Dodaj do ulubionych

jaki probiotyk

28.11.08, 15:21
witam
u mojego synka wyszła candida ++, lekarz przepisał nystatynę, ale nie chce nam
dać żadnego probiotyku bo uważa że to niepotrzebne, czytałam tutaj że w takim
przypadku podaje się probiotyki, doradźcie mi co mogłabym podać dziecku, dodam
że jest uczulone na biało mleka krowiego.
dziękuję
Obserwuj wątek
    • ruda.2 Re: jaki probiotyk 28.11.08, 16:55
      dicoflor 30 jest dla alergików. to na pewno, słyszałam że lacido baby zawiera
      mleko, a reszta nie wiem, ja dawałam dicoflor, teraz zmieniłam na
      lacidofil(wysypuję zawartość kapsułki do mleka), ale zaczęły pojawiać się
      krostki, nie wiem, czy po tym, czy po czym innym, mały też ma skazę. tak,
      dawanie probiotyku przy kandydozie jak najbardziej. ten dicoflor sprawdziłam i
      polecam. aha, jest jeszcze trilac, ale dziecku jeszcze nie podawałam. pozdrawiam
    • mama.czarka Re: jaki probiotyk 28.11.08, 18:19
      Napiszcie proszę, skąd się bierze candida , czy tylko od antybiotyków? Moja
      córka (10 m-cy)ma bardzo kiepski apetyt, je tylko brokuły i kalafiory, mleczko w
      zasadzie tylko przez sen, zastanawiam się, czy to paskudztwo jej się nie
      przyplątało. Morfologia i mocz ok. Przybiera w normie, tylko ta chroniczna
      niechęć do jedzenia...
      Szukam przyczyny braku apetytu, lekarze na to nic..
      • ruda.2 Re: jaki probiotyk 28.11.08, 22:17
        no jasne mamy same muszą nieraz brać sprawy w swoje ręce, lekarze ładują
        antybiotyki, sterydy, całą masę innych lekarstw, a kiedy coś nie gra, załamują
        ręce, przepisują więcej i na sugestie, że to może wina pasożytów reagują
        drwiącym śmiechem, albo "niemożliwe" , dziecko jest za małe. nie ma czegoś jak
        niemożliwe w tej kwestii, jeśli np. ma się w domu jeszcze przedszkolaka... to
        już zwiększa prawdop. wiem, sama kombinuję na własną rękę, szukam przyczyn,
        najwięcej dowiaduję się z tego forum, właśnie dziś czytałam super post
        dziewczyny z Korei, która leczyła dziecku glistę, mądry lekarz powiedział jej,
        że ma astmy, a są pasożyty. u nas nie ma pasożytów, tak myślą lekarze, a
        wszystkie inne choroby świata, dlatego jesteśmy nr 1 pod względem zażywanych
        rocznie lekarstw. Kochana, z tego co tu wyczytałam candida pojawia się nie tylko
        przy antybiotykach, są organizmy, u których następuje jej przerost (każdy ma w
        sobie ileś procent tego dziada), zwł. jeśli dieta jest głównie węglowodanowa.
        jak najbardziej sprawdź, bada się kał w lab. nie wszędzie to robią, poszukaćj, z
        tego co wiem, trzymają kupkę jakiś tydzień, aż "zakwitnie" na niej ten grzyb. ja
        np. sama narzekałam od dawna na kiepskie samopoczucie i miałam różne objawy
        dziwne, to forum uświadomiło mi, że mam grzyba, no i owszem, leczę 3ci dzień i
        już czuję efekty.. tylko wiem, żt to może wrócićsad dlatego wiele w diecie
        trzeba zmienić. u synka gorzej, nie wiem, czy ma kandydozę, muszę to spr, ale
        przeraża mnie, bo dieta u niego to tylko mleko i teraz wpr. nowości, ale na
        razie bez sukcesów- znów wysypkasad ja nie mam alergii, ojciec też, moje
        rodzeństwo ma, ich dzieci są ok, a moje nie... dlatego zastanawia mnie, jeśli
        tak silną ma alergię, że nawet po nutramigenie nie mija, to może coś inengo za
        tym stoi.. szukamy.. na razie było bad. na lamlie, negatywne, ale powtórzę, inne
        też porobię, mam dwoje siostrzeńców w przedszkolu, oni u nas sypiają często, no
        i u nich pojawiło się podejrzenie robali jakichś. tropimy te dziady, ale się
        rozpisałam. wybacz, powodzenia! i zdrówka!
        • corelll Re: jaki probiotyk 28.11.08, 22:50
          u nas tez wyszła w felixie candida ++
          mała je tylko przez sen, ostatnio ciut lepiej
          nie brała zadnych antybiotyków
          po probiotyku acidolac straszna wysypka - choc niby nie ma mleka
          nie wiem czy leczyc ta candide czy sprawdzic jeszcze w innym labie
          bo niby skad mialaby to miec - samanie wiemsad
        • mama.czarka Re: jaki probiotyk 29.11.08, 17:06
          Dzięki serdeczne za wyczerpujące info i za cenne porady. Skorzystam z nich
          zapewne nie tylko ja. Na pewno dam do zbadania kał małej, bo ten problem nie
          daje mi spokoju.
          • yoo-yoo Re: jaki probiotyk 29.11.08, 20:30
            ja z probiotyków stosuję Biogaję - w kroplach bardzo wygodna w użyciu.
            A tak poza tym, to candida pochodzi nie tylko stąd że się brało antybiotyki.
            Noworodki mogą mieć candidę, bo się zarażają w czasie porodu od mamy
            • corelll Re: jaki probiotyk 30.11.08, 09:50
              ALE JA NIE mam zadnych objawów candidii
              poza tym mialam cc - czy to mozliwe zeby ode mnie?
              • ruda.2 Re: jaki probiotyk 30.11.08, 13:06
                z tego co kiedyś gdzies wyczytałam, chyba nawet tu na forum, nawet w rozwoju
                płodowym, ktoś postawił taką tezę. inna jest taka, że są organizmy, które nie
                czują pasożyta, jeśli mają tylko jeden gatunek. jeśli dziadów jest więcej już
                zaczynają się wielkie problemy. nie daję sobie obciąć ręki za to, co tu
                napisałam o tym rozwoju płodowym, ale tak kiedyś pisano. być może.. słuchaj, nie
                broń się tak przed tym! jeśli dziecko ma wykrytą w labie candidę, szybko mu
                pomóż, a nie zastanawiaj się, skąd może to mieć. czytam Twoje posty, widzę, że
                próbujesz z każdej strony, może paciorkowiec, może robale, może grzyb, jeśli
                masz stwierdzony grzyb, działaj, a wtedy zauważysz różnicę. wydaje mi się, że
                lepiej leczyć grzyba niż szukać i szukać, co szkodzi dziecku i nie umieć tego
                odnaleźć. ps- moje skromne zdanie jest takie, że lepiej grzyb niż robale,
                glisty, owsiki, czy lalblie, wiesz jak ciężko to wyleczyć?sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka