Dodaj do ulubionych

Sigvaris-cd

21.02.08, 18:44
Witaj,jestesmy po wizycie wVM,u dr S.Lekarka ok,oto ,co zaleciła:
Jaś
-pyrantelum(na rezonansie wyszły owsiki)2.5ml raz dziennie-3 dni
-zielone zioła 2x1\2 amp -12 dni
-7 dni przerwy
-fluco...(recepta w realizacji i nie pamietamsmile4x4ml-10dni
Rownoczesnie:
-exmykehl1\2 czopka wieczorem 20 dni
-albicansan 2x1kropla -7dni
-sankombi 2x1kropla -7dni
Dwa ostatnie naprzemiennie 7 dni jedno,7 dni drugie
Rodzice + niania
-Vermox 2x1 tabl 6 dni
-14 ni przerwy
-Zentel 2 tabl. dziennie -3 dni
-Macmiror 3x2 tabl.-7dni
Oceń kochana ten schemat.Dzięki ,Dorota
Obserwuj wątek
    • sigvaris Re: Sigvaris-cd 21.02.08, 21:15
      Przypomnij wiek dziecka smile
      • nat10 Re: Sigvaris-cd 21.02.08, 22:23
        8 mscy
        • sigvaris Re: Sigvaris-cd 21.02.08, 22:35
          To ma byc Fluconazol czy Furazolidon. Obstawiam ten drugi.
          Jeśli tak, to w tej przerwie 7 dniowej po ziołach u synka bacznie go obserwuj.
          Jakby co pisz.
          Do dzieła.
          • nat10 Re: Sigvaris-cd 21.02.08, 22:49
            jutro zaczynamy walkę.Będę się odzywać.Dzięki
            • nat10 Re: Sigvaris-cd 01.03.08, 18:04
              witaj znow!Jestesmy caly czas w trakcie leczenia,synek jest na ziolach 8 dzien
              plus czopek na noc.My jestesmy po 6 diach vermoxu,teraz przerwa i tu moje
              pytanie.Czy warto w tej przerwie brac Vernicadis?Pisalas,zeby mlodego po ziolach
              obserwowac,na co szczegolnie zwrocic uwage?Teraz np robi spore kupy czasami 4-5
              dziennie.Czekam na odp.Pozdrawiam.Dorota
              • nat10 Re: Sigvaris-cd 01.03.08, 22:24
                up
                • nat10 Re: Sigvaris-cd 02.03.08, 08:42
                  ale watkow!znow mój spadł!
                  • sigvaris Re: Sigvaris-cd 03.03.08, 16:09
                    a nam Emma zafundowała brak prądusmile

Jak objawy, poza kupami (to akurat nie jest żle, bo jakoś dziecko
                    musi sie oczyścić)? jak sie czuje synek? Jak Wy sie czujecie?
                    jeśli były jakieś sensacje na Vermoxie, możesz włączyć Vernicadis na
                    7 dni w czasie przerwy.
                    • nat10 Re: Sigvaris-cd 03.03.08, 18:40
                      nic szczególnego nie zauwazyłam oprócz kup i chyba jakies kawałki robala w
                      jednej z ww.U nas na Vermoxie tez bez sensacji.Czyli jade po Vernicadis.A tak a
                      propos,to tylko on jest w VM?
                      • sigvaris Re: Sigvaris-cd 03.03.08, 21:52
                        Wiem, ze tam bywa w okolicach śród/czwartków - lepiej zadzwonić czy jest. I tak
                        c radzę - zadzwoń najpierw zanim pojedziesz. Gdzie jeszcze bywa? Hmm nie
                        wiem.Zapytaj inne dziewczyny na forum.
                        • nat10 Re: Sigvaris-cd 04.03.08, 15:08
                          a powiedz mi jeszcze,czy ten furazolidon mozna podawać z wodą?Jasiek nie znosi
                          takich zawiesin.
                          • sigvaris Re: Sigvaris-cd 05.03.08, 00:58
                            Nie słyszałam o takim sposobie. Ale jeśli dawka (właściwa) będzie rozpuszczona
                            tylko w wodzie de facto powinno być OK.
                            Pamiętasz 3 razy dziennie co 8 h?
                            Jak to podasz w nocy z wodą?
                            • nat10 Re: Sigvaris-cd 05.03.08, 14:23
                              mamy podawac 4 razy po 4ml,ale nie w nocy?!Rozłozyc to na dzien.Myslisz,ze to
                              zly schemat?
                              • sigvaris Re: Sigvaris-cd 05.03.08, 15:31
                                Nat10 sprawdzalac dawke dobową (ml0 na masę ciała dziecka z ulotką?
                                Pytam, bo przy tym leku jest jakiś magiczny błąd w spisie leków.
                                Dlatego pytam o źródło wyliczenia dawki.

Jeśłi z ulotki, to M. wyliczała nam to tak (na twoich dawkach, dla
                                jasności): 4 x 4 ml = 16 ml na dobe.
                                Dzieliła 16 ml na 3 = 5,3 ml i radzila dawać co 8 h, żeby nie budzić
                                dziecka niepotrzebnie dwa razy w nocy.
                                Ja podawałam więc o 7.00, 15.00, 23.00.
                                Spaliśmy wtedy wszyscy bez zrywania siebie i dziecka. No dziecko,
                                tylko raz zrywaliśmy... ku ścisłości.
                                • nat10 Re: Sigvaris-cd 16.03.08, 09:37
                                  to znów ja.Mam putanie,myslisz,ze przy leczeniu tego paskudztwa moze wystąpic
                                  czeste oddawanie moczu?Odkąd zaczelismy leczyc synka,kazdej nocy przesikuje
                                  pieluche.Jest caly zasikany,a pielucha wazy kilo!Nie wiem,czy to ma związek z
                                  leczeniem,czy cos innego?On ma juz 9 miesiecy,i chyba nie powinnien az tyle
                                  sikac w nocy.Podpowiedz cos.
                                  • juleg Re: Sigvaris-cd 16.03.08, 15:42
                                    Nat, napisz proszę, czy zauważyłaś poprawę po tych kilku dniach leczenia? Poprawa apetytu, moze wyglądu skóry?
                                    • nat10 Re: Sigvaris-cd 16.03.08, 17:26
                                      Witaj Juleg,szkoda,ze na ty tez forum sie spotykamy:{U nas nigdy nie mial
                                      problemow ze skora.Ma sincepod oczami i strasznie zle sypia.Niestety nie widze
                                      do tej pory poprawy.Czekam cierpliwie.Jeszcze 8 dni .A co u Was?
                                      • juleg Re: Sigvaris-cd 16.03.08, 18:54
                                        Ja myślę o Tulkuuncertain jesteśmy umówieni do VM pod koniec marca, już nie mogę się doczekać, już chciałam podawać vernicadis albo balsam, ale jednak postanowiłam poczekać na wizytęsmile może złapiemy się na gg?
                                        986648
                                        • nat10 Re: Sigvaris-cd 16.03.08, 22:14
                                          ja z gadu gadu kiepsko,jest na drugim kompie itd,ale jutro zainstaluje u
                                          siebie.A co z Tulem?Jakie ma objawy?
                                          • juleg Re: Sigvaris-cd 17.03.08, 07:55
                                            Kompletny brak apetytu, chęć na słodkie od kilku miesięcy, kiedyś słodycze miał gdzieś. Egzemy i generalnie nasilona alergia. A jak pije to tylko owocowe soki, takie wyciskane, duuużo pije. Nie wiem jak będzie z leczeniem, bo tam musi być scisła dieta a on jest taki wybredny i awanturujący sięsad((((((
                                          • juleg Re: Sigvaris-cd 17.03.08, 07:56

• nat10 Re: Sigvaris-cd 17.03.08, 11:10
                                              u nas apetyt w miare ok.A robiłaś badania kupy?U tej Kamirskiej?
                                              • juleg Re: Sigvaris-cd 17.03.08, 15:59
                                                Kupę tylko w LIMie, nic nie wyszłouncertain ale z kupą tak często...
                                                Czy widzisz poprawę po zaleceniach z vegi?
                                                • nat10 Re: Sigvaris-cd 17.03.08, 16:05
                                                  nie bardzo,spi cały czas kiepsko.Idziemy 2 na kontrole do vm.Mozezrob badania w
                                                  tym Feliksie.A do kogo idziecie w vm?
    • juleg Re: Sigvaris-cd 17.03.08, 16:01
      A jak wygląda taki rezonans? Jaki wynik mieliście dokładnie?
      • nat10 Re: Sigvaris-cd 17.03.08, 17:06
        u nas w kupie wyszly lamblie i candida.A na wizycie doktor badala taka
        paleczka,nie wiem,czy to biorezonans?Tez wyszlo to,co w kupie.
        • juleg Re: Sigvaris-cd 17.03.08, 22:58
          Póki co wyjeżdżamy na nartysmile także na razie sobie odpuściałam, ale jak wrócimy pędziemy do VMsmile uściski!
    • nat10 Re: Sigvaris-cd 19.03.08, 21:33
      Tak mi sie przypomnialo dzis,co mowiła dr S,ze jak mały nie bedzie chciał pic
      furazolidonu,to znaczy,ze dziadostwo wytłuczone.Myslisz,ze cos w tym jest?Jasiek
      zaczął odmawiac picia go,wczesniej bardzo chętnie.Powiedz jeszcze co myslisz o
      tym sikaniu(jest gdzies wyzej)Dzieki,pozdrawiam,Dorota.
      • michalgo2 Re: Sigvaris-cd 23.04.08, 10:16
        Poszukuję kontaktu z Sigvaris. Nie odp. na maile. Ponieważ to może
        być kwestia kiepskiego serwera gazeta.pl (a nie jej niechęci) -
        podaję mój adres : michalgo@wp.pl Pozdrawiam Michał/Swarzędz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka