kasiajan Re: AUTOSZCZEPIONKA NA GRONKOWCA!!! 03.07.03, 11:17 Co z ta szczepionką? Szukasz czy masz? kasiajan Odpowiedz Link Zgłoś
karatina Re: AUTOSZCZEPIONKA NA GRONKOWCA!!! 03.07.03, 11:26 Za dużo na raz nacisnęłam i poszło. Już piszę dalej. Napisałam o tym w innym miejscu, ale może tak więcej mam o tym przeczyta. Walczyliśmy z gronkowcem u męża i synka, który powodował u nich wrzody. Leczenie antybiotykami było nieskuteczne, faktycznie wyciszało tylko objawy. Skuteczna okazała się autoszczepionka. Z zaatakowanego miejsca (skóry, nosa, ucha) pobiera się bakterie i z nich wykonuje się autoszczepionkę. 21 zastrzyków co 3-5 dni, wykonywanych podskórnie, małą igiełką, tak jak podaje się insulinę. Mój 2,5 letni synek zniósł to bardzo dzielnie, wystarczał lizak na pocieszenie. Po tym leczeniu po gronkowcu ani śladu! A było naprawdę źle. Dodam tylko, że w taki sposób nasz kolega wyleczył swojego psa, który miał gronkowca w uchu i właśnie od niego wiemy o autoszczepionce. W Bydgoszczy autoszczepionkę można zrobić w szpitalu wojskowym. Kosztuje ok. 100 zł., dokładnie nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś