Dodaj do ulubionych

Badania na obecnośc grzybów

05.07.07, 21:26
Czy robiąc normalne badania kału na obecnośc grzybów wykryję się candidę i
gronkowca?
Obserwuj wątek
    • minoque2 Re: Badania na obecnośc grzybów 06.07.07, 11:02
      Ja też o to pytam !
    • topcia27 Re: Badania na obecnośc grzybów 06.07.07, 11:23
      Hmmm nie wiem czy pomogę bo zastanawiam sie co dla Ciebie oznacza
      słowo "normalne"? dla mnie najlepszym badaniem kału jest posiew i właśnie w ten
      sposób wyszła u nas Candida.
      • halomoto3 Re: Badania na obecnośc grzybów 06.07.07, 11:33
        podlaczam sie do watku.tez jestem ciekawa czy wykonujac posiew na grzyby przy
        okazji mozna wykryc gronkowca czy trzeba wykonywac oddzielnie jakies inne
        badanie.wie ktos cos o tym??
        • minoque2 Re: Badania na obecnośc grzybów 06.07.07, 11:48
          Ja robiłam synkowi potrojne oznaczenie na owsiki i podwójne na lamblie .Nic nie
          wyszło , ale czasami wychodzi po kilku próbach - czy to prawda ?
          Poza tym synek jest leczony na alergie , często choruje ma sińce pod oczami ,
          uwielbia słodycze ( tylko je mógłby jeść ) nie lubi normalnego jedzenia , muszę
          go zmuszać , młodsza córka więcej je , robi bardzo duże kupki i ma nieprzyjemny
          zapach z ust ( zęby OK ).Lekarka uważa , że przesadzam , ale moim zdaniem musi
          mieć jakieś świństwo w kupie .
          Napiszcie jak należy przygotować dziecko do badania ( czego nie powinien
          wcześniej jeść ) i ile badań powinnam wykonać i jak one się nazywają (
          np.badanie na obecność grzybów , czy może nazywa się to posiew ?) sama mu zrobię
          te badania i może coś w końcu wyjdzie .
    • atopik Re: Badania na obecnośc grzybów 06.07.07, 14:07
      Trza sie wypytać w labie, w którym chce sie robic badania. Różne laby różnie hodują. Zasadniczo badanie mykologiczne kału nie obejmuje gronkowca i innych bakrerii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka