Dodaj do ulubionych

Nutramigan,a nowe pokarmy?

10.12.03, 11:35
Witajcie!
Mój półroczny synek jest od tygodnia na Nutramigenie.
Wysypka mu zeszła,rany pięknie się zagoiły,od razu lepiej śpi.
Mam pytanie-Po jakim czasie mogę zacząć wprowadzać nowe pokarmy?
Widzę,że nutramigan już małemu nie wystarcza,w końcu to duży chłopsmile
Czy lepsza będzie na początek kaszka kukurydziana czy ryżowa?
Jeżeli ryżowa,to chyba bez dodatków(czyli kleik)?
Boję się trochę tego,bo teraz tak ładnie wygląda,no ale z drugiej strony nie
mogę go przecież głodzić.
A co dajecie na początek alergikom do picia?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam,Ania
Obserwuj wątek
    • halina_mama_leny Re: Nutramigan,a nowe pokarmy? 10.12.03, 13:34

> Czy lepsza będzie na początek kaszka kukurydziana czy ryżowa?
      > Jeżeli ryżowa,to chyba bez dodatków(czyli kleik)?
      Niestety nie ma reguł, na pewno musi to być coś bez dodatków i na początek w
      minimalnych ilościach.

> A co dajecie na początek alergikom do picia?
      Wodę. Przy okazji dobre dla zebów, jak sie juz pokażą.

Pozdrawiam
      H.
    • g273 Re: Nutramigan,a nowe pokarmy? 10.12.03, 22:55
      Aniu, mam do Ciebie pytanie. W jaki sposób przestawiłaś Synka na Nutramigen? Ja
      muszę moją 5 -miesięczną córcię przestawić na Nutra, ale od 3 tygodni nie mam
      żadnych sukcesów...Do tej pory karmiłam - karmię piersią, ale muszę już
      dokarmiać, a od stycznia z powodu powrotu do pracy musi być tylko butla.
      Zostały mi tylko 3 tygodnie i boję się że się mnie uda. Próbowałam mieszać z
      pokarmem (swoim), dodawać kaszkę ryżową, Sinlac i nic nie idzie. Jak podałam
      butlę przez sen, to cały blok to usłyszał, takie było darcie...Może Ty , albo
      ktoś inny ma jakiś pomysł??Asia
      • aniah.mamakrzysia Re: Nutramigan,a nowe pokarmy? 11.12.03, 11:20
        Asiu!
        Miałam dokładnie to samo!
        Poszłam tydzień temu do lekarza i mnie nastraszyła(mały był akurat bardzo
        wysypany),że albo bardzo ścisła dieta i ja mam pić nutramigan,albo odstawić.
        Wybrałam to drugie i postawiłam wszystko na jedną kartę.Wiedziałam,że póki będe
        karmiła piersią,to w życiu mały nie zacznie pić nutramigenu.Wcześniej
        oczywiście próbowałam.
        Jak wyszłam z gabinetu nakarmiłam ostatni raz sad potem spał,potem trochę
        płakał,sada potem złapał butlę i od tej pory już poszło.
        Nutramigan dosładzam glukozą.
        Problemy miałam tylko z zatrzymaniem laktacji.
        Napisałam na forum"karmienie piersią"-jak zatrzymać laktację i Mamy bardzo mi
        pomogły.
        Życzę Ci powodzenia.
        Jak masz jeszcze jakieś pytania,to pisz.
        Pozdrawiam,Ania
      • tamtu Re: Nutramigan,a nowe pokarmy? 11.12.03, 20:24
        Spróbuj podać Nutramigen. Na poczatku łyżeczką żeby nie zniechęcić. Ja musiałam
        małą odstawić. Trafiłysmy do szpitala i alergolog, choc jest zwolennikiem
        karmienia alergika piersią 2 lata, stwierdziła, że z różnych powodów trzeba mała
        odstawić. Z powodu tylko i wyłącznie wysypki nigdy nie radziłaby odstawić, nawet
        gdyby była na całym ciele. I stał się cud. Spróbowałam jak malej bedzie szło i
        wypiła na raz 100 ml, oczywiście powolutku i łyżeczką. POdobno jak dzidzia nie
        chce od razu mozna mieszać ze swoim mlekiem, z glukozą itp. Po prostu testować.
        Ale zdarzaja się rózne dzieci. Moja mała nie lubi słodkości. Słodkim syropkiem,
        który dostaje w szpitalu - pluje.
        Zycze powodzenia.
    • g273 Re: Nutramigan,a nowe pokarmy? 12.12.03, 13:16
      Dziękuję Wam dziewczyny za rady. Dotarło do mnie że córcia ma taki charakterek,
      iz póki będzie cycek to nie ruszy butli...A tak chciałam utrzymac choć w małym
      zakresie karmienie mieszane..No nic od jutra koniec z piersią i albo głodówa
      albo butla z hydrolizatem! Trzymajcie za nas kciuki. Asia z Juleczką
      • tamtu Re: Nutramigan,a nowe pokarmy? 13.12.03, 16:45
        Nieprawda !!!! Nie rezygnuj z piersi !!!! Gdy poszłam do pracy, co prawda na
        początku tylko na 4 godziny, moja mała nie chciała nic jeść. Absolutnie
        odmawiała jedzenia nawet mojego mleka z czegokolwiek. Przez pierwsze dni nic nie
        jadła, potem po mału się przyzwyczajała, aż wypijała wszystko. Na dodatek dzieci
        nie są głupie. Po co mają jeść z butelki, skoro cyc jest na wciągniecie smile)))
        • g273 Re: Nutramigan,a nowe pokarmy? 14.12.03, 00:25
          Nie zrezygnowałam z karmienia piersią, Mała się nie dała... Ukochany cycuś musi
          być i już!!! Nutra nie ruszyła, zresztą jak przyszła babcia i powąchała ten cud
          chemii to mi zabroniła katować dziecko, he,he...Samowolnie, bez recepty kupiłam
          Beb. Pepti i udało się łyżeczką nakarmić zmieszane z Sinlakiem. Jakoś jej
          weszło i chyba nie poczuła mleka. Ale ja muszę choć częściowo przejść na butlę,
          chcę zachować karmienie ranne - wieczorne - nocne, a nie mam tyle pokarmu , aby
          odciągać na zapas ani też w pracy nie będę mogła tego robić, bo głownie siedzę
          na salach sądowych...Chyba przeniosę wątek na inne forum, bo odchodzimy troszkę
          od alergii, (sorry moderatorze). Asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka