Dodaj do ulubionych

prośba o pomoc w sprawie ac zymes i pyrantelu!!!

12.08.08, 12:05
moja córcia ma owsiki - mam pytanie czy mogę równocześnie podawać
pyrantelum i ac zymes? czy czekać z podaniem pyrantelum do pełni? w
sobotę zamierzam ją jeszcze wykąpac w ziołach i natrzeć miodem i
mąką.
bardzo proszę o pomoc smile))
Obserwuj wątek
    • marybelle Re: prośba o pomoc w sprawie ac zymes i pyrantelu 12.08.08, 12:34
      A dlaczego do pełni i o co chodzi z tym nacieraniem miodem i mąką, czy to jakieś
      gusła, czy rzeczywiście zalecenie lekarza.
      My leczylismy samym pyrantellum, a ostatnio ziołami chińskimi, 1 seria, za
      tydzień druga i mam nadzieje,ze sie tego nareszcie pozbędziemy
      • sara278 Re: prośba o pomoc w sprawie ac zymes i pyrantelu 12.08.08, 12:53
        takie dostłam zalecenie od lekarza a jest to związane z cyklem
        rozwoju robaków. Jeżeli chodzi o nacieranie to będę jej robiła
        kąpiel w ziołach, w trakcie której naciera się skórę miodem z mąką i
        przez skórę wychodzą jakieś robaczyska.
    • avanitta Re: prośba o pomoc w sprawie ac zymes i pyrantelu 12.08.08, 12:40
      Wg mojego kalendarza pełnia wypada 16 więc już niedługo i w sumie mogłabyś
      zaczekać. Nie stosowałam nigdy ac zymes ale z tego co kojarzę to jest to
      probiotyk. Ja bym go raczej odstawiła na czas odrobaczania bo mógłby zaostrzyć
      negatywne skutki odrobaczania. U mojej córki tak było kiedy podczas odrobaczania
      podawałam tran. Skóra była tragiczna. Pamiętam że ktoś inny też miał podobny
      problem ale podczas stosowania probiotyków.
      • sara278 Re: prośba o pomoc w sprawie ac zymes i pyrantelu 12.08.08, 12:51
        super bardzo dziekuję i w takim razie tak zrobię - odstawię ac zymes
        i dam jej pyrantelum w sobotę. Mam stosować pyrantelum a potem
        przerwa i 1/3 pipety czarnego orzecha aż do następnej dawki
        pyrantelum za 12 dni. Niestety 20 wyjeżdzamy do Turcji na wakacje i
        nie wiem co zrobić- kontynuwac to tam? czy lepiej ? ac zymes zacznę
        podawać od 20 bo chce żeby brała coś profilaktycznie podczas pobytu
        w Turcji (jeszcze nie powiedziłam że moja córcia ma 3,5 roku)
        • sil100 smarowanie miodem 15.08.08, 23:24
          Cześć,

Jakiś rok temu czytałam na tym forum długaśny wątek (kilkaset wpisów) na temat
          tej metody odrobaczania. Chodziło o zwalczanie włosogłówki. Wiele mam zrobiło to
          doświadczenie, wiele potwierdziło - wychodzi ze skóry coś białego. Lekarz się
          włączył i zasiał wątpliwość, ponieważ storpedował sensowność metody a białe
          "robaczki" zdiagnozował jako łoj z porów skóry. Zaznaczył, ze takie oczyszczanie
          porów może być niebezpieczne bo pozbawia skóry bariery ochronnej i naraża
          organizm na łatwy atak drobnoustrojów. Niektóre mamy miały wątpliwości, czy
          lekarz ma rację (ja też, więc cierpliwie czytałam wątek do końca) i jedna w
          końcu zaniosła te białe robaczki do laboratorium - faktycznie był to łój z porów
          skóry. Byłam zawiedziona smile No ale piszę Ci o tym, żebyś uważała z ta metodą,
          możesz też spróbować odnaleźć ten wątek w wyszukiwarce. Lepiej dziecka nie
          narażać niepotrzebnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka