karolcia44 07.10.07, 12:33 Ile czasu trzeba odczekać po zastosowaniu kilkudniowym tej maści aby zaszczepić dziecko? Z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arim28 Re: Do mam stosujących Elidel - przeszytaj! 07.10.07, 20:10 Stosowalam elidel 2 lata temu, wbrew mojej madrej lekarce. Chociaz robilam to rzadko corka ma na buzi plamy, nie sa widoczne zawsze - po kapieli, jak sie zgrzeje. W miejscach smarowania - jasniejsza skora( Nic innego nie stosowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia44 Re: Do mam stosujących Elidel - przeszytaj! 09.10.07, 22:37 Ja stosuję też b. rzadko i tylko na noc. Może buźka Twojej córci była wystawiana na słońce bo podobno z tym trzeba szczególnie uważać...To jest jedyny środek, który nam pomógł. Nie stosowałam go od lipca tylko teraz znowu ma wysypkę ale koło siusiaka(Miałam synka właśnie szczepić ale teraz muszę odczekać i nie wiem ile bo na ulotce nie jest konkretnie napisane...Może jednak któraś mama wie? Odpowiedz Link Zgłoś
delta.x Re: Do mam stosujących Elidel - przeszytaj! 09.10.07, 22:56 Ja używam ale nawet nie wiedzialam, że trzeba odczekac kilka dni przed szczepieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
ola.l Re: Do mam stosujących Elidel - przeszytaj! 09.10.07, 23:05 moja córka po kilku miesiącach stosowania Elidelu(głównie w lecie) również ma przebarwienia ani się nie zmniejszają ani nie znikają,ale mnie lekarka nawet nie ostrzegła.... a co szczepienia też nie wiem,pozostaje zapytać lekarza. pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
panelka76 Re: Do mam stosujących Elidel - przeszytaj! 10.10.07, 08:46 mój synek też często stosuje elidel i nam lekarka powiedziała żeby odczekać 1 dzień i go zaszczepic bo to masc niesterydowa. Odpowiedz Link Zgłoś
delta.x Re: Do mam stosujących Elidel - przeszytaj! 10.10.07, 13:18 A propos przebarwień, prawdopodobnie to efekt wystawiania na działanie promieni slonecznych. W ulotce jest ostrzeżenie. My nie mamy przebarwień po Elidelu ale ja bardzo uważałam latem i nigdy nie smarowałam go rano tylko przed spaniem a nawet późnym popołudniem jak już nie zamierzałam wychodzić z domu więc na słońce wychodziliśmy dopiero po ok 17-18 godzinach po smarowaniu. Za to zanim zaczęliśmy stosować Elidel leczyliśmy się maściami sterydowymi i z tego pojawiły mu się białe przebarwienia na kolanach, rozległe i one niestety nie znikają. Kolana zawsze miał w najgorszym stanie, rozdrapywał do krwi dlatego często musiałam je smarować, i mimo, że bardzo starałam się zminimalizować stosowanie tych sterydów - efekty uboczne pozostały . Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: Do mam stosujących Elidel - przeszytaj! 12.10.07, 12:48 stosuje jakos juz rok (no nie codziennie oczywiscie) i nei ma _zadnych_ przebrawien. Odpowiedz Link Zgłoś