kmichor 25.07.08, 14:49 Powiedzcie mi czym smarujecie małego alergika żeby był cały czas nawilżony.Mam Lipobaze,ale chciałabym zmienić na coś może lepszego.Doradźcie!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiktoria06 Re: Czym smarujecie alergika!? 25.07.08, 18:12 hej moja mala smaruje exomega z firmy a-derma pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylpal13 Re: Czym smarujecie alergika!? 25.07.08, 18:56 do buzi emolium krem specjalny, do ciała balneum baby krem Odpowiedz Link Zgłoś
kmichor Re: Czym smarujecie alergika!? 25.07.08, 19:22 I jesteście dziewczyny zadowolone,znika to co mają czy chodzi tam tylko o nawilżenie!?Ile Wasze pociechy mają!? Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Czym smarujecie alergika!? 25.07.08, 19:50 Stelatopia Musteli, albo Mleczko do ciała Klorane bebe. Odpowiedz Link Zgłoś
gkoz Re: Czym smarujecie alergika!? 25.07.08, 20:46 u mnie znika po alantanie plus i tylko po nim , ciała już nie smaruje kąpie w oilatum, prawie 8 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: Czym smarujecie alergika!? 25.07.08, 22:50 Kąpałam w Oilatum a później smarowałam Emolium. Na początku mieliśmy krem, w którym się zakochałam, bo córka miała suche placki na całych przedramionach przez 7 m-cy, które niemal całkowicie zeszły po pierwszym posmarowaniu kremem (po Balneum miała uczulenie a inne specyfiki wyrzuciłam w kąt po odkryciu Emolium). Teraz dla nawilżenia smaruję ją emulsją. Naprawdę polecam Emolium. Sama byłam zaskoczona efektem ( miałam szczęście bo przypadkowo kupiłam a w tym samym czasie zachwycił mnie jeszcze krem pod oczy, dla mnie oczywiście. A ja taka raczej nie zachwycająca się jestem Właściwie, to pierwszy raz zachwyciłam się efektem kosmetyków ) Odpowiedz Link Zgłoś
szachula30 Re: Czym smarujecie alergika!? 25.07.08, 22:52 Dla nas Emolium jest naprawdę super. Polecam krem specjalny, smaruję nim całe ciałko mojej córeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
elske Re: Czym smarujecie alergika!? 25.07.08, 23:23 Ja tez stosowalam Emolium dla cory (miala AZS).Do mycia uzywalysmy emuslje do kapieli Emolium (starczala nam na miesiac),a po kapieli balsam do ciala Emolium (na poczatku stosowalismy rano i wieczorem, pozniej juz tylko wieczorem po kapieli). Odpowiedz Link Zgłoś
kmichor Re: Czym smarujecie alergika!? 26.07.08, 20:57 WIELKIE DZIęKI DZIEWCZYNY!Właśnie to chciałam usłyszeć,że właśnie stosujecie Emolium!Naczytałam się na temat tego kosmetyku na forum alergologicznym,a teraz jeszcze WY!Super-jestem bardzo zadowolona bo od jutra zaczynamy się smarować i kąpać tymi specyfikami cudownymi!!I mówicie,że pomaga,że schodzi co wyjdzie.Co wasze dzieciaczki miały (chodzi mi czy wysypka czy czerwone placki)i pomogło!?Jeszcze raz Wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
kasulka79 Re: Czym smarujecie alergika!? 29.07.08, 13:59 W prawdzie widzę, że decyzja podjęta ale może podrzucę jeszcze coś: u nas na czerwone suche placki poprostu niezastąpione: - do mycia glowy: szampon EMOLIUM - do wanienki lejemy OILATUM - ciałko myjemy żelem LA ROCHE - POSAY z serii LIPIKAR SYNDET - całe ciałko smarujemy mleczkiem SVR z serii XERIALINE - no w reszcie po tych wszystkich zabiegach same plamy natłuszczamy czystą maścią cholesterolową Wcześniej eksperymentowaliśmy z innymi środkami ale te okazały się najlepsze i dzięki nim no i oczywiście ścisłej diecie w ciągu miesiąca po plamach ślad nie został teraz używamy wszystkiego poza maścią cholesterolową - tą już tylko czasem i wyłącznie miejscowo (ale już prawie wcale) polecam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
kmichor Emolium Pomógł!!! 30.07.08, 16:46 Te kosmetyki naprawdę super sprawa!!!Napiszę w skrócie.Z niedzieli na poniedziałek posmarowałam synka kremem Emolium i rano nie było śladu po krostkach na szyjce i dekolcie,po szorstkich ramionach i rączkach i o suchych czerwonych miejscach pod kolankami.Jestem świeżym przykładem,że te kosmetyki pomagają i naprawdę bardzo polecam-Warto!!! Odpowiedz Link Zgłoś