Dodaj do ulubionych

AZS a goraczka

18.09.07, 09:47
Mój syn ( 6.5-miesięczny) ma stwierdzone niby AZS,( choć po watkach na tym
forum nie jestem do końca przekonana )jego skóra ostatnio nie jest w
najlepszym stanie.Lekarz powiedział że każda infekcja to pogorszenie jego
skóry,lecz ostatnio miał gorączkę ponad 38 stopni i tu niespodzianka jego
skóra stała się piękna bez żadnych zaczerwienień ani sączeń.Tak było kilka dni
teraz temp.wróciła do normy ,a stan skóry się pogorszył.Zaznaczę tu jeszcze że
lekarka mocno się zdziwiła jak zobaczyła jego piękną skórę.
Obserwuj wątek
    • squomage Re: AZS a goraczka 18.09.07, 22:27
      Witam twoje dziecko ma wyziebiny organizm nie przez zle ubiaranie oczywiscie a
      diete.Takie produkty jak owoce ,warzywa bez odpowiednich
      przypraw,kurczak,krolik,wieprzowina,mleko i wszystkie jego prztwory procz masla
      wyziebiaja organizm.Najpierw wyziebiony jest zoladek.Zoladek przekazuje swa
      energie (czyli cieplo lub zimno) sledzionie a ona zasila pluca i krew.Jesli
      wyziebienie dochodzi do pluc pojawia sie wysypka(lekarze to azs nazywaja)potem
      katar nastepnie kaszel i astma.Wyziebiony organizm potrfi sie tez broniec przd
      wyziebieniem wlanczajac alarm w postaci goraczki aby ogrzac wszystkie organy.To
      byla bardzo dobra reakcje twojego dziecka i dlatego wysypka znikla gdyz organizm
      i narzady zostaly ogrzane.Niestety jak mysle diety nie zmienilas wiec pluca od
      zimnoego zoladka sledziony znow sie wyziebily i zasluzowaly i znow go
      wyrzyca.Jak chcesz pomoc malenstwu zakup ksiazki Ciesielskiej 2 szt przeczytaj
      nawet kilka razy i gotuj wg jej przpisow a po azs sladu nie bedzie.Wiem co pisze
      bo sama sie z tym borykam tylko u mnie to niestey ciu dluzej potrwa gdyz mysmy
      juz przed astma byli jak na te diete trafilam.Na szczescie juz wszystko
      przerwane i jest o niebo lepiej a bylo wierz mi tragicznie.Moj maly nie mial juz
      zdrowego kawalka skory oprocz pupci .Je duzo rzeczy i nie jest na nie uczulony
      gdyz sa odpowiednio przyprawione i zestawione.Lecze go jedzeniem.Z calego serca
      polecam ci ten sposob zywienia niemowlat bo dziala i leczy przyczyny azs nie
      skutki.Wiem ze to co pisze troche dziwnie brzmi ale jak ksiazki przeczytasz to
      zrozumiesz o czy mowie.
      • 11annaha Re: AZS a goraczka 19.09.07, 09:16
        Dzięki za odpowiedż ,miałam już w rękach jej książki przyznam że wprowadza
        "rewolucje pokarmową".W tej chwili czekam na wyniki badań od dr.Kamirskiej
        jeżeli wyjdą negatywne wtedy chyba wróce do lektury Ciesielskiej w praktyce.
    • kerstink Re: AZS a goraczka 19.09.07, 12:08
      To o czym lekarze rzadko mowia to ze kazda infekcja to sposob organizmu na
      oczyczszanie z tego co organizmowi niepotrzebne: toksyny, zlogi np. powstajace
      ze zlego odzywania sie, stresu, czesto to co stanowi swietna pozywka dla
      bakterii. Czyli tak naprawde w tym momencie usuwa wlasciwa przyczyne infekcji.
      AZS rowniez jest typowa choroba spowodowana toksynami lub czynnikami, ktore
      organizmowi przeszkadzaja, Jesli podczas choroby organizm zbiera wszystkie swoje
      sily i sie pozbywa niechcianych substancji, to rowniez alergicznej skorze moze
      to sluzyc. Niestety potem dalej sobie zyjemy, i objawy wracaja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka