betty69 12.07.07, 20:28 Cieciorka i ciecierzyca - czy to jest to samo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerstink Re: cieciorka do Kruffa 13.07.07, 07:47 Tak, choc nie Kruffa. Pyszna jest cieciorka. Odpowiedz Link Zgłoś
betty69 Re: cieciorka do Kruffa 13.07.07, 09:54 dzieki. dopiero kupilam. masz jakies fajne przepisy? Antek ma 1,5 roku - w jaki sposob moge mu podac? Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: cieciorka do Kruffa 13.07.07, 10:01 Usilowalam zrobic paste z cieciorki, tam sie dodaje takie rzeczy jak czosnek, przyprawy jak papryka, chili - nie wiem, czy to dobre dla malego dziecka. Cieciorka jest dosyc twarda tez po gotowaniu, dla dziecka lepiej rozdrobnic. Widzialam propozycje salatki z pomidorem, ogorkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
betty69 Re: cieciorka do Kruffa 13.07.07, 10:03 przyprawy odpadaja, jedynie sol dodaje do potraw. Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: cieciorka do Kruffa 13.07.07, 10:20 To mozesz gotujac dodac dozwolone warzywa dla smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
denay Re: cieciorka do Kruffa 13.07.07, 10:27 robiłam pastę z cieciorki zdrowo podlewając ją olejami plus czosnek do jednej i świeżo zmielony kminek do drugiej nieźle smakuje z sosem pomidorowym i ze zmielonej można jeszcze upiec placuszki coś jak falafele Odpowiedz Link Zgłoś
betty69 Re: cieciorka do Kruffa 13.07.07, 10:42 to moze dla siebie zrobie z pomidorami w eko widzialam sloik z takim polaczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: cieciorka do Kruffa 13.07.07, 10:54 polecam pastę z tartymi ogórkami kiszonymi, daję też jeszcze do tego czosnek. robię tez pasty z papryką świeżą. czasami tylko cieciorka i czosnek, trochę oliwy. dla dziecka może byłaby fajna z tahini, ale nie wiem czy można sezam. spróbuj tez zmieszać z brokułem i zmiksować. moje dziecko ziarenka uwielbia, ale pasty już nie tknie. ale Ty masz sporo mniejsze dziecko, więc ziaren nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: cieciorka do Kruffa 13.07.07, 11:27 Dziewczyny ci już odpowiedziały, ale tak naprawdę cieciorka nie ma nic wspólnego z ciecierzycą. To co kupujemy (takie kulki jasne) to ciecierzyca, a cieciorka to zupełnie inna roślina . Czasami używają błędnej nazwy właśnie cieciorka. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: cieciorka do Kruffa 13.07.07, 11:39 Ha, rzeczywiscie. Ale WSZEDZIE sie uzywa te dwa slowa zamiennie. No niesamowite. Odpowiedz Link Zgłoś
emml Re: cieciorka do Kruffa 13.07.07, 20:28 a ja robie z niej zupę krem, pastę, i mój 2,5 latek lubi jeść samą, a i dodaje do sałatki z sałatą np. lodowa i pomidorkami, oliwkami czarnymi, ogórkiem swiezym i oliwą z oliwek świeża bazylią i pieprzem , solą Odpowiedz Link Zgłoś