bea_9 12.03.08, 11:30 Moja córeczka alergiczka ma prawie 2 latka od 5 miesięcy nic nie przybyła na wadze , czy też macie problemy z wagą dziecka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamciulka-nikulka Re: Ile Wasze dzieciątka przybywają na wadze 12.03.08, 12:33 Mój synek 15mcy-alergik, w pewnym momencie stanął w miejscu ze wzrostem 74cm jak miał roczek i waga 9kg. Dopiero jak zaczęłam podawać krzem organiczny zaczął rosnąć (przez 3 miesiące 4 cm) i przybrał ponad kilogram. Przekonuje mnie to, że to nie wapń, a właśnie krzem jest odpowiedzialny za mocne kości. No, ale waga mimo ogromnego apetyptu nie jest za wysoka Odpowiedz Link Zgłoś
julamimi bad. moczu 12.03.08, 12:54 w diagnostyce oprocz kierunkow a/pasozyty b/alergia rozwazylabym jeszcze badanie ogolne moczu i usg jamy brzusznej (w szczegolnosci nerek) - czasem (np u mojej corki) za slabe przybieranie na wadze odpowiadaja klopoty z ukladem moczowym pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
valentino75 mamciulka-nikulka 12.03.08, 20:51 Skąd wiedziałas, że powinnaś podać dziecku własnie krzem organiczny? Mój synek tez bardzo słabo przybiera na wadze, zastanawiam się, czy tego krzemu mu nie podać? a w jakiej formie jest ten krzem? mozna go podac bez konsultacji z lekarzem? dziękuję za odp pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
oona Re: mamciulka-nikulka 13.03.08, 19:50 Mnie rowniez zainteresował temat krzemu, bo u nas kiepsko z przybieraniem na wadze i jeszcze bardziej ze wzrostem. cZy to lekarz zalecił Ci podawanie go ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamciulka-nikulka Re: mamciulka-nikulka 14.03.08, 10:20 Tak zaleciła nam lekarka, czytałam też o krzemie w książce Siemionowej "Uwolnij się od pasożytów". Pasożyty uwielbiają krzem, dlatego też wtedy dzieci wolniej rosną, a nawet mogą się zatrzymać. Krzem jest w skrzypie polnym (gotować trzeba 15 min.), badź można podawać bezpieczny dla małych dzieci krzem organiczny, ale jest drogi: www.zdrowie.brat.pl/green-organiczna-krzemionka-plyn-p-2714.html Odpowiedz Link Zgłoś