jagabaga92 17.06.09, 12:54 To dość trudne pytanie , ale może ktoś wie, jaki ser żółty (jakiej firmy) ma w sobie najmniej konserwantów? a może jest jakiś który nie ma ich wcale? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antyka Jaga 17.06.09, 15:44 Na Twoim miejscu sprobowalabym w sklepach z ekologiczna zywnoscia. Tam na pewno sa produkty, ktore maja mniej konserwantow - np. w Warszawie na Saskiej Kępie jest taki sklep przy ul. Zyciezcow rog Francuskiej. Mnostwo serow maja. Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: Jaga 17.06.09, 16:05 W Wiejskim Specjale jest Bursztyn i Radamer - moja córka od dawne je te sery, a ona jedyne z czym miewa jeszcze problemy to z chemią w jedzeniu. Można też w wielu miejscach kupić sery z Wieżajn. Czasami kupuję też te sery: www.allegro.pl/item655375229_ser_podpuszczkowy_11_pln_gratisy.html Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re:Kruffa 17.06.09, 22:07 Dzięki za link do aukcji. Przejrzałam sobie całe "Nabiały" na allegro i mam ochotę na kupienie podpuszczki i domowe wytwarzanie serów, ale nie bardzo wiem jak się do tego zabrać . Próbowałaś może kiedyś sama robić ser podpuszczkowy? Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re:Kruffa 18.06.09, 05:36 Nie, bo jak zobaczyłam ile trzeba do tego mleka i ile jest z tym roboty - odpuściłam sobie. Wolę kupić, tym bardziej, że takie sery mam w jednym ze sklepików na bazarze. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś