budrys77 28.01.09, 19:11 - To jaką telewizję pan zrobi? - pytam. - Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. No ba! Dwóch stolic nie. Ale jednej i tej słuszniejszej z południa jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tk Re: Łukasz Kotalla rządzi regionalną telewizją IP: *.backiel.com.pl 28.01.09, 19:51 na ch... komu taka telewizja? Po co jak południe tzw. województwa lubuskiego ma TVP Wrocław, środek - TVP Poznań a północ z pewnością odbiera TVP Szczecin. Zlikwidować tą telewizję - razem z lubuskim! Odpowiedz Link Zgłoś
monka.misia Re: Łukasz Kotalla out 28.01.09, 20:08 Część tzw. dziennikarzy TVP Górzów pod Szczecin, część pod TVP Wrocław. Kolejny prezesik niepotrzebny, szanujmy pieniądze abonentów. Ta telewizja nikomu nie jest potrzebna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic." IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.09, 20:41 dobrze gada, ale praktyka zapewne będzie odmienna. ps. moim zdaniem gazeta wyborcza traci przez to, że zajmuje się sprawami jedynie jednej czwartej mieszkańców województwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. 28.01.09, 21:00 Gość portalu: nicelus napisał(a): > ps. moim zdaniem gazeta wyborcza traci przez to, że zajmuje się > sprawami jedynie jednej czwartej mieszkańców województwa. Teoretycznie masz rację. Materiały z powiatów pojawiają się niezbyt często, ale sam wiesz, że to województwo ma pewną specyfikę. Brak zaufania między ćwierćstolicami. Delikatnie to nazwałem. Po prawdzie ta specyfika to ciągłe konflikty interesów. Częstotliwość ich występowania zapewnia dobry materiał. Cieszę się, że Gazeta jako jedyne regionalne medium te konflikty relacjonuje obiektywnie, a nie zamiata ich pod dywan. To województwo powinno być podzielone na 2. Uwierz w Regionie Gorzowskim z dobrą telewizją (bo taka na obecną chwilę jest bez wątpienia TVP3 Gorzów) nie byłoby problemów z dotarciem do powiatów i autentycznych problemów mieszkańców (ujadający w nocy pies, wyłudzająca pieniądze firma komunalna oraz radości, które czasem ludzi spotykają). Brak mi wiary w mądrość polityków, oni tego bękarta paradyża nie zlikwidują, będą zasilać go kroplówką, bo wielu z nich na tym tworze się będzie pożywiać jeszcze wiele lat. Niektórzy nawet doczekają emerytury. a Polska, Polacy - kogo to obchodzi. Dla pasożyta najważniejsze jest ciepłe koryto, do którego można się przytulić, possać i się też wypróżnić. Odpowiedz Link Zgłoś
thebird1 Re: "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. 28.01.09, 21:11 To da się oglądać tą telewizję regionalną ? Odpowiedz Link Zgłoś
lysy_endrju Re: "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. 28.01.09, 22:00 Da czy nie da, to kolejny kop jaki dostajemy od ZG. Wscieklem sie! Szczyt bezczelnosci, zeby jescze w gorzowie obsadzac stolki falubazami! Na ch oj komu ta PO byla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ckm [...] IP: *.gorzow.mm.pl 28.01.09, 22:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_zielonagora Re: "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. IP: *.aster.pl 28.01.09, 23:03 A skad pochodzi prezes i wiceprezes Radio Zachod? No zgadnijcie. Odpowiedz Link Zgłoś
lysy_endrju Re: "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. 29.01.09, 00:23 Radio zachod to wasze "obiektywne" radio, i niech juz tak bedzie. W umowie paradyskiej jest zapisane ze radio macie wy, telewizje my. Problm w tym ze radia nie oddacie bo jest w umowie napisane ze je macie dla rownowagi, a telewizje chcecie zabrac, bo my juz ja mielismy (pewnie tez w ramach rownowagi miedzy regionalnej). ZPF! Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardr11 Re: "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. 29.01.09, 16:41 Gość portalu: marcin_zielonagora napisał(a): > A skad pochodzi prezes i wiceprezes Radio Zachod? No zgadnijcie. Prezes z Bydgoszczy, v-ce z Gorzowa, a v-ce, który był w pierwszym składzie zarządu z Zielonej Góry. Pierwszy dyrektor Ośrodka TVP w Gorzowie pochodził z Zielonej Góry, drugi (ten, który właśnie został odwołany) ze Szczecina, a następny z Zielonej Góry. Jakieś dodatkowe pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keram Re: "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 20:37 ryszard wyleczyles obojczyk Odpowiedz Link Zgłoś
kimjestkamilhypki Re: "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. 30.01.09, 22:38 rychu, prezes jest byłą gwiazdą meteo z gorzowa - ciekawe, czemu go tak tak nienawidzą ? żonę miał z gorzowa (też za nim nie przepada),przygoda w edukacji w Gorzowie też zakończyła się klęską i masą wrogów,kandydował na prezydenta i gdzie się tylko dało z list LPR z Gorzowa (choć Ci twierdzą, że nie chcą go już znać), a przyjechał faktycznie z Bydgoszczy, ale przez Maryjny Toruń, gdzie pobierał nauki(ciekawe, czy ojciec dyrektor też go nienawidzi), a teraz zaczadził się w Zielonej Górze, która historycznie też pewnie go nie pokocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.09, 01:24 marek_p napisał: > Materiały z powiatów pojawiają się niezbyt często, ... a dzieje się też dużo i to nie jest dla ludzi tu mieszkających bez znaczenia. gazeta lubuska na informacje z powiatów nie ma konkurencji. > Brak zaufania między ćwierćstolicami. rzeczywiście ćwierć mieszkańców województwa mieszka w obu stołecznych miastach, a trzy ćwierci poza nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. 29.03.09, 17:28 "...Dla pasożyta najważniejsze jest ciepłe koryto..." ... a dla ciebie ideałem jest puste (twoje!) koryto i zimna chata? P.S. ... to jestem pasozyt... Odpowiedz Link Zgłoś
callporter Łukasz Kotalla rządzi regionalną telewizją 29.01.09, 07:55 "Prezes TVP Piotr Farwał (w telewizji z rekomendacji LPR) konsekwentnie wymienia ludzi związanych z PiS" Piotr Farfał, jeśli już Panie Arturze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elef Łukasz Kotalla rządzi regionalną telewizją IP: 82.160.210.* 29.01.09, 10:48 Mnie to wisi, kto będzie rządził telewizją czy radiem, tak w naszym regionie jak i w kraju. Po prostu przestałem płacić abonament, więc niech się rządzi za swoje i innych a nie moje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Łukasz Kotalla rządzi regionalną telewizją IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.01.09, 22:06 Oglądałem dzisiaj wywiad z Panem Kotallą. Tak na okrągło i nijako nie mówił żaden dotychczasowy dyrektor, nawet Sołtysiński. Nic z tego nie wynika, a dokładniej ten młody człowiek jest fanatycznie zapatrzony w swoją mądrość. To On zbawi tą telewizję! Ale z tym zespołem nie zrobi nic. Zderzą się dwie miernoty a wypadkową będzie kraksa. Z drugiej strony po Panu Sołtysińskim chyba już bardziej zepsuć się nie da! PS. Jest taka dziennikarka (nie wiem czy z Zielonej czy z Gorzowa)-niech odejdzie z Sołtysińskim, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
gosik590 Łukasz Kotalla rządzi regionalną telewizją 29.03.09, 14:21 Miałam okazje poznać tego pana osobiście i naprawdę rzadko spotyka się takie chamstwo.Pracowałam wtedy w sklepie a ów pan przyszedł ze swoją żoną i był do tego stopnia nowobogacki że poprostu odwróciłam się i poszłam w swoją strone.Słowa typu G..... itd nie schodziło z jego ust.Myślę że nie takiego prezesa ludzie sobie wymarzyli.A najgorsze jest to że pan łukasz Kotalla nie zdaje sobie sprawy w ogóle z tego że nie jest pępkiem świata i są ludzie na prawdziwych poważnych stanowiskach a nikt nie przypisuje sobie prawa do tak chamskiego zachowania.Myśle że ktoś powinien wytłumaczyć temu panu że nie jest taki bogaty jak mu się wydaje a jedynie nowobogacki,a to spora różnica.Na koniec dodam że już nie pracuje w tym sklepie od dawna ale przez trzy miesiące pracy w tym miejscu nie spotkałam takiego śmiesznego człowieka,bo takie zachowanie śmieszy i wzbudza we mnie litość do takiej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Łukasz Kotalla rządzi regionalną telewizją 29.03.09, 17:36 Autor: gosik590 ... "Słowa typu G..... itd nie schodziło z jego ust..." ... nogi je bolaly wiec se przysiadły - co miały łazic? - byłas obok... Odpowiedz Link Zgłoś