Dodaj do ulubionych

napady kaszlu po przebudzeniu- od czego??

29.05.07, 16:31
mój synek (2 lata 10 m-cy) alergik od jakiegoś czasu zawsze po przebudzeniu
ma ataki kaszlu, dycha tak i dycha, normalnie kaszlu nie ma, chory nei jest

od kilku tyg. śpi już w poscieli i na materacu pokrytymi pokrowcami
antyroztoczowymi, wiec tu nie o to chodzi
czasem narzeka że go boli brzuszek- też głównie po pzrebudzeniu, czasem w
ciągu dnia- brzuszek nie codziennie

od czego to moze być?
zmian w diecie nie było ostatnio, proszek do pranaia taki sam

do lekarza idzeimy w piątek, ale może coś zasugerujecie?
Obserwuj wątek
    • magdamroziuk Re: napady kaszlu po przebudzeniu- od czego?? 29.05.07, 16:53
      Ja np rano kaszlę, jak mam trochę przytkany nos/zatoki. Na tyle niewiele, że u
      dziecka bym nie zauważyła objawów kataru.
      Kaszlę też, podobnie jak moje dziecko, po wysuszeniu śluzówki, czyli długim
      niepiciu (także rano).
    • 5_monika Re: napady kaszlu po przebudzeniu- od czego?? 29.05.07, 16:53
      a jaki ma ten kaszel
      długo kaszle rano ?
      • mw115 Re: napady kaszlu po przebudzeniu- od czego?? 29.05.07, 17:16
        kaszle długo i silnie
        z 5 minut ma taki napad
        kaszel raczej nie jest suchy
        w ciagu dnia jak spi to po spaniu to samo
        • mmikus Re: napady kaszlu po przebudzeniu- od czego?? 29.05.07, 22:58
          Mój synek tak kaszle b. często i powodem jest refluks żołądkowo-przełykowy.
          Kaszle potem kiedy śpi "na płasko", ma duży stopień refluksu i trzeba pilnować
          żeby spał na podwyższeniu, pod kątem. Kaszel jest taki chrapliwy, nie suchy.
          • karotka11 Re: napady kaszlu po przebudzeniu- od czego?? 30.05.07, 13:26
            Też jestem ciekawa, bo moje dziecko (22m) ma dokładnie tak samo. Kaszle po
            przebudzeniu. Zaczyna sucho, kaszle do momentu, aż przejdzie w kaszel mokry.
            Niby Zawadzka stawia na pyłkowicę.
    • patyska Re: napady kaszlu po przebudzeniu- od czego?? 30.05.07, 13:34
      ja i moj syn mamy to samo - w naszym przypadku alergiczny katar splywa nam tylna scianka i drazni,
      musimy potem sie wykaslac. najpierw mamy ten kaszel suchawy, potem mokrawy.
      • karotka11 Re: do Patyski 30.05.07, 14:11
        Patysko, rozumiem, że macie z synem również katar. Katar tez u nas był, ale
        teraz nie ma i jest tak samo, a właściwie lepiej, bo kaszel był dużo
        bezczelnieszy.
        • patyska Re: do Patyski 30.05.07, 15:08
          nie Karotko, wlasnie nie mamy WIDOCZNEGO wink kataru. nasz katar splywa nam po tylnej sciance gardla.
          dlatego jest kaszel. jak juz odkaszlniemy, wsio jest ok wink
          • mami7 Re: do Patyski 30.05.07, 16:21
            u nas dokłdnie to samo, bez kataru. śluz spływający po ściance gardła, w nocy
            podsycha, stąd odruch suchego kaszlu, a jak się już podrywa i nawilży to mokro i
            potem koniec.
            • jasieczek.z Re: do Patyski 30.05.07, 20:09
              Skoro kaszle i boli go brzuszek to pierwszą sprawę jaką bym sprawdziła to
              robale. Myślę, że będzie to strzał w 10. Glista daje podobne objawy.
              • karotka11 Re: do Patyski 31.05.07, 14:00
                Patysko, a czym u Was tłumaczy to Zawadzka, że co to jest?
                • patyska Re: do Patyski 31.05.07, 14:53
                  pylkowica, Karotko. i mamy na to dowod (testy).
              • doizy Re: do Patyski 31.05.07, 17:35
                jak człowiek dużo kaszle to też go boli brzuch
                • mw115 Re: do Patyski 31.05.07, 18:10
                  byliśmy u lekarza- kaszel ma od ropnej wydzieliny spływającej po krtani z
                  zatok, mam wiec dawac krople do nosa na rozrzedzenie wydzieliny i ma to spłynąć
                  przez nos
                  testy ma mieć dopiero w sierpniu (do końca czerwca zaditen i cropoz ciągnie
                  dalej) więc wtedy moze się potwierdzić czy to pyłkowica odziedziczona po
                  tatusiu sad(
                  co do bólu brzuszka to mamy komplet badań zlecony- usg brzuszka i ukladu
                  moczowego, posiew moczu, krew, i badania kalu na pasozyty, lamblie, owsiki,
                  mykologiczne i coś jeszcze zapomniałam bo 5 probówek dali, takze mam nadzieję
                  że po gruntownym przebadaniu uzyskam odpwoiedź
                  • karotka11 Re: do Patyski 31.05.07, 22:20
                    Kurcze, zawsze mi się wydawało, że na pyłki to cieknie z nosa, kaszel nawet mi
                    nie przyszedł do głowy. Miałam nadzieję, ze to jednak nie to.
                    Kiedy można dziecku wykonać takie testy? Kajtek nie ma jeszcze 2 lat.
                    • patyska Re: do Patyski 01.06.07, 10:34
                      testy z krwi mozesz juz, a skorne za 2 lata smile
                      • pingwin1313 Re: do Patyski 04.06.07, 12:21
                        moj synek mial zrobione testy skorne dopiero po skonczeniu 3 lat a dokladnie
                        jak mial 3 lata i dwa miesiące alergolog robila to celowo podobno dziecko 3
                        letnie jest jeszcze za male synek tez ciagle kasłał, woda leciala z noska na
                        testach wyszlo ze jest uczulony na pierze, pleśnie i grzyby dostał cromohexal
                        zyrtec i singular 4 narazie jest ok choc pogoda nie najlepsza mysle ze
                        najbardziej pomogły nam kropelki do noska przed testami kasłał bardzo przez
                        ponad miesiąc dostał nawet steryd do noska i po 7 dniach byla poprawa teraz
                        jest ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka