego IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.03.03, 19:54 1 kostkę tłuszczu utrzeć z 2 szkl. cukru pudru + 1całe jajko i 2 żółtka razem dalej ucierać.Następnie dodać 2 serki homo- waniliowe takie po 250gr/kiedyś takie były a teraz trzeba sobie policzyć żeby tyle wyszło/wszystko wymieszać dodając bakalie/ ja dodaję tylko rodzynki i orzechy włoskie pokrojone/ 2 łyżki żelatyny rozpuścić z bardzo małą ilością ciepłej wody a następnie tę żelatynę rozmieszać w 1 szklance gorącego mleka - po przestygnięciu wlewać małymi porcjami do tej utartej masy. UWAGA może się zważyć ale nie należy brać sobie tego do serca .Wlewać do tortownicy dopiero jak zaczyna zastygać.Udekorować wierzch truskawkami,smażonymi wiśniami,orzechami,rodzynkami itp zalać tężejącą galaretką owocową PYCHA -smacznego /można dodać do tej masy trochę wanilii ja dodaję cukier wanilinowy/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: sernik z homogenizowanego IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.03, 08:42 dzieki andziu,ale ja zapomnialam dodac ze chodzi mi o taki pieczony ,a nie na zimno,napewno tez bedziesz wiedziala,pozdrawiam,kaja Odpowiedz Link Zgłoś
uleczkaj Re: sernik z homogenizowanego 07.03.03, 14:48 Cześć, mam dla Ciebie mały przepisik (niestety nie mój, skopiowany jakiegoś fajnego kulinarnego forum. Wygląda fajnie i podobno też super smakuje, jeszcze nie próbowałam, ale zrobię to niezwłocznie! Serniczek 4 opakowania serka homogenizowanego po 250 gram 4 jajka 2/3 szklanki cukru pudru (lub mniej) 2 czubate łyżki kaszy manny 1 łyżka mąki ziemniaczanej (budyń waniliowy) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli cukier waniliowy zapach śmietankowy biszkopty - 3 opakowania Sposób przygotowania: Kaszę, mąkę i proszek do pieczenia mieszam i łączę z twarożkiem. Żółtka ucieram z cukrem i dodaję do masy twarogowej. Białka ze szczyptą soli ubijam na sztywną pianę i łączę z masa twarogową delikatnie mieszając. Na blasze wysmarowanej masłem kładę biszkopty, na to masę serową. Piec ok. godziny w temp. 180. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś