Dodaj do ulubionych

dziwna promocja Multimediów

22.07.04, 12:21
ano jest tak fajna promocja w której w pakiecie można kupić np.
kablówkę+telefon+internet o nazwie interpak czy multipak. Ale promocja nie
dotyczy klientów teletonu. dziwna jest ta firma.

Poza tym nie rozumiem czemu firma przy podpisywaniu umów wymusza zgodę na
przetwarzanie danych do celów marketingowych i co ciekawe udęstępnianiu ich
podmiotom trzecim. Wymuszenie jest bardzo proste: nie podpisu, nie ma umowy.
Czyżby weszła jakaś nowelizacja ustawy o ochronie danych osobowych?
Obserwuj wątek
    • Gość: abonent Re: dziwna promocja Multimediów IP: *.gorzow.mm.pl 22.07.04, 15:33
      Ja też mam już internet i kablówkę w multimediach,a telefon w telenecie.Ale
      mnie nie dotyczy promocjapłacenia za wszystko na jednej fakturze.Tych co już
      mają u siebie olewają.Chodzi im tylko o przejęcie klientów od firm
      konkurencyjnych.Chamstwo w białych rękawiczkach.
    • Gość: klient multim Re: dziwna promocja Multimediów IP: *.gorzow.mm.pl 23.07.04, 02:57
      ant777 napisał:
      > Poza tym nie rozumiem czemu firma przy podpisywaniu umów wymusza zgodę na
      > przetwarzanie danych do celów marketingowych i co ciekawe udęstępnianiu ich
      > podmiotom trzecim. Wymuszenie jest bardzo proste: nie podpisu, nie ma umowy.
      > Czyżby weszła jakaś nowelizacja ustawy o ochronie danych osobowych?

Ciekawe, czy to sie nadaje do zgloszenia prokuratorowi jako przestepstwo?
      • ant777 Re: dziwna promocja Multimediów 23.07.04, 07:24
        Gość portalu: klient multim napisał(a):
        > Ciekawe, czy to sie nadaje do zgloszenia prokuratorowi jako przestepstwo?

Prokuratorowi nie ale do UOKiK tak. Jeśli MM będą za bardzo wykorzystywać mój
        adres co celów marketingowych, to wyślę im polecony z zakazem używania moich
        danych do celów marketingowych. Jeśli się nie posłuchają, to przynajmniej
        będzie temat dla gazety. I tak mają słabą reputację.
        • Gość: teczek Re: dziwna promocja Multimediów IP: *.gorzow.mm.pl 23.07.04, 11:51
          Z tą reputacją to bym nie przesadzał ! Firma jest mocna i bardzo rozpycha się
          na rynku - jak to zresztą w kapitalizmie.Nie musi się wszystkim podobać...
          • ant777 Re: dziwna promocja Multimediów 23.07.04, 12:02
            Gość portalu: teczek napisał(a):

> Z tą reputacją to bym nie przesadzał ! Firma jest mocna i bardzo rozpycha się
            > na rynku - jak to zresztą w kapitalizmie.Nie musi się wszystkim podobać...

Proponuję prześledzić artykuły prasowe z GW i GL na temat MM z ostatniego roku.
            Żaden operator oprócz tpsa nie miał tak złych artykułów. Dział PR w MM powinien
            być bardziej aktywny.
            Podpisałem z MM umowę, tylko dlatego, że nie miałem wyboru.
            Wczoraj miałem okazję przeczytać gazetkę MM na temat multipaków. Ani słowa w
            niej o tym że promocja nie dotyczy obecnych klientów telenetu. Doczytałem się
            natomiast, że nieograniczona liczba darmowych połączeń lokalnych jest
            przyznawana na rok. A później? Pewnie zostaje abonament wysokości 80 lub 150 zł
            i normalne płacenie za połączenia.
            Już się pozytywnie nastawiłem do tej "promocji" :)
        • Gość: XXX Re: dziwna promocja Multimediów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 15:30
          "...będą za bardzo wykorzystywać mój
          adres co celów marketingowych..."

Co to znaczy "za bardzo"? kiedy zaprotestujesz? Albo się zgadzasz albo nie -
          chyba że mozna określić jakis limit.... ale wąttpie...
          • jarek210 Re: dziwna promocja Multimediów 23.07.04, 23:22
            no moze troche dziwna ale jak dla mnie to ta firma jest ok, ja nigdy nie
            poczulem sie oszukany czy cos takiego, dziwi mnie tez czasem to ze gazety tak
            napieraja na ta firme, mysle ze dobrze o niej swiadczy ze sponsoruje nasz
            zuzel, a co do multipaku to jest tak ze po roku mozna rozwiazac umowe, ja
            korzystam wlasnie z tej promocji i niedawno dostalem rachunek rozmawialem
            wielokrotnie godzinami, nawet 1 zlotowki mi za to nie policzyli naprawde dobra
            promocja, a ci ktorzy maja telefon w telenecie slyszalem ze na jesien beda
            mogli skorzystac z podobnej promocji, pozdrawiam:)
          • ant777 Re: dziwna promocja Multimediów 26.07.04, 07:28
            Gość portalu: XXX napisał(a):

> "...będą za bardzo wykorzystywać mój
            > adres co celów marketingowych..."
            >
            > Co to znaczy "za bardzo"? kiedy zaprotestujesz? Albo się zgadzasz albo nie -
            > chyba że mozna określić jakis limit.... ale wąttpie...

JAk jesteś tak bardzo zainteresowany kiedy zaprotestuję to daj mi swego maila,
            poinformuję.
            Miałem już krótką przeprawę z AIG, wystarczył jeden fax i telefon. Może
            dlatego, że w piśmie do wiadomości napisałem: Gazeta Wyborcza, Gazeta Lubuska
            (nie wysłałem do gazet). firmy które kusiły milionami w zamian za zakup
            tandetnego budzika załatwiałem w inny sposób. Dostając drugi list od nich,
            pisałem na kopercie "adresat nie znany" albo mniej subtelnie "nie żyje". Za
            takie zwroty zmuszony był zapłacić nadawca. Pomagało.
    • Gość: Bernard Re: dziwna promocja Multimediów IP: *.ed.shawcable.net 24.07.04, 07:14
      Hey mrowka,
      Masz racje. To wbrew istniejacemu prawu.
      Moga poprosic, ale nie moga domagac sie danych osobistych.
      To nielegalne. Ktos powinien zatrzymac ten preceder.
      Pozdrawiam
      PS. Handel prywatnymi informacjami klientow to lukratywny biznes.
      Jesli dasz sie zlapac wkrotce o tobie beda wiedziec wszystko. Tego nie bedzie
      mozna juz zatrzymac bowiem nazwisko klienta (ofiary) i wszystkie dane o niej
      beda juz w systemie. Od tej pory kazdy krok, kazda transakcja, kazda wplata i
      zaplata bedzie sledzona. Beda o tobie wiedziec wiecej niz zona i mamusia...
      To moze zaszkodzic w awansach, kredytach , podrozach itp..itp.
      To tak jakbys mial kogos ukrytego w kuchni, sypialni, samochodzie, banku...
      Straszne.
      To sie wlasnie nazywa "Big brother"
      • ant777 Re: dziwna promocja Multimediów 26.07.04, 07:34
        Cześć Beranard. Nie ma problemów z ulotkami multimediów, obawiam się jedynie
        przekazywania danych podmiotom trzecim. Moja skrzynka pocztowa nie jest z gumy.
        • Gość: Bernard Re: dziwna promocja Multimediów IP: *.ed.shawcable.net 26.07.04, 08:01
          Hey mrowka,
          Tu gdzie mieszkam (miejsce nieco mniej od Gorzowa cywilizowane...) wystarczy na
          skrzynce pocztowej umiescic napis " Nie dostarczac reklamowek i ulotek" (wolne
          tlumaczenie)..
          Takie napisy mozna za pare centow kupic w sklepie.
          Proste.
          Jest bezprawnym dostarczanie takich rzeczy do mojej skrzxynki bez mojej zgody.
          Nie mialem jednej od lat. I ciesze sie.
          POzdrawiam
          • ant777 Re: dziwna promocja Multimediów 26.07.04, 10:02
            Gość portalu: Bernard napisał(a):
            > Hey mrowka,
            > Tu gdzie mieszkam (miejsce nieco mniej od Gorzowa cywilizowane...) wystarczy
            na skrzynce pocztowej umiescic napis " Nie dostarczac reklamowek i ulotek"

W Polsce jakiś czas temu chyba Federacja KOnsumentów wpadła na pomysł
            wydrukowania takich napisów. Ale jak na razie w temacie zaległa cisza. Z
            drugiej strony, firm płacące za druk ulotek byłby wdzięczne za informację, że
            pod jakimś adresem ich ulotki a tym samym pieniądze lądowałyby w koszu ma
            śmieci (co się dzieje u mnie np. z reklamami producentów okien)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka