Dodaj do ulubionych

Michał Frąckowiak prezesem Radia Zachód

21.10.06, 15:31
Układ. Układ zadziałał. Podział łupów. Te pajace z koalicji wykrzykują co
innego, a zupełnie co innego robią. Miałem nadzieje, że szefem publicznego
radia zostanie ktoś, kto się na tym zna. Jakiś dziennikarz, ktoś
niezangażowany politycznie. Ale w tym cyrku jest to niemożliwe. Nauczyciel,
katecheta, aby tylko z PiSu, SO, LPR-u!!! Zgroza. 3 osoby w zarządzie. Każdy
z penską 12.000 zł plus premie, komórki, samochody, sekretarki....Do tego
członkowie RN z poborami po 2,5 tys złó. Policzcie sobie, wy, płacący
abonament. To już nawet nie jest wstyd, to hańba, to koniec publicznego radia.
Rzygać się chce...
Obserwuj wątek
    • nowaprawica Michał Frąckowiak prezesem Radia Zachód 21.10.06, 20:45
      Niby to dobrze, że Michał został prezesem Radia ZACHÓD. Jak mawiają: "Lepszy
      rydz, niż nic". Krupa "Niczym" nie był, ale ewidentnie się już złużył. Ostatnie
      tygodnie, to głupie - moim zdaniem - zachowania z jego strony. Absolutnie
      nonsensowne z jego punktu widzenia. Bynajmniej nie chodzi jedynie o
      skonfliktowanie redakcji. Ale ten serwilizm. Przynajmniej kilka razy wydzwaniał
      do Maćka Nawrockiego z "Samoobrony", do Porwicha w NSZZ "Solidarność" oraz do
      mniej ważnych działaczy PiS-u. Przecież to absyrd, aby dzwonić do ludzi, którzy
      nie sympatyzują z nim, bo nie mogą. Co innego ks. Andrzejewski, ale on już
      dawno - niczym jego odpowiednik w Gdańsku (czytaj: Ks. Jankowski) stracił
      poczucie rzeczywistości, a wiele razy nawet... przyzwoitości.
      Ale kim jest frąckowiak???
      Nauczycielem? Absurd! Zapytajcie go kiedy i gdzie ostatnio uczył. On swoją
      biografią mnaipuluje, niczym Kaczyński szafą Lesiaka. Niezły to LPR-owiec,
      skoro rozwiódł się z zoną. a więc...żyje w związku niesakramentalnym. I jeszcze
      jedno. Ciekawe czy opowie co robił i DLACZEGO już tego nie robi...przed
      zatrudnieniem w biurze poselskim LPR??? Dlaczego go zwolniono etc....
      • Gość: open Re: Michał Frąckowiak prezesem Radia Zachód IP: *.gorzow.mm.pl 21.10.06, 21:03
        Czy tą stację radiową ktoś słucha ? W moich ustawieniach radia jej nie ma tak
        jak wielu innych przykuriewnych stacji.
      • Gość: korek Re: Michał Frąckowiak prezesem Radia Zachód IP: *.gorzow.mm.pl 21.10.06, 22:09
        radiu zachód gratulujemy michała... kolejna niekompetentna osoba... zniszczą
        ten kraj nieudacznicy!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: macho Re: Michał Frąckowiak prezesem Radia Zachód IP: *.gorzow.mm.pl 21.10.06, 23:08
          Żenada żenada żenada. Facet nic w życiu nigdy nie zrobił poza przegraniem w
          żenujący sposób wyborów prezydenckich w Gorzowie. bez komentarza
    • Gość: Gorzowianka Michał Frąckowiak prezesem Radia Zachód IP: *.gorzow.mm.pl 22.10.06, 00:31
      Z jednej strony radość, bo 13 lat rządów Krupy to już historia, z drugiej
      strony LPR-owiec trzymający ster mnie przeraża. Nie znam faceta, więc siłą
      rzeczy nie mogę z góry wyrokować, na ile radiowcom się polepszy. Oby!

Rada nadzorcza udowodniła, że jest do d.... łaskawie wkońcu zadecydowała.
      Dlaczego? bo koalicja się zawiązała, więc mogła swoje misterne plany wreszcie
      zrealizować.

Po doświadczeniach ostatnich tygodni, a w sumie krupich latach radiowcy powinni
      nauczyć się liczyć na siebie. Od początku monitorować swojego prezesa i poprzez
      ostatnio założony związek NSZZ mieć wpływ na jego posunięcia, aby nie doszło do
      kolejnych leci, tym razem w wydaniu Frąkowiaka.

I jeszcze jedno mnie niepokoi - nie doczytałam się w artykule wystarczających
      kwalifikacji do zajmowania tej funkcji przez niejakiego Frąckowiaka. Tu
      wzmianka o nauczycielu, tu o doradzaniu w sektorze gospodarki morskiej, a gdzie
      jakiekolwiek doświadczenie pracy w radiu? Pewnie nie ma, bo taki
      profesjonalista jak Żytnicki nie pominąłby tak ważkiej kwestii.

A jego zastępcy? coś niecoś może kuma Bednarek, ale właściciel małej agencji
      reklamowej, czy to aby nie za mało?

Tak niestety wyglądają realia, gdy nie dopuszca się do władzy profesjonalistów
      (przecież w radiu są nadający się na te stanowiska), a usadawia się na stołkach
      ludzi z układu.

• gziul Re: Michał Frąckowiak prezesem Radia Zachód 22.10.06, 17:41
        "Profesjonalista" Żytnicki nie wie, że Radio Zachód nie ma w Głogowie oddziału
        już od kilku lat. Ma za to w Nowej Soli i Słubicach. Oba zresztą ponoć Krupa
        przeznaczył do likwidacji. Ponadto Krupa nazwał "zbuntowanych" dziennikarzy nie
        tylko krzykaczami, ale wręcz baranami. A moim skromnym zdaniem baranem okazał
        się sam Krupa, bo po prostu dał się wydymać. Mianowanie ludzi związanych w ten
        czy inny sposób z frakcjami katolickimi czyli Stefanowicza i Pierzchały na 99%
        nie było jego osobistą inicjatywą. Teraz nowy zarząd podniesie rączki do góry i
        z nieszczerym uśmiechem powie: to nie my, to Krupa:)
        Niech to też będzie nauczka dla nowego zarządu. Otaczanie się przydupasami, tak
        jak to robił były prezes nie wpływa pozytywnie na jakość pracy. Przydupas
        zawsze będzie chwalił to co pryncypał powie czy zrobi. Czy będzie to dobre czy
        złe.
        A kolega open, jak nie słucha tego radia to nich się nie wypowiada. A jeśli
        chce posłuchać to niech nastawi swoje radyjko na częstotliwość 103,0 mgh. Jeśli
        nadal mu nie łapie to polecam wizytę w zakładzie naprawczym albo kupno nowego
        odbiornika bo Radio Zachód od dawna nie nadaje na częstotliwości 68 mgh.
      • Gość: Franek Re: Michał Frąckowiak prezesem Radia Zachód IP: *.dialup.telenergo.pl 18.11.06, 01:16
        To straszne, że prezes jest z LPR. Ciekaw jestem jakie przygotowanie i zawody
        mają członkowie rad nadzorczych i jak się nazywają ?
    • Gość: lubuszczyzna układ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 01:30
      Nie żal mi tej śmiesznej rozgłośni. I tak była beznadziejnie zielonogórska mimo
      tego całego udawania. Warty Pac pałaca. Żal mi tylko tego kraju. Bo to, co jest
      tu opisywane jest jego symbolem. Śmieci stare się wywozi, żeby było miejsce na
      śmieci nowe. Krupa, Bednarek, Bromba i inni, dzieci z Bulerbyn, Bolek i Lolek,
      LPR, PIS, PO, SLD, Samoobrona, zarząd województwa, wojewoda, sejmikowcy,
      powiatowcy i gminiarze - banda i układ. Człowiek się nie liczy. Nie liczy się
      nawet to (wbrew pozorom), czy wazniejsza jest ZG czy Gorzów. Najważniejsza jest
      własna kieszeń.
      Pozostaje albo wyjazd z kraju albo lewatywa i kula w łeb.
      PS
      W układzie nie jest tylko Szwejk.
      • Gość: Bernard Re: układ IP: *.ed.shawcable.net 23.10.06, 05:56
        Hey lubuszczyna,
        To naprawde nie ma zanczenia jak duza czy malenka jesr stacja radiowa...
        Maluskie czy duze maja porawo byc wolne...
        Wlaczysz radio rano po wstaniu...
        Pijesz kawe czy herbate...
        Sluchasz kogos czytajacego wiadomosci..
        Fajnie bylobny wiedziec, ze sa to po prostu wiadomiosci, a nie przekrectwa i
        klamstwa podawane przez jakas partie w celu zniszczenia kogos...
        Po prostu dajcie mi informacje!!! A ja, sluchacz radia ocenie i odpowiednio
        zareaguje.....
        Te reakje to problem...
        Stad wlasnie PIS nie chce wolnego radia...
        Sto razy powtorzone i blogosklawione klamstwo stanie sie prawda....
        Do diabla z pisem...
        :)
        PS. Jedrzejczak to dorby Prezydent
        • Gość: Kłodawa Re: układ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 07:28
          Jest dokladnie tak jak pisze bernard. malutka czy duża liczy sie czy są wolne
          media.
          teraz być może Bernard sie nie zgodzisz. Tego nie wiem ale ....
          Rynek mediów został tak ułożony w Polsce, że małych stayjek w zasadzie nie ma.
          Małe ... mam na mysli takiego tylko Gorzów i okolice gdzie lokalni są jej
          właścicielami.
    • Gość: Zatroskany Michał Frąckowiak prezesem Radia Zachód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 23:20
      Powołanie Michała Frąckowiaka na prezesa radia Zachód jest kompromitacją Rady
      Nadzorczej i całego zaplecza naciskającego. Dobrze byłoby sprawdzić jego
      faktyczne przygotowanie i dotychczasowe doświadczenie. Tego chyba nikt nie
      sprawdzał. Kto mu przypisał zawód nauczyciela ? W jakiej szkole uczyl i czego
      miałby uczyć ? Jaką posiada praktykę zawodową i doświadczenie na tak
      odpowiedzialne stanowisko zarządzanią Spółką Skarbu Państwa ? A jego morale
      osobiste...!LPR takich ludzi powinno się wstydzić, a nie promować na tak
      poważne stanowiska.Czy w taki sposób i takimi ludźmi mamy naprawiać
      Rzeczpospolitą? Kto będzzie odpowiedzialny za niekompetentne decyzje?
      • Gość: Bernard Logika Pis - Wugramy to nikt nie przezyje... IP: *.ed.shawcable.net 24.10.06, 05:56
        Kazede klamstwo i manipulacja PiS-u zdaza do przezluzenia ledwo zyjacego
        totalitarnego systemu...
        Jesli przetrwaja te wybory - nie pozwola nikomu oddychac...
        To ich polityka...
        Zamordyzm totalny...Bwez ksiazaek w szkolach i Konstytucji!!!
        PiS ma wizje "solidarnej polski" ktora wtloczy w gardla kazdego Polaka...
        Komunisci przy nich to szprotki...
        Byle do wyborow...
        PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent
    • klodawka ceoll'u 23.10.06, 05:30
      Czy pensje poprzedniej ekipy były inne nić tej ?
      Media publiczne "od zawsze" podlegały odsadzeniu przez aktualnie rządzącą ekipe
      i nie stało się nic nowego. Czy za poprzedniej ekipy też tak mocno
      protestowałeś czy byłeś w tamtym TKMie :-) ?
      Wiem, że to w PiS nie jest możliwe ale jestem zwolennikiem prawie likwidacji
      mediów publicznych. Prawie ?
      Jeden kanał informacyjny plus kultura ogólnopolskiej TV. Koniec. Nic więcej.
      Jeden kanał ogólnopolski PR o profilu jak wyżej. Koniec. Nic więcej
      Jedne kanał regionalny podlegający samorządowi wojewódzkiemu o profilu jak
      wyżej. Koniec. Nic więcej.
      Tak jak jest to za kolejnym razem Ty dostaniesz ten stołeczek a pisowcy będa
      krzyczeć skok na kasę, komóry, auta służbowe i wysokie pensje.
      Abonent (podatnik) zapłaci :-((
      • Gość: Klodawa popluć,popluć ale do merytorycznej dyskusji nikogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 15:08
        klodawka napisał:

> Czy pensje poprzedniej ekipy były inne nić tej ?
        > Media publiczne "od zawsze" podlegały odsadzeniu przez aktualnie rządzącą
        ekipe
        >
        > i nie stało się nic nowego. Czy za poprzedniej ekipy też tak mocno
        > protestowałeś czy byłeś w tamtym TKMie :-) ?
        > Wiem, że to w PiS nie jest możliwe ale jestem zwolennikiem prawie likwidacji
        > mediów publicznych. Prawie ?
        > Jeden kanał informacyjny plus kultura ogólnopolskiej TV. Koniec. Nic więcej.
        > Jeden kanał ogólnopolski PR o profilu jak wyżej. Koniec. Nic więcej
        > Jedne kanał regionalny podlegający samorządowi wojewódzkiemu o profilu jak
        > wyżej. Koniec. Nic więcej.
        > Tak jak jest to za kolejnym razem Ty dostaniesz ten stołeczek a pisowcy będa
        > krzyczeć skok na kasę, komóry, auta służbowe i wysokie pensje.
        > Abonent (podatnik) zapłaci :-((
      • Gość: ceoll Re: ceoll'u IP: *.gorzow.mm.pl 23.10.06, 15:31
        Kłodawa, nie znasz sprawy. Więc albo najpierw się dowiedz, albo nie zabieraj
        głosu.Poprzedni Zarząd To Pan Krupa - dziennikarz z długoletnim doświadczeniem
        i Pan Jan Dylejewski - rownież dziennikarz. 2 osoby. W poprzedniej RN
        reprezentowane były wszystkie opcje polityczne. Powtarzam wszystkie. A w
        jeszcze wcześniejszej: 2 wskazanych przez SLD, 1 PSL, 1 UW/PO, 1 osoba wskazana
        przez Marcinkiwicza. W takim składzie ta rada pracowała. Takie same parytety
        obowiązaywały w KRRiT. Jurek był szefem KRRiT, Selin... Zawsze byli tam, i w
        rozgłośniacg regionalnych przedstawiciele róznych opcji. I opzycja, w tym PiS
        mocno krzyczala o upolitycznieniu mediów. A teraz co robi PiS? Nie
        upolitycznia? I to jeszcze jak!!!! A przeciez media są publiczne!Wszyscy
        płacimy abonament.
        Uważam, że Zarząd powinien być jednoosobowy i na jego czele powinien stać
        doświadczony dziennikarz.
        Uważam rownież, że media publiczne, min. z Frąckowiakiem nie są to już media
        publiczne. Dlatego też nie uważam za stosowne opłacać abonament. Bo niczym
        dlaczego?
        • Gość: Kłodawa Re: ceoll'u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 15:57
          Słuchaj. Nie chcę sprawy znać. Personalia nie mają nic w tej sprawie, którą
          poruszyłem.
        • Gość: Kłodawa Re: ceoll'u a to jest byzydura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 15:59
          >Uważam, że Zarząd powinien być jednoosobowy i na jego czele powinien stać
          >doświadczony dziennikarz.
          1. Jako właściciel spółki mam duże wątpliwości czy zarząd mojej spółki winien
          być jednoosobowy. Jeden człowiek może spółkę puscić z torbami.
          2. Prezesem spółki winien byc specjalista od zarządzania a nie daj boże
          dziennikarz tak samo jak prezesem spółki lekarskiej nie powinien być lekarz.
          Taka jest przynajmniej moja opinia.
          • Gość: UMG <a href="http://www.wybory.gorzow.pl/" target="_blank">www.wyb IP: 82.160.54.* 23.10.06, 16:04
            Zapraszamy !
            • Gość: ? Re: <a href="<a href="http://www.wybory.gorzow.pl/"" target="_ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 16:35
              ?
        • gziul Re: ceoll'u 24.10.06, 19:42
          Ceoll: po części masz rację. Rzeczywiście poprzednie kadencje rady nazdorczej
          były bardziej "wyrównane" jeśli chodzi o preferencje polityczne. Poprzednie
          rady organizowały także konkursy na członków zarządu. Obecna po prostu
          nominowała tych członków. Przynajmniej nie zrobiła kpin z konkursu tak jak to
          było przy okazji "konkursu" na dyrektora Lubuskiej TV. Konkurs ogłoszony
          wyłoniono finalistów, a wybrano kogoś całkiem z zewnątrz.
          Nie zgadzam się natomiast, że zarząd powinien być jednosobowy. Miałeś (miałaś?)
          przykład jednosobowego rządzenia przez Krupę. Kiedy obok był Delijewski
          wyglądało to zupełnie inaczej. Nie zgadzam się też, że na czele zarządu musi
          stać dziennikarz. Wg. mnie musi to być przede wszystkim menager, który ma mieć
          do pomocy dziennikarza, a tak przecież jest bo p. Bednarek przecież był
          dziennikarzem. Pracował w radiu i w TV.
          A co do abonamentu? Ot, kolejna osoba, która niby płaci, ale tak naprawdę tego
          nie robi, a szuka usprawiedliwienia. A abonament płaci się "za używanie
          odbiornika", a nie za to, że się ogląda bądź słucha jakiś tak programów.
          Warto by obecny parlament wreszcie znalazł jakieś rozwiązanie tego problemu,
          który już dawno rozwiązano w innych krajach, a u nas przypomina to
          problem "skupu butelek za PRL-u"
          • Gość: open Płacić ? Ale za co? IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.06, 23:27
            Słuchając z internetu stcji USA iUK to tam będe musiał odprowadzać abonament?
            Może ZAIKS, STOART też??
            • gziul Re: Płacić ? Ale za co? 25.10.06, 08:55
              co za człowiek ten open. radia nie umie nastawić, a z czytaniem też ma
              problemy. przeczytaj to co napisałem a potem dyskutuj
          • Gość: Kłodawa Re: ceoll'u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 14:07
            Zwykła zabawa polityków naszymi mediami i Ty gziul chcoiaz zajmujesz stanowisko
            umiarkowane to nie róznisz sie od tego całego socjalistycznego
            tałatajstwa.Przepraszam obrazić nie chciałem ale obok socjalizmu, w tej
            sprawie, sprawie mediów , nie może stać przyzwoite słowo. Moim zdaniem.
            Chwalisz tę kadencję a ganisz tamtą kadencję lub odwrotnie. Nie w tym problem.
            Nie tu jest "pies pogrzebany".
            Prawdopodobnie korzystasz z budżetu (pensja itp) tej instytucji, która robi
            społeczęństwu dobrze (jej zdaniem) za obowiązkowy podatek, wymiksowano Cię z
            układu więc blużnisz.
            • gziul Re: ceoll'u 25.10.06, 16:32
              Klodawa: wybacz, ale zupełnie nie rozmumiem o co ci chodzi: "w tej
              sprawie, sprawie mediów , nie może stać przyzwoite słowo". Przetłumaczysz mi to
              na język polski?
              A co do pieniędzy to owszem "korzystam" z budżetu. Tak samo jak korzystają z
              budżetu nauczyciele, lekarze, pielęgniarki, urzędnicy wielu instytucji, w tym
              także wielu mieszkańców gminy Kłodawa. Tyle, że ja te pieniądze wypracowuję, bo
              efekty mojej pracy bezpośrednio przekładają się na zysk mojej firmy.
              • Gość: Kłodawa Re: ceoll'u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 17:27
                Nie chcę podkręcac i tak gorącej atmosfery. Spokojnie, bez emocji przeanalizuj
                a zrozumiesz. Owszem styl pisania mam nie najlepszy ale na pewno po odrzuceniu
                emocji do zrozumienia.
                Nie zaskoczyłeś mnie budżetem , który wypracowuje zyski :-)
                Zakład Wodnokanalizacyjny na ten przykład zawsze jak tylko będzie chciał to
                wypracuje zyski bo jest jedyny.
                Polskie Radio , a o nim tu była mowa, też wypracować może zyski jako spółka
                akcyjna bodaj gdyż ma przychody rzędu (region) prawie 8mln zł , które dostaje,
                rozumiesz : dostaje za to , że jest publiczne. Jaki problem wypracować w ten
                sposób zyski.
                To, że jesteś z budżetu nie świadczy żadnych złych rzeczy o Tobie. Ja miałem na
                mysli myslenie typu rzędniczego a to jest problem, który powstrzymuje rozwój
                kraju. Tak .
      • Gość: kibic Re: ceoll'u IP: *.gorzow.mm.pl 16.11.06, 23:36
        A ja jestem kibicem. Żużla, koszykówki, siatkówki. I tylko dzięki Radiu Zachód
        mam możliwośc słuchać na żywo relacji z meczów Stali, AZS czy GTPS. żanda inna
        stacja nie transmituje tych meczy i jak powtanie taka "ogólnopolska" stacja w
        miejsce takiego RZ to my, kibice juz nic nie będziemy mieć.
    • Gość: open Re: Michał Frąckowiak prezesem Radia Zachód IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.06, 11:55
      gziul -dzieki za na miary próbowałem słuchać i podziwiam wytrwałych .
      Nie "moja" muzyka nie "mój" sposób komunikacji ze słuchaczem .
      Teraz też nie "mój " LPR.
      W interneci jest tyle stacji ,równiez polskich , normalnych...
    • czesia20 Re: Michał Frąckowiak prezesem Radia Zachód 25.10.06, 11:14
      Ciekawe czy powróci KALENDARIUM MUZYCZNE /
      • Gość: wapno Re: Michał Frąckowiak prezesem Radia Zachód IP: *.gorzow.mm.pl 25.10.06, 15:08
        i jeszcze inne ciekawe programy muzyczne, a trochę ich było za Bednarka. Tylko
        czy obecni koledzy Piotra jeszcze z czasów Radia Gorzów pozwolą mu je
        wprowadzić. Teraz pewnie śpią spokojnie bo wiedzą, ze p.Bednarek im się nie
        postawi. Panie Piotrze niech się Pan nie poddaje presji kolesiów.
        • Gość: open Re: Michał Frąckowiak prezesem Radia Zachód IP: *.gorzow.mm.pl 17.11.06, 21:58
          A kto to Bednarek ?
          Jakaś postać kultowa w muzyce?
          • e_werty Re: Michał Frąckowiak prezesem Radia Zachód 17.11.06, 22:51
            "A kto to Bednarek ?"

... archeolog... podobnie jak ty...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka