Dodaj do ulubionych

Włodkowic

IP: *.146.108.63.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.09.10, 14:02
Chciałam zapytać tych którzy studiują lub studiowali we Włodkowicu. Jaka to szkoła? Jak wam się tam studiuje lub studiowało? Czy absolwentom udało się znaleźć pracę po tej szkole bez znajomości? Z góry dziękuje za wasze szczere wypowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kriss Re: Włodkowic IP: *.183.c70.petrotel.pl 13.09.10, 18:36
      Studiuje BN ciężko nie jest... powiem szczerze... ale sa przedmioty ktore musisz sie pouczyc porządnie zeby zdać.... na semestrze zdarzają sie 1-2 przedmioty takie a pozatym studia lajtowe... wykladowcy jeszcze lepsi... na browara na miescie mozna sie ustawic z co nie ktorymi...zostal mi 3 rok studiow i uwarzam ze gorzej niz bylo nie bedzie.. pozdro
      • Gość: ciekawa Re: Włodkowic IP: *.147.181.187.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.09.10, 12:24
        Kriss dziękuję ci pięknie za opinię. A może ktoś jeszcze
        by się wypowiedział?
        • Gość: yy Re: Włodkowic IP: *.147.46.20.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.09.10, 15:19
          teraz najwazniejsze sa znajomosci....na dyplom uczelni juz nikt nie patrzy
          • Gość: A. Re: Włodkowic IP: *.097.c90.petrotel.pl 15.03.11, 16:03
            szkoła fajna, wykładowcy różni, z niektórymi da radę pogadać z innymi nie da rady - jak wszędzie, egzaminy różnie, raz się zdaje po 3 razy, a czasami za 1 razem, czasem trzeba porządni wykuć (noo chyba, że ktoś umie ściągać to inna sprawa).. ja wspominam dobrze tylko nie raz trzeba było się naczekac a to na egzamin, a to na wykładowcę a to na poprawkę ale ogólnie spoko.. polecam
            Aha a jesli chodzi o pracę to tak jak ktoś wcześniej wspomniał, nie ważne jaka szkoła, ważne znajomości albo doświadczenie.. znam takie panie, które pracują od lat na wysokim szczeblu w różnych instytucjach w Płocku a dopiero robią licencjaty na Włodku więc sama sobie odpowiedz...
    • Gość: ania Re: Włodkowic IP: *.007.c83.petrotel.pl 15.03.11, 17:00
      skonczylam 3 lata temu, bez zadnych problemow, chodzenia na wyklady, uczenia sie, wiec sadze ze poziom byl niski lub ja wybitnie zdolna, niestety pracy w zawodzie znalesc nie moge, nie polecam, brak ciekawych kierunków
      • Gość: A. Re: Włodkowic IP: *.097.c90.petrotel.pl 17.03.11, 15:22
        no to musiało ci się poprostu udać, studiowałam tam 5 lat - 3 lata dziennie i 2 zaocznie i musiałam zawsze się wszystkiego wykuć, ściąg nie nosiłam, nawet robic mi się ich nie chciało bo i tak wiedziałam, że nie będę umiała ich wyjąć, tak więc bywało, że niektóre egzaminy poprawiałam a znowu mój chłopak, który poszedł zaocznie i nigdy nie miał problemu ze ściąganiem - przeszedł 3 lata bez większych problemów, oczywiście co się naczekał, nastał, nadenerwował to inna sprawa ale poszło mu dość gładko..
    • Gość: Marquiz Re: Włodkowic IP: *.173.c67.petrotel.pl 23.04.11, 16:02
      Zanim poszedłem do włodka zapytałem się znajomego, który skończył informatykę rok wcześniej, jak jest na włodku ? Wtedy głównie mi chodziło o to czy jest ciężko, czy trzeba mieć dużą wiedzę ze szkoły średniej. Odpowiedział "że można zdać niekoniecznie wyciągając ogromną naukę". I teraz jak już jestem po, przyznaję, że było w tym sporo prawdy. Na informatyce tylko zagadnienia z zakresu matematyki i fizyki były wyzwaniem, a reszta zależała od zainteresowań i zapału. Chyba, że ktoś wybrał informatykę nie mając pojęcia o komputerze. Wtedy mógł mieć poważniejszy problem, bo są tam wykładowcy którzy potrafią zadrwić z kogoś kto ma problemy w ogarnięciu działania komputera.
      A z pracą po tej szkole jest różnie. Uzyskany tytuł na kierunku informatyka to inż. Większość ludzi z grupy robiło magistra w innych miastach i wiem, że conajmniej jeden z nich ma poważny problem ze znalezieniem pracy z ogłoszenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka