Dodaj do ulubionych

Prof. Loose, malformacje kończyn.

16.12.07, 09:57
Moja córka miała rozległą malformację żyły głębokiej i żył
powierzchniowych kończyny dolnej.Przeszła trzy operacje, wykonane
przez Prof. Loose w klinice w Hamburgu. Spędziła tam cały
miesiąc.Spotkaliśmy się z ogromnym zrozumieniem i życzliwością tych
ludzi. Prof.Loose jest człowiekiem z ogromnym doświadczeniem i
złotym sercu. Córka miała teraz zrobioną kontrolną flebografię i
wiemy, że jest to bardzo dobrze zrobione.
Jeżeli ktoś z Państwa chciałby skorzystać z naszych
doświadczeń,bardzo chętnie odpowiem na każde pytanie.
Obserwuj wątek
    • tusia04 Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 16.12.07, 15:58
      Ten post to chyba jakiś znak. Moją córkę w styczniu czeka operacja u
      prof Loose. Mam mnóstwo obaw, pytań. Napisałam do ciebie na pocztę
      gazetową. Czy mogłabyś odebrać? Dziękuję.
    • kristofere Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 17.12.07, 14:46
      witaj w jakimwieku jest osoba ktora perowano ,i czy w kraju nie bylo
      ratunku, jakie sa koszta zabiegu
      • ewagrabo Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 17.12.07, 16:03
        witaj,córka ma 20lat,w kraju miała być robiona biopsja i dopiero podjęta decyzja co dalej lub w innym ośrodku wycięcie żyły gównej i wstawienie sztucznej lub z drugiej nogi.Na koszty operacji składają się: pobyt w szpitalu ok.4500euro,opłata lekarza operującego ok.2500euro za jedną operację i anastazjologa ok.800euro również za jedną operację.
        • kristofere Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 02.01.08, 15:22
          witam. wcale nie male koszta liczac kilka zabiegow i dojazd hm
          zastanawiam sie . poki co czekam tutaj na nowsze badania moze ja juz
          nie mam ratunku tylko... taka prawda
          • ewagrabo Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 03.01.08, 16:38
            Napisałam do Ciebie na pocztę gazetową.Odbierz proszę.
            Pozdrawiam Ewa
            • kristofere Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 07.01.08, 13:14
              czesc Ewa napisalem troche do Ciebie na gazete poczytaj skosuj w
              miare mozliwosci odp. dzieki
    • pauor Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 16.07.08, 22:31
      Witam!
      Chciałabym dowiedzieć siewiecej na temat naczyniaków wystpępujących u Pani córeczki. Mój synek ma ich kilka, ale dwa poważniejsze, stąd chciałam zgłębić wiedzę. Dziękuję.

Pozdrawiam
    • apg77 Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 17.07.08, 13:14
      Witam, czy można sie dowiedzieć gdzie była robiona ta flebografia
      tzn. miejscowośc i lekarz. Czy malformacja u dziecka byla widoczna z
      zewnątrz i jak mozna skontaktowac się z tym lekarzem w Niemczech?
      Bardzo prosze od odpowiedź . moje dziecko ma rozległeą malformacje
      nogi. Dziękuję.
      • asska04 Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 15.01.09, 20:56
        Witam.
        Mój syn ma rozległego naczyniaka uda lewego, również szukam pomocy. Jak można
        skontaktować się z Prof. Loose? Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję.
    • maja-waw Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 25.05.09, 10:21
      witam,
      jestem mamą 2.5 letniej córeczki o której kilka miesięcy temu
      zdiagnozowano malformację żylną w lewej stopie. jestem przerażona i
      szukam pomocy. bardzo proszę o kontakt do profesora Loose, wszelkie
      możliwe namiary.
    • wpaulinka01 Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 22.11.09, 19:13
    • wpaulinka01 NACZYNIAK KOŃCZYNY DOLNEJ 22.11.09, 19:23
      WITAM. MAM 9 LETNIĄ CÓRECZKĘ KTÓRA JEST PO 2 OPERACJI(W WARSZAWIE)
      NACZYNIAKA PRAWEGO PODUDZIA (JEST UMIEJSCOWIONY NA KOŚCI). PO
      KONTROLNYM USG OKAZAŁO SIĘ ŻE NACZYNIAK SIĘ WZNOWIŁ I MA DODATKOWO
      PRZETOKI. PROSZĘ PODPOWIEDZKIE GDZIE MOGŁABYM SKONSULTOWAĆ CZY DALEJ
      OPEROWAĆ CZY MOŻE LECZYĆ.PAZDRAWIAM.
    • agnieszkawardein Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 29.03.10, 07:44
      Moja córka ma malformację żylne prawej nogi,miednicy i jamy brzusznej, złożyłam
      dokumenty do NFZ w sprawie zgody na leczenie w klinice doktora Loose.Zgodę
      otrzymałam. Mam prośbę o informację jak przebiega tam leczenie,pobyt. Nie znam
      języka i trochę ta sytuacja mnie przerasta.Może mogła by Pani podzielić się ze
      mną swoimi doświadczeniami.

• asska04 Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 08.04.10, 17:20
        Witam,
        mój syn ma naczyniaka uda lewego,miednicy,pośladka i jamy brzusznej.
        Napisałam do Pani na pocztę gazetową,proszę o odpowiedź.
        Pozdrawiam.

• michalinika Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 22.09.15, 23:50
        Mój syn 3,5 roku również ma malformacje żylną prawej nogi. Równiez zastanawia, się nad leszczeniem w hamburgu. Czy zdecydowałaś się na leczenie w hamburgu? Jakie są efekty? Jak załatwiłaś finansowanie z NFZ? Czy mogłabyś podzielić się swoją wiedzą.
    • nikola.k Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 11.04.15, 22:25
      Witam serdecznie, moja corka ma 11 lat. Od urodzenia walczymy z wrodzona malformacja konczyny dolnej. Konsultujemy sie i leczymy u dr. Wyrzykowskiego w Gdansku. Jakie sa wasze doswiadczenia ? My wycinamy czesciowo malformacje ale nie widzimy poprawy.. Coreczka ma duze dolegliwosci bolowe . Przykurcze sciegien nievpozwalaja jej noemalnie chodzic. Jezeli mozecie napiszcie co u Was ? Jak pokonaliscie paskudztwo ?? Pozdrawiam. Magda i Nikolka
      • anyaa Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 20.07.15, 10:40
        Nikola.k napisalam do Ciebie na priv, bardzo prosze o odpowiedz.
      • kasia0233 Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 18.08.15, 14:26
        witam mam coreczke z malformacja koniczyny dolnej, ktora lecze u doktora Wyrzykowskiego. prosze o kontakt kto ma ten sam problem

• justynaszyn Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 16.05.19, 00:32
        Czy można się z Panią jakoś skontaktować?
    • motylek774 Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 30.11.15, 13:30
      Witam, Chcialabym sie zorientowac na temat olbrzymiej malformacji tetnicy zylnej u 9 cio letniego cklopca, obecnie jest po amputacji reki poniewaz naczyniak byl bardzo duzy, zaatakowal klatke piersiowa, kark i kanal kregowy .Czy dr Losse zajmoje sie takimi przypadkami,,,, chlopiec jest skierowany na operacje do Magdeburga ale szukamy wszedzie ratunku dla niego i moje pytanie jest taki czy moze dr Losse operowal tak rozlegla malformacje ,,,, bende wdzieczna za kazda odpowiedz,,,,
    • pretorianka1972 Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 05.02.16, 21:34
      mój syn jest chory na syndrom cloves zdiagnozowany w 2004 roku najpierw jako syndrom proteus . Ma przerost tkanki w stopie i na palcach u nogi prawej. Oprócz tego ma naczyniaki krwionośne ,limfatyczne ,jamiste. Lewa nerka jest większa od prawej .Ma tłuszczaka pod skórą w okolicy wątroby. Skolioze .Urodził się z olbrzymim naczyniakiem krowionośno limfatycznym pod prawą reką .Potem był szereg zabiegów wycinania naczyniaków (na stopie ,w pachwinie, na plecach na szi. Dwa razy miał wycinanego naczyniaka na szyi po prawej stronie który odrastał coraz większy .w zeszłym roku przeprowadzono embolizacje tego naczyniaka. Zmniejszył się, po trzech miesiącach podwoił swoją objętość .Nie można go już operować ponieważ jest powrastany między nerwy barkowe. Czekamy na decyzje o możliwości ostrzyknięcia go alkoholem. Syndrom Cloves jest w tej chwili nieuleczalną chorobą. Nie lubi jak się w nią ingeruje (operacje plastyczne) operacje wykonuje się tylko wtedy gdy zagraża życiu .
    • jolka2017 Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 03.01.17, 23:13
      Mam pytanie czy miała Pani zgodę z NFZ na leczenie za granicą i czy Pani długo czekała na tą zgodę. Czy może pomogła Wam fundacja. Potrzebuję pomocy dla swojej córki z malformacją żylną. Też chcę ja leczyć w Niemczech w Magdeburgu. Czy były bardzo wysokie koszty. Czy nie było ratunku w Polsce np.w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie ???
      JOLKA
      JOLKA
      • katarzyna456 Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 07.06.17, 12:20
        Witam cieplutko,mam wielką prośbę szukam kontaktu tel z kimś kto boryka się z tą chorobą mieszkam za zagranicą, chciałabym wiedziec jak ona jest leczona w Polsce,dziękuję za kazdą informację gdyż jest to dla mnie bardzo ważna
        • katarzyna456 Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 07.06.17, 12:25
          katarzyna456 napisał(a):

> Witam serdecznie,mam wielką prośbę szukam kontaktu tel z kimś kto boryka się z ta
          > chorobą (syndrom cloves )mieszkam za zagranicą, chciałabym wiedziec jak ona jest leczona w Polsce,dziękuję za każdą informację,gdyz jest to dla mnie bardzo ważne

• anakop1 Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 29.06.17, 20:43
      Witam
      moja córka ma dość rozległą malformację żylną na prawym ramieniu, szukam pomocy. Miała wyznaczony termin operacji na grudzień ubiegłego roku u Pana Doktora Wyrzykowskiego w Gdańsku ale operacja nie doszła do skutku z powodu wyczerpania limitów w NFZ. Do tej pory cały czas czekamy na kolejny termin i powoli tracimy nadzieję. Czy jest szansa na operację w Hamburgu?
    • aniatopo Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 01.01.18, 22:37
      Mam 37 lat i problemy naczyniowe, konczyny dolnej, malformacje naczyniowe, ból który mi towarzyszy nieraz pozbawia mnie funkcjonowania. Czy prof. Loose leczy również osoby dorosłe, bardzo proszę o inf jak można się do niego dostać. A może ktoś w kraju zna dobrego specjalistę w tej dziedzinie.
      Ania T.
    • justynaszyn Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 16.05.19, 00:34
      Jak mozna się z Panią skontaktować?
      • lexiwa Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 31.07.19, 21:12
        Dzień dobry bardzo proszę o kontakt w sprawie leczenia u Pana profesora, jestem osoba dorosła z malformacja stopy, niestety w Polsce nie widza jiz dla mnie metody leczenia i rozkładają ręce- jedynym ratunkiem jest prof. Loose. Pozdrawia
        • elka8812 Re: Prof. Loose, malformacje kończyn. 02.09.19, 19:41
          Dzień dobry. Proszę również o kontakt. Jestem osobą dorosła i mam bardzo rozległą malformacje. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka