Dodaj do ulubionych

Ale Jajca we falubaziewie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

16.01.06, 18:13
tłumy lokalnego kibola, podpuszczonego przez lubuska i wyborczą .
ronowicz odziana w falubazi szalik.

rozjuszona horda ruszyla do marszalka, wymusic zmiane decyzji podjetej przez
niezalezny panel,wykrzykujac i zlorzeczac na czym swiat stoi.

koniec swiata !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jezeli zarzad sie ugnie i zmieni decyzje ,bedzie mozna chyba mowic o poczatku
konca lubuskiego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pzdro
Obserwuj wątek
    • landy Re: Ale Jajca we falubaziewie !!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.01.06, 18:29
      zobaczymy czy zielonogorska tluszcza moze wymuszac
      zlodziejstwo na legalnych wladzach wojewodztwa
      bardzo to interesujace
      a jesli tak to czyim kosztem? zapewne zar czego nie zycze
      zobaczymy jak traktuja lubuszan
      • Gość: FG Re: Ale Jajca we falubaziewie !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 16.01.06, 18:47
        Ale wy jestescie prymitywni gorzowiaczki mocne sraczki
        Buhahahaah
        Karolek idz obciągnij teraz Bocheńskiemu fujare
    • karolek_lat_9ipol Re: Ale Jajca we falubaziewie !!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.01.06, 18:48
      wlasnie pokazywali w TVP3 Gorzow babke kiepska i bochena.
      babka przeszla oczywiscie sama siebie w zajadlosci do Gorzowa ,jako koronny
      argument wysuwajac.... ponadregionalnosc stadionu.

szczęka opada.....

pzdro
      • Gość: zg Re: Ale Jajca we falubaziewie !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 16.01.06, 18:51
        No fakt Ronowicz dala dzisiaj czadu.
        Upodobnila sie do Tadeo chodz daleko jej jeszcze do niego.

Ps. karolek jak zwykle ma sprawdzone i zetelne informacje.
        Nawet Bochen dziekowal kibica za kulturalny heppening.
        Dzika horda???????? wymysl cos swojego kazdy wie iz do tych dwuch slow trzeba
        dodac "z polnocy"

PZDR
        • karolek_lat_9ipol Re: Ale Jajca we falubaziewie !!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.01.06, 18:59
          fakt pozostaje faktem,cale to zenujace widowisko jak na dloni ukazuje zgnilizne
          lubuskiego.

pzdro
          • Gość: Ragnar Re: Ale Jajca we falubaziewie !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 16.01.06, 19:06
            Ktoś już na tym forum podnosił ten temat. Dwa stadiony kasa na pół. Ten sam
            szczebel rozgrywek. Nie ma co się kłócić tylko wspólnie walczyć o kasę na oba
            stadiony. A tak na marginesie Bochen już remontował stadion Lechii za ciężką
            kasę, więc pora na remont stadionu GKP.
            • Gość: zg Re: Ale Jajca we falubaziewie !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 16.01.06, 19:13
              No a jak chcesz podzielic kase na dwa???

To moze podzielimy juz teraz??/
              Polowa na biblioteke druga na stadion ( miasto ZG dolozy reszte)

Zrozumcie ze wszystko zalezy od projektu jaki sie zlozy.
              UE nie da zlamanego grosza na stadion w GW na dzien dzisiejszy

Ps.karolek jak zwykle wyklada merytorycznymi odpowiedziami:)

PZDR
            • budrys77 Re: Ale Jajca we falubaziewie !!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.01.06, 19:15
              Jakoś nie słyszałem, by Stal Gorzów, starała się o pieniądze na remont.
              Przynajmniej AWF dba o swoją bazę i już niedługo będziemy mieli fantastyczny
              kompleks stadionów i obiektów sportowych na Wyszyńskiego. Sami pozyskali
              pieniądze z ministerstwa edukacji.
              A co do pani Ronowicz, to nie dziwię się, bo w końcu jest od tego, by dbać o
              interes swojego miasta. Faktem, że zachowała się dzisiaj wyjątkowo
              nieelegancko, wręcz chamsko. Świadomie konfabulowała o "gorzowskiej"
              bibliotece, pomijając milczeniem fakt iż jest to obiekt wojewódzki - podlegly
              marszałkowi. W ten sposób świadomie umacnia poczucie krzywdy wśród
              Zielonogórzan, licząc zapewne na reelekcję na jesień. Tadeusz, przy niej to
              owieczka i bynajmniej, nie parszywa:)
              • Gość: zg Re: Ale Jajca we falubaziewie !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 16.01.06, 19:32
                Co do Ronowicz to oczywiscie zgadam sie iz bylo to zachowanie nieeleganckie ale
                Tadeo tez lubial wypoiwiadac sie w takiej formie

Ja bym nie mial nic przeciwko temu gdyby nie ta ocena ekspertow + przeslanki
                polityczne ktorymi kierowal sie marszalek.

Trudno, mam nadzieje ze w przyslym roku wygra projekt z ZG np. na palmiarnie i
                ze skonczy sie ujadanie oszolomow iz wszystko jest ciagniete na poludnie.

PZDR
                • andrzejusa Re: Ale Jajca we falubaziewie !!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.01.06, 19:49
                  zmeczony jestem zg , i chyba dlatego nie moge zrozumiec co miales
                  na mysli piszac :" karolek jak zwykle wyklada mreytorycznymi
                  odpowiedziami"?
                  o co chodzi zg?
                • marek_p Żeby nie było wątpliwości... 16.01.06, 20:28
                  Bocheński nie powinien decydować już o niczym. Powinien ponieść
                  odpowiedzialność za brak nadzoru i zniszczenie gorzowskich szpitali...,
                  a my powinniśmy się nauczyć od zielonogórzan aktywności społecznej
                  i bronić swoich spraw tak jak oni próbuja to robić.

Nasze rozsądne i potrzebne projekty są uwalane w ciszy i spokoju.
                  Prawie nikt nie protestuje...
                  Utwierdza mnie to w przekonaniu, że nie mamy szans w dłuższej rywalizacji
                  z Zieloną Górą.
                  • budrys77 Re: Żeby nie było wątpliwości... 16.01.06, 20:31
                    a co takiego "uwalili" oprócz "rozwalenia" szpitala:)
                    • marek_p Re: Żeby nie było wątpliwości... 16.01.06, 21:21
                      budrys77 napisał:

> a co takiego "uwalili" oprócz "rozwalenia" szpitala:)

1. Zakup autobusów dla Gorzowa (dla Zielonej kasy starczyło).
                      2. Projekt "platformy", skomputeryzowania aparatu biurokratycznego,
                      żeby człowiek po piętrach nie ganiał.

Poza tym lepsze pytanie, co sfinansowali z naszych pieniędzy:

1. Wielomiolionowe wsparcie dla rzekomych zwolnień (przekształceń)
                      w zielonogórskim szpitalu (pajace z Gorzowa się cieszyli, że pieniędzy
                      na ten cel nie dostali, bo zwalniać ludzi nie musieli).
                      Chwilę później, oprócz Nowej Soli można było zaawansowane operacje na
                      wieńcówce (koronografię) wykonywać również w oddalonej o rzut bereta
                      Zielonej Górze, a pacjent z Gorzowa przez wiele lat musiał zapierdzielać
                      ponad setkę kilometów na "zabieg".

2. Budowę Filharmonii, remont Dzonkowa, uruchomienie Portu Lotniczego Zielona
                      Góra położonego między Zieloną Górą, a Poznaniem, gdzie jest całkiem spore
                      lotnisko od dawna.

Napisałem tyle co nic. Potrzebne jest podsumowanko, ale jak już pisałem, nie
                      wierzę, że w Gorzowie jest dziennikarz, który by się odważył dotrzeć do tych
                      danych i je upublicznił.
                      • budrys77 Re: Żeby nie było wątpliwości... 16.01.06, 21:28
                        acha. Taki mały rachunek sumienia samorządu i sprawozdanko z całości kadencji,
                        bardzo by się przydało:) Oczywiście z pominięciem inwestcji przeprowadzanych ze
                        środków centralnych budżetu państwa, jak choćby zachodnia obwodnica. W końcu
                        kasa idzie z Warszawy.
                        Proponuję wykonanie przez Gazetę zestawienia inwestcji ze środków stricte
                        wojewódzkich i unijnych, wraz z ich lokalizacją oraz wykaz "uwalonych"
                        projektów. Muszę wiedzieć jaki niewygodne pytania zadać na spotkaniach z
                        kilkoma panami w czasie kampanii, w tym z HMW, który zapewne ostrzy sobię zęby
                        na gorzowski "tron";)
                        • marek_p Dziękuję za poparcie ! 16.01.06, 21:41
                          budrys77 napisał:

> acha. Taki mały rachunek sumienia samorządu i sprawozdanko z całości
                          > kadencji, bardzo by się przydało:)

Nie przypominam sobie rachunku sumienia po pierwszej kadencji, ale jako,
                          że ekipa niewiele się zmieniła, można za jednym zamachem podsumowanko dwóch
                          kadencji zrobić.
                          Wyjdźmy może od słynnego tekstu Gazety "Strategia na dwa płuca" - to doskonały
                          punkt wyjściowy.
                          Panie Pawle K. - wiem, że to poważne wyzwanie, opracowanie takiego materiału,
                          ale sprostanie takim wyzwaniom powoduje, że można głowę podniesioną nosić -
                          poprawia autoocenę, nie mówię, że ona niska, czy wysoka, bo nie wiem, ale na
                          pewno może być jeszcze wyższa.
                          Może być, że wymiękliśmy, to może jakiś młody wilk, z niepowyłymywanymi zębami?

> Oczywiście z pominięciem inwestcji przeprowadzanych ze środków centralnych
                          > budżetu państwa, jak choćby zachodnia obwodnica.

oraz rozbudowa uniwersyteckich kampusów i taktyczno-jądrowych zbiorników na gaz
                          ziemny.

> Proponuję wykonanie przez Gazetę zestawienia inwestcji ze środków stricte
                          > wojewódzkich i unijnych, wraz z ich lokalizacją oraz wykaz "uwalonych"
                          > projektów. Muszę wiedzieć jaki niewygodne pytania zadać na spotkaniach z
                          > kilkoma panami w czasie kampanii, w tym z HMW, który zapewne ostrzy sobię
                          > zęby na gorzowski "tron";)

Budys - przybij piątkę !

• falko11 Więcej o pikiecie 16.01.06, 21:33
      tu www.strefasportu.net.pl/
      • Gość: zg Re: Do marka IP: *.ztpnet.pl 16.01.06, 22:20

Niedawno ktos na forum ZG napisal

"namolne gadanie o krzywdzacej inne miasta roli Zielonej Gory nikt nie
        moze poprzec zadnymi argumentami. Rzygac sie chce jak widze wykrzykniki u
        adrzejka, ktory mysli, ze im wiecej razy napisze ze zg nie dostanie pieniedzy to
        tak faktycznie bedzie. Tak operuje umysl 5 letniego dziecka a nie doroslego
        czlowieka. Podobnie sytuacja wyglada z karolkiem, ktory kazdy post okrasza
        burackim "buahahahahha". Rece opadaja czytajac takie pierdoly. Ktos w innym
        watku podal ile przeznacza sie pieniedzy na drogi w lubuskim i na jakie odcinki.
        Zero odzewu ze strony gorzowian, jakby nagle zabraklo im pary. Nie chce znowu
        slychac "zg ble, zg to zlodzieje". Dajcie jakis argument, bo dla mnie to
        gorzowianie przebili wszystkich robiac wszystkich w bambuko i ustanawiajac tv u
        siebie. Kazdy kto oglada lubuska tv widzi ile jest materialu z Gorzowa, a ile z
        pozostalej czesci wojewodztwa. Mimo to nie jestem zly na gorzowian ze zabrali,
        tylko na zielonogorzan, ze dali zabrac."

Oczywiscie i po tym wpiscie cisza nastala :)

niestety nie udalo mi sie odszukac postu w ktorym bylo napisane ile i na co
        poszlo kasy (tylko inwestycje drogowe) ale bylo tego ojjjjj bylo i mowie tu o
        polnocy regionu.

Uprawiaj dalej ta swoja prowokacyjna polityke mareczku.
        Ktos odpowiedki kiedys napisze na forum ile i na co poszlo kasy z budrzetu woj.
        Ty umiesz tylko walkowac o babimoscie,filharmoni i szpitalu no i o uwalonych
        gorzowskich projektach.
        dziwnym trafem nie potrafisz napisac ile kasy zostalo przyznane na GW i na
        polnoc regionu.

gdy juz beda ddane mam nadzieje ze odszczekasz swoje klamstwa.

PZDR
        • marek_p Do Pawła K. 16.01.06, 22:36
          Gość portalu: zg napisał(a):

> niestety nie udalo mi sie odszukac postu w ktorym bylo napisane ile i na co
          > poszlo kasy

Paweł K. - nawet ZG Cię prosi. Ten jeden raz proszę ulegnij namowom i zrób to
          podsumowanko, o które Cię prosimy. Bardzo prosimy (ja, Budrys i ZG).
          • marek_p Re: Do Pawła K. 16.01.06, 22:40
            marek_p napisał:
            > Ten jeden raz proszę ulegnij namowom i zrób to podsumowanko, o które Cię
            > prosimy.

Jeszcze raz proponuję: wyjdźmy od ważnego, historycznego tekstu, który ukazał
            się w Gazecie na początku działalności sejmiku lubuskiego "Strategia na dwa
            płuca".
            To punkt startowy, meta na stadionie przy Wrocławskiej. Pozdrowy !
          • Gość: zg Re: Do Pawła K. IP: *.ztpnet.pl 16.01.06, 22:42
            Tak czy inaczej mnie zaciekawil wczorajsza wypowiedz marszlaka o lubuskim

Mowil akurat o ZG ale jestem pewnien ze dotyczy sie to rowniez GW.

Mowil ze gdyby nie woj. napewno tylu srodkow na inwestycje nie udalo by sie
            nigdy pozyskac.
            ZG stala by sie skansenem.

Cos w tym musi byc bo dlaczego wzasadzie np Poznaniowi czy Wrolawowi zalezy na
            rozbiorce lubuskiego???
            Zeby miec wieksze woj??????? :)
            Pewnie chodzi o ta kase.

No ale lepiej toczyc piane na siebie ile kto i na co niz cieszyc sie z tego co
            sie ma.

A niejaki Pawelek faktycznie moglby zrobic rachunek tylko prawdziwy bo za
            cholere nie wiem kto to jest

PZDR
            • marek_p Re: Do Pawła K. 16.01.06, 22:55
              Gość portalu: zg napisał(a):

> A niejaki Pawelek faktycznie moglby zrobic rachunek tylko prawdziwy bo za
              > cholere nie wiem kto to jest

Gospodarz nasz. Redaktor Gazety Wyborczej, Paweł Krysiak. Dla mnie osoba
              wiarygodna, raczej kwestionował nie będę jeśli zrobi podsumowanie, z którego
              będzie wynikało, że oba subregiony (gorzowski i zielonogórski) traktowane są
              przez marszałkowych z taką samą miłoscią (bo, że subregion żarsko-żagański
              spotyka się ze zbytkiem pozytywnych uczuć ludzi marszałka, to nie uwierzę).

Pozdrawiam
    • Gość: Skandal Re: Ale Jajca we falubaziewie !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 12:47
      To skandal w Zielonej Górze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka