sara278 12.08.08, 12:05 moja córcia ma owsiki - mam pytanie czy mogę równocześnie podawać pyrantelum i ac zymes? czy czekać z podaniem pyrantelum do pełni? w sobotę zamierzam ją jeszcze wykąpac w ziołach i natrzeć miodem i mąką. bardzo proszę o pomoc )) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marybelle Re: prośba o pomoc w sprawie ac zymes i pyrantelu 12.08.08, 12:34 A dlaczego do pełni i o co chodzi z tym nacieraniem miodem i mąką, czy to jakieś gusła, czy rzeczywiście zalecenie lekarza. My leczylismy samym pyrantellum, a ostatnio ziołami chińskimi, 1 seria, za tydzień druga i mam nadzieje,ze sie tego nareszcie pozbędziemy Odpowiedz Link Zgłoś
sara278 Re: prośba o pomoc w sprawie ac zymes i pyrantelu 12.08.08, 12:53 takie dostłam zalecenie od lekarza a jest to związane z cyklem rozwoju robaków. Jeżeli chodzi o nacieranie to będę jej robiła kąpiel w ziołach, w trakcie której naciera się skórę miodem z mąką i przez skórę wychodzą jakieś robaczyska. Odpowiedz Link Zgłoś
avanitta Re: prośba o pomoc w sprawie ac zymes i pyrantelu 12.08.08, 12:40 Wg mojego kalendarza pełnia wypada 16 więc już niedługo i w sumie mogłabyś zaczekać. Nie stosowałam nigdy ac zymes ale z tego co kojarzę to jest to probiotyk. Ja bym go raczej odstawiła na czas odrobaczania bo mógłby zaostrzyć negatywne skutki odrobaczania. U mojej córki tak było kiedy podczas odrobaczania podawałam tran. Skóra była tragiczna. Pamiętam że ktoś inny też miał podobny problem ale podczas stosowania probiotyków. Odpowiedz Link Zgłoś
sara278 Re: prośba o pomoc w sprawie ac zymes i pyrantelu 12.08.08, 12:51 super bardzo dziekuję i w takim razie tak zrobię - odstawię ac zymes i dam jej pyrantelum w sobotę. Mam stosować pyrantelum a potem przerwa i 1/3 pipety czarnego orzecha aż do następnej dawki pyrantelum za 12 dni. Niestety 20 wyjeżdzamy do Turcji na wakacje i nie wiem co zrobić- kontynuwac to tam? czy lepiej ? ac zymes zacznę podawać od 20 bo chce żeby brała coś profilaktycznie podczas pobytu w Turcji (jeszcze nie powiedziłam że moja córcia ma 3,5 roku) Odpowiedz Link Zgłoś
sil100 smarowanie miodem 15.08.08, 23:24 Cześć, Jakiś rok temu czytałam na tym forum długaśny wątek (kilkaset wpisów) na temat tej metody odrobaczania. Chodziło o zwalczanie włosogłówki. Wiele mam zrobiło to doświadczenie, wiele potwierdziło - wychodzi ze skóry coś białego. Lekarz się włączył i zasiał wątpliwość, ponieważ storpedował sensowność metody a białe "robaczki" zdiagnozował jako łoj z porów skóry. Zaznaczył, ze takie oczyszczanie porów może być niebezpieczne bo pozbawia skóry bariery ochronnej i naraża organizm na łatwy atak drobnoustrojów. Niektóre mamy miały wątpliwości, czy lekarz ma rację (ja też, więc cierpliwie czytałam wątek do końca) i jedna w końcu zaniosła te białe robaczki do laboratorium - faktycznie był to łój z porów skóry. Byłam zawiedziona No ale piszę Ci o tym, żebyś uważała z ta metodą, możesz też spróbować odnaleźć ten wątek w wyszukiwarce. Lepiej dziecka nie narażać niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś