ewa20033 14.07.03, 11:51 Czy dr Sieradzka przyjmuje prywatnie? Jesli ktoś skorzystał to ile kosztuje. Chiałabym wiedzieć zanim zadzwonie. Czy rzeczywiście jest taka dobra? Moja córka ma 4 miesiące i alergię pokarmową. Ewa,mama Leny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
newborn Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 15.07.03, 14:58 Hej, moim zdaniem dr Sieradzka jest super - widac po niej ogromne doswiadczenie w leczeniu alergii dzieciecych, a poza tym jest cierpliwa i sympatyczna. Na pewno przyjmuje w Medicover na Bitwy Warszawskiej (wizyta jest tez mozliwa, jesli nie masz karty Medicover, ale nie wiem, ile kosztuje). Telefon na Bitwy: 570-11-11, w razie czego pisz na priv, jak masz pytania. Kiedys czytalam, ze dr Sieradzka przyjmuje tez na Ordynackiej, ale sama tam nie chodzilam. Pozdrawiam, Marta, mama Mateusza (14.11.2000) i Bogusia (9.07.2003) ---- newborn@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ewa20033 Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 15.07.03, 17:56 Dzięki wielkie.Juz zadzwoniłam do niej na kom. Do domu nie chce przyjsć ale przyjmie jutro (niestety na Pradze a ja na Woli) Moja mała ma alergie pokarmową na razie. Mam nadzieje, ze dr Sieradzka coś pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
anewtamm Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 16.07.03, 17:46 Dr Sieradzka jest na urlopie do końca sierpnia bo sama jestem zainteresowana. Postanowiłam tez pójść z małym do niej. W Medicover cena za wizytę kosztuje zgroza 140zł. Ale przyjmuje też w Falku za 60zł za wizytę lub prywatnie. Ja osobiście pojadę do Falka bo jest taniej lub bede jeździła do niej do prywatnego gabinetu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa20033 Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 18.07.03, 19:19 Dzięki za informacje. Jesrem po wizycie. udało mi się pomimo urlopu byłam w Falku. Było ok, milo a czy bedą efekty to zobaczymy. ewa Odpowiedz Link Zgłoś
anewtamm Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 20.07.03, 18:23 Ewa, Jak udalo się tobie zapisać się na tą wizytę pomimo urlopu. Ja chetnie też bym poszła jak najszybciej bo mam problemy z kupami u małego Odpowiedz Link Zgłoś
ewa20033 Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 21.07.03, 21:59 Po prostu zadzwoniłam na komórke, znalazłam nr na forum:0603 75 78 65. Napisz jakie są Twoje wrażenia z wizyty. Ja na razie na diecie, a małej po badaniu krwi, które zlecila doktor wyszly złe wyniki wątroby{czyli miała nosa}Na razie czekamy i za parę tygodni powtórzymy, podobno moze sie poprawic. Pozdr. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
dm31 Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 27.08.03, 16:20 Mam nadzieję, że Dr Sieradzka Wam pomoże. W moim przypadku mimo 10 miesięcznego leczenia alergi pokarmowej z objawami skórnymi dreptałyśmy w miejscu faszerując dziecko sterydami i doustnymi lekami przeciwgrzybicznymi (bo egzemy były rzekomo nadkażone). Doktor nie zleciła żadnych badań skóry (w szczególności tych w kierunku grzybicy). Gdyby nie to że znalazłam dobrego dermatologa, jeszcze długo moje dziecko byłoby leczone na alergie podczas gdy ciepi na zupełnie inną dużo poważniejszą chorobę skóry. Szczegółowe badania (gdyby były zlecone) wykazałyby te chorobę wczęsniej i uniknęłam wielotygodnionych kuracji wszystkimi możliwymi maściami. Tak więc, ufajcie ale jeżeli macie wątpiwości bądź kuracja nie pomaga idzcie do innego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mamcia3 Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 27.08.03, 21:34 HEJ DM31 ! Czy możesz powiedzieć jakie badania robiono Twojemu maleństwu i jaką chorobę wykryto? Dzięki. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
dm31 Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 28.08.03, 15:41 Hej, przypadek nasz jest bardzo rzadki i dotyczy tylko ułamka procent dzieci. Ale pokazuje jak ważne sa badania. Jak pisałam lekarka leczyła nasze dziecko lekami przeciwgrzybiczymi i przeciwbakteryjnymi choć jak wykazały badania mykologiczne w kierunku grzybów i bakterii, skóra nie była nadkażona. Badania te sa szalenie proste, bezbolesne i szybkie. Odrobinę zmienionego chorobowo naskórka ogląda się pod mikroskopem i w zasadzie od razu wiadomo czy jest grzeyb. Ostateczny wynik po kilku dniach. Ponieważ u nas nic nie wyszło zrobiłam biopsję skóry (w znieczuleniu miejscoym pobiera się 2mm wycinek skóry) i dowiedziałm się, że moje dziecko ma łuszczycę! Mam nadzieję, że nie bedziesz musiała przez to przechodzić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bubu333 Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 03.10.03, 13:00 do dm31, czy możesz podać kontakt do tego dermatologa? Odpowiedz Link Zgłoś
kamillla Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 28.08.03, 14:03 Chciałabym zapytać jakie leczenie stosuje Pani doktor czy jakoś bardzo radykalne czy delikatne. Chodzi mi o przepisywanie leków. Alergolog mojej córeczki cały czas przepisuje sterydy i już mam tego dość. Odpowiedzcie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
anewtamm Re: Dr Sieradzka. mam pytanie!!!! 06.10.03, 14:34 Ja postanowiłam pójść na wizytę do dr. Sieradzkiej a tu taki szok. Kobieta potraktowała nas bardzo szorstko. Oczywiście była bardzo miła ale podejście miała zupełnie inne niż się spodziewałam. Mój 16 miesięczny synek ma dość nietypową alergię pokarmową. Ogólnie rzecz ujmując mamy duże kłopoty z jego układem trawiennym. Wiec mówię kobiecie wszystko a ona nawet bez spoglądania na moje ostatnie wyniki odrazu przepisuje mu Nalcorm nie pytając się jakie leki bierze lub co brał. O wszystko musiałam ja wypytywać, czy mam odstawić inne leki. A na koniec oznajmiła nam że przekazuje nas swojemu koledze obok (pediatra) gabinet bo on świetnie poradzi sobie z małym. Byłam w szoku. Odpowiedz Link Zgłoś