aleksandra19811 20.07.07, 14:13 znalazłam takie coś w Ekosfrze. Do czego się to stosuje i jakie ma właściwości ? w opisie przedmiotu nic nie ma napisane, więc się was radze . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolkapolka1 Re: Syrop z ryżu brązowego 20.07.07, 21:46 Syrop ryzowy mozna uzywac do pieczenia jako substytut cukru, czyli zdrowsze rozwiazanie. Jest mniej slodki od cukru wiec trzeba go dodoac wiecej. Porownywalny do miodu. W przepisie tam gdzie szklanka miodu to zastapic szklanka syropu z ryzu, a na szklanke cukru to ok poltora syropu. Wydaje mi sie ze warto sprobowac. Odpowiedz Link Zgłoś
jaksie Re: Syrop z ryżu brązowego 20.07.07, 21:53 A jak smakuje? Moze uchodzić za miód, czy tylko słodki ulep? Odpowiedz Link Zgłoś
jolkapolka1 Re: Syrop z ryżu brązowego 21.07.07, 22:44 jak ktos lubi miod to wiadomo syrop ryzowy gorszy. Ja osobiscie najbardziej lubie syrop klonowy kanadyjski. Jest rewelacyjny na nalesniki (do polewania) i lubie duzo bardziej niz miod. Odpowiedz Link Zgłoś
jaksie Re: Syrop z ryżu brązowego 22.07.07, 09:21 A jak z właściwościami alergizującymi syropu klonowego? Bezpieczniejszy od miodu, tak? Odpowiedz Link Zgłoś