Dodaj do ulubionych

Dr Sieradzka. mam pytanie!!!!

14.07.03, 11:51
Czy dr Sieradzka przyjmuje prywatnie? Jesli ktoś skorzystał to ile kosztuje.
Chiałabym wiedzieć zanim zadzwonie. Czy rzeczywiście jest taka dobra?
Moja córka ma 4 miesiące i alergię pokarmową.
Ewa,mama Leny
Obserwuj wątek
    • newborn Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 15.07.03, 14:58
      Hej,
      moim zdaniem dr Sieradzka jest super - widac po niej
      ogromne doswiadczenie w leczeniu alergii dzieciecych, a
      poza tym jest cierpliwa i sympatyczna. Na pewno
      przyjmuje w Medicover na Bitwy Warszawskiej (wizyta jest
      tez mozliwa, jesli nie masz karty Medicover, ale nie
      wiem, ile kosztuje). Telefon na Bitwy: 570-11-11, w
      razie czego pisz na priv, jak masz pytania.
      Kiedys czytalam, ze dr Sieradzka przyjmuje tez na
      Ordynackiej, ale sama tam nie chodzilam.
      Pozdrawiam,
      Marta, mama Mateusza (14.11.2000) i Bogusia (9.07.2003)

----
      newborn@go2.pl
      • ewa20033 Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 15.07.03, 17:56
        Dzięki wielkie.Juz zadzwoniłam do niej na kom. Do domu nie chce przyjsć ale
        przyjmie jutro (niestety na Pradze a ja na Woli) Moja mała ma alergie pokarmową
        na razie. Mam nadzieje, ze dr Sieradzka coś pomoze.
    • anewtamm Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 16.07.03, 17:46
      Dr Sieradzka jest na urlopie do końca sierpnia bo sama jestem zainteresowana.
      Postanowiłam tez pójść z małym do niej. W Medicover cena za wizytę kosztuje
      zgroza 140zł. Ale przyjmuje też w Falku za 60zł za wizytę lub prywatnie. Ja
      osobiście pojadę do Falka bo jest taniej lub bede jeździła do niej do
      prywatnego gabinetu.
      • ewa20033 Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 18.07.03, 19:19
        Dzięki za informacje. Jesrem po wizycie. udało mi się pomimo urlopu smile byłam w
        Falku. Było ok, milo a czy bedą efekty to zobaczymy.
        ewa
        • anewtamm Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 20.07.03, 18:23
          Ewa,
          Jak udalo się tobie zapisać się na tą wizytę pomimo urlopu. Ja chetnie też bym
          poszła jak najszybciej bo mam problemy z kupami u małego
          • ewa20033 Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 21.07.03, 21:59
            Po prostu zadzwoniłam na komórke, znalazłam nr na forum:0603 75 78 65. Napisz
            jakie są Twoje wrażenia z wizyty. Ja na razie na diecie, a małej po badaniu
            krwi, które zlecila doktor wyszly złe wyniki wątroby{czyli miała nosa}Na razie
            czekamy i za parę tygodni powtórzymy, podobno moze sie poprawic.
            Pozdr. Ewa
            • dm31 Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 27.08.03, 16:20
              Mam nadzieję, że Dr Sieradzka Wam pomoże. W moim przypadku mimo 10
              miesięcznego leczenia alergi pokarmowej z objawami skórnymi dreptałyśmy w
              miejscu faszerując dziecko sterydami i doustnymi lekami przeciwgrzybicznymi (bo
              egzemy były rzekomo nadkażone). Doktor nie zleciła żadnych badań skóry (w
              szczególności tych w kierunku grzybicy). Gdyby nie to że znalazłam dobrego
              dermatologa, jeszcze długo moje dziecko byłoby leczone na alergie podczas gdy
              ciepi na zupełnie inną dużo poważniejszą chorobę skóry. Szczegółowe badania
              (gdyby były zlecone) wykazałyby te chorobę wczęsniej i uniknęłam
              wielotygodnionych kuracji wszystkimi możliwymi maściami.

Tak więc, ufajcie ale jeżeli macie wątpiwości bądź kuracja nie pomaga idzcie do
              innego lekarza.

• mamcia3 Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 27.08.03, 21:34
                HEJ DM31 ! Czy możesz powiedzieć jakie badania robiono Twojemu maleństwu i jaką chorobę wykryto? Dzięki. Marta
                • dm31 Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 28.08.03, 15:41
                  Hej, przypadek nasz jest bardzo rzadki i dotyczy tylko ułamka procent dzieci.
                  Ale pokazuje jak ważne sa badania. Jak pisałam lekarka leczyła nasze dziecko
                  lekami przeciwgrzybiczymi i przeciwbakteryjnymi choć jak wykazały badania
                  mykologiczne w kierunku grzybów i bakterii, skóra nie była nadkażona. Badania
                  te sa szalenie proste, bezbolesne i szybkie. Odrobinę zmienionego chorobowo
                  naskórka ogląda się pod mikroskopem i w zasadzie od razu wiadomo czy jest
                  grzeyb. Ostateczny wynik po kilku dniach. Ponieważ u nas nic nie wyszło
                  zrobiłam biopsję skóry (w znieczuleniu miejscoym pobiera się 2mm wycinek skóry)
                  i dowiedziałm się, że moje dziecko ma łuszczycę! Mam nadzieję, że nie bedziesz
                  musiała przez to przechodzić. Pozdrawiam
              • bubu333 Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 03.10.03, 13:00
                do dm31, czy możesz podać kontakt do tego dermatologa?
    • kamillla Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 28.08.03, 14:03
      Chciałabym zapytać jakie leczenie stosuje Pani doktor czy jakoś bardzo
      radykalne czy delikatne. Chodzi mi o przepisywanie leków. Alergolog mojej
      córeczki cały czas przepisuje sterydy i już mam tego dość. Odpowiedzcie proszę.
      • anewtamm Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 06.10.03, 14:34
        Ja postanowiłam pójść na wizytę do dr. Sieradzkiej a tu taki szok. Kobieta
        potraktowała nas bardzo szorstko. Oczywiście była bardzo miła ale podejście
        miała zupełnie inne niż się spodziewałam. Mój 16 miesięczny synek ma dość
        nietypową alergię pokarmową. Ogólnie rzecz ujmując mamy duże kłopoty z jego
        układem trawiennym. Wiec mówię kobiecie wszystko a ona nawet bez spoglądania na
        moje ostatnie wyniki odrazu przepisuje mu Nalcorm nie pytając się jakie leki
        bierze lub co brał. O wszystko musiałam ja wypytywać, czy mam odstawić inne
        leki. A na koniec oznajmiła nam że przekazuje nas swojemu koledze obok
        (pediatra) gabinet bo on świetnie poradzi sobie z małym. Byłam w szoku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka