gooo123 08.06.09, 19:03 Odebralam wlasnie badania IgE.Wyszlo nam 101,4.Dziecko ma 2 lata.Czy to swiadczy o duzej alergi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fiona338 Re: Wynik IgE 08.06.09, 22:23 Weszlam wlasnie na forum, zeby zadac podobne pytanie, tylko, ze moj 2 latek ma wynik ponad 700. Dostal Ketotifen i masci do smarowania. A ja sie zastanawiam, co dalej konkretnego mozna z tym zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
gooo123 Re: Wynik IgE 09.06.09, 12:35 My robimy jeszcze panel pokarmowo-wziewny z krwi.Zobaczymy co wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: Wynik IgE 09.06.09, 14:14 100 to w sumie niewysoki wynik choć pewnie z wiekiem będzie rósł, kwestia jeszcze jednostek i norm w danym laboratorium. Moja córka w wieku 9 m-cy miała IgE 300, a w wieku 5 lat - 1300. Tylko że w wieku 9 m-cy była w koszmarnym stanie, a w tej chwili jesli ktoś nie wie, że jest alergikiem to jest to dla takiej osoby zdrowe dziecko. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
mag.ia Re: Wynik IgE 10.08.09, 19:05 moja córka miała 3429 w wieku 9 mieś. Wyglądała strasznie.Alergia w 6 klasie na wiele produktów a później Toksokroza Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Wynik IgE 09.06.09, 15:23 Młodziak w wieku 2 -3 lat 24.000 i 25.000 z kawałkami W niektórych laboratoriach nie mieli odczynników i wychodził poza skalę więc pisali że ponad 9.000. Bez większych hec typu wstrząs anafilaktyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
gooo123 Re: Wynik IgE 09.06.09, 21:42 No wlasnie moj maly ma tylko albo az wysypke na policzku ktora sie pojawia niewiadomo od czego.Nie moge dojsc.schodzi natychmiast po kremie vratizolin.Nie wiem co to za krem czy to jest jakis sterydowy? Na ulotce pisza ze jest na opryszczke i na wysypki alergiczne.Ktoras zna ten krem? Odpowiedz Link Zgłoś
gooo123 Re: Wynik IgE 09.06.09, 22:10 Wrzucilam w wyszukiwarke i znalazlam ze vratizolin czesto daja na lojotokowe zapalenie skory.Wiec moze jak mu to pomaga to moze ta wysypka wcale nie jest od alergi?Jak myslicie?I jak to sprawdzic?Bo juz diete i tak mamy ograniczona i juz nie wiem co moglabym zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Wynik IgE 12.06.09, 14:03 www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2313 Jak widać wratizolin to środek wirusobójczy i bakteriobójczy. Czyli zakażenie. U mojego syna do 4 roku życia całe ciało zakażone było min. gronkowcem. Wykurzyłam paskudztwo pigmentum castellani - coś jak gencjana, ale mocniejsze i szczypiące jeśli rana jest otwarta. Lek tani, stary i bez recepty. Jedyną butlekę jaką kupiłam mam do dziś - od 2 lat i zawsze działa na wszystkie pojawiające się nagle pypcie i nadkażenia. Posmaruj, nic nie tracisz. Jedynie to pomogło a przerabiałam baktrim, bactroban i kupę innych maści których nazw nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
gooo123 Re: Wynik IgE 12.06.09, 21:30 No ale jak myslisz ta wysypka nie musi byc alergiczna?Moze to byc spowodowane jakas choroba skory? Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Wynik IgE 06.08.09, 13:33 majrog napisała: > A robili mu badanie na Hyper IgE? Na hyper IgE? No chyba żartujesz, żaden z alergologów (a było ich kilku + konsylium w szpitalu) nie napomknął nawet o takiej możliwości, nie napomknął nawet że coś takiego istnieje. Szczęśliwie jest internet, a ja czytata i pisata sama sobie hiperimmunoglobulinemę wygoglałam. Potem poleciałam do pediatry, żeby mi dała skierowanie do poradni immunologicznej w CZD. Na szczęście dała. Młodziaka przetestowano, przebadano i Hiper Ige zostało wykluczone. Ufff. Odpowiedz Link Zgłoś
majrog Re: Wynik IgE 07.08.09, 14:33 alabama8 napisała: > majrog napisała: > > A robili mu badanie na Hyper IgE? > > Na hyper IgE? No chyba żartujesz, żaden z alergologów (a było ich > kilku + konsylium w szpitalu) nie napomknął nawet o takiej > możliwości, nie napomknął nawet że coś takiego istnieje. Szczęśliwie > jest internet, a ja czytata i pisata sama sobie > hiperimmunoglobulinemę wygoglałam. Potem poleciałam do pediatry, > żeby mi dała skierowanie do poradni immunologicznej w CZD. Na > szczęście dała. Młodziaka przetestowano, przebadano i Hiper Ige > zostało wykluczone. Ufff. U nas też alergolog i dermatolog nic nie robili żadnych badań (jedynie IgE całkowite i panel pokarmowy na trawy,roztocza,gluten) dopiero immunolog za to sie wziął też wykluczono więc to alergia.poczytałam troche o wodzie utlenionej i dzisiaj córe wykąpie z dodatkiem tej wody.zobaczymy czy zagoja jej się ranki. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Wynik IgE 12.08.09, 13:55 majrog, nie wiem skąd ci przyszła do głowy woda utleniona - czytałaś moje jakieś daaawne posty? Wodę utlenioną w dalszym ciągu pochwalam, tylko przypominam żeby NIE mieszać jej z nadmanganianem potasu dla wzmocnienia efektu (co mi kiedyś wpadło do głowy, ale szczęścliwie wcześniej wygooglałam interakcje między tymi substancjami - prawie wybuchowe Woda ranek nie zagoi. Spróbuj zwykłej gencjany (a jak nie zadziała - pigmentum castellani - o tym też kiedyś dużo stukałam - polecam bo jestem w pigmentum zakochana - życie mi uratowało i w 3 dni przeleczyło młodego, który leczył się "tradycyjnie" przez 4 lata). Stąd mój entuzjazm. Gdybym to zastosowała wcześniej ... kto wie, może kilka lat mniej młody by walczył z gronkowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Wynik IgE 18.08.09, 23:04 > Woda ranek nie zagoi. Spróbuj zwykłej gencjany (a jak nie zadziała - > pigmentum castellani - o tym też kiedyś dużo stukałam - polecam bo > jestem w pigmentum zakochana - życie mi uratowało i w 3 dni > przeleczyło młodego, który leczył się "tradycyjnie" przez 4 lata). popieram. Zdecydowane nie dla wody utlenionej. Już lepszy nadmanganian potasu. Z leków - dobrze działa także Rivanol oraz Vagothyl (ale ten ostatni boli gdy stosować na otwarte rany). Można też dezynfekować Chlorhexydyną. Odpowiedz Link Zgłoś
majrog Re: Wynik IgE 05.08.09, 21:20 alabama8 napisała: > Młodziak w wieku 2 -3 lat 24.000 i 25.000 z kawałkami W > niektórych laboratoriach nie mieli odczynników i wychodził poza > skalę więc pisali że ponad 9.000. > Bez większych hec typu wstrząs anafilaktyczny. A robili mu badanie na Hyper IgE Odpowiedz Link Zgłoś