arim28 28.01.09, 00:24 U mojej 4 letniej corki zdiagnozowano Candide. Czy Candida ukladu pokarmowego to takze bole brzucha - zoladka? Nie moge nic znalezc na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pecia2 Re: Candida u dziecka i bole brzucha. 28.01.09, 11:54 nie jestem ekspertem, ale z tego co czytałam grzyby (Candidia) moga powodować bóle brzuszka, biegunki i inne dolegliwości układu pokarmowego. najlepiej skontaktować się z pediatrą, są syropki, na N... ale nie pamiętam nazwy dokładnie...Nifurkozyd czy coś w tym stylu ...powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Candida u dziecka i bole brzucha. 28.01.09, 12:01 Oczywiscie.jak najbardziej.Powoduja wzdęcia,bolesne bardzo,skurcze jelit, problemy z trawieniem, moze powodowac zaparcai-a te wiadomo ze bywają bolesne. Czasem na odwrot-biegunki,wtedy wzmożna jest perystaltyka jelit-co wlasnie powoduje jakby skurcze żołądka. Odpowiedz Link Zgłoś
arim28 Re: Candida u dziecka i bole brzucha. 28.01.09, 21:37 Dzieki za odpowiedz. Troche nieprecyzyjnie napisalam, mala skarzy sie na bol w miejscu zoladka. Od lekarzy dostala Nystatyne a reszte mam od Was (dieta, probiotyki, Citrosept i duuuuzo picia) Doczytalam, ze obumierajacy grzyb powoduje zatrucia organizmu. Corka przez ostatnie trzy dni miala temp. pow. 40 i zero jakichkolwiek innych objawowo choroby. Dzis dopiero na "oszronione migdaly" ale to juz tez schodzi. Od kiedy zaczelam podawac Citrosept i probiotyki wyproznia sie ksiazkowo. Skad ten bol? U lekarzy nic nie dowiedzialam sie Odpowiedz Link Zgłoś
ika1 Re: Candida u dziecka i bole brzucha. 29.01.09, 00:16 arim,polecam Ci to forum(moze juz je znasz?) i zakup sobie koniecznie te ksiazke zaprzentowana na pierwszej stronie,z niej dowiesz sie wszytstko na temat candidy. www.bioslone.pl/index pamietaj,ze powinnas organy wewnetrzen wspomoc detoksami,bo przy zabijaniu grzyba bedea zbyt obciazone.jutro poszukam moich notatek,to napisze Ci co na jaki organ. jest jeszcze forum candida na edziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
ika1 Re: Candida u dziecka i bole brzucha. 29.01.09, 00:20 luszczyca.org.pl/p2/forum/index.php?act=Print&client=printer&f=4&t=5256 Odpowiedz Link Zgłoś
ika1 Re: Candida u dziecka i bole brzucha. 29.01.09, 00:21 www.jaworek.net/kosmetyki/citrosept2.html Odpowiedz Link Zgłoś
cclaudia4 Re: Candida u dziecka i bole brzucha. 29.01.09, 11:33 jezeli mozna to ja tez poprosze o te notatki.Wlasnie zaczelismy walke z owsikami,lambliami i candida. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
arim28 Re: Candida u dziecka i bole brzucha. 30.01.09, 18:06 Ika, ksiazka bedzie, zamowilam. Forum Candida znam, ale tam trzeba czekac az Cie przyjma. Wiem, ze sa tutaj dziewczyny znajace tematy dzieciowe - kto pyta nie bladzi. Bylabym wdzieczna za te notatki jak oslaniac poszczegolne organy. Odpowiedz Link Zgłoś
ika1 Re: Candida u dziecka i bole brzucha. 31.01.09, 00:04 nie moge znalezc mojego notesu,w ktorym mialam to wszystko zapisane.prawdopodobnie zostawilam go z tak ksiazka,ktora zamowilas w Polsce.napisalam dzsiaj do mamy i jesli tam jest,to ona mi napisze,to o co prosilam.jeszcze sprobuje poszukac w domu. a robilas badania corce na helikobakter,bo on tez lubi isc w parze z candia i walsnie ta bakteria wywoluje bola brzucha.sporo moich znajomych mialo te bakterie,w ytm corka mojej kolezanki.ponoc mozna ja wykryc z badania krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
arim28 Re: Candida u dziecka i bole brzucha. 07.02.09, 13:10 Badan nie robilam ale probowalam namowic pania dr aby dala skierowanie W ogole wysmiala mnie gdy powiedzialam, ze nie daje corce przy Candidzie cukru pod zadna postacia. Mam juz termin u innego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
gomado bole brzucha. 08.02.09, 00:07 I jak tam ból brzucha? My mamy tez problem z brzuszkiem. Od kilku miesiecy moj 2 letni synek w czasie spoczynku krzyzuje wyprostowane nogi i jedna reke gryzie a druga obciaga pieluche, steka i nawet budzi sie w nocy. Nikt nic podobnego nie zna. Podczas roznych badan wyszly lamblie ale juz przeleczone a bole nadal sa. Niedlugo ide na usg i na bicom. Odpowiedz Link Zgłoś