Dodaj do ulubionych

Łukasz Kotalla rządzi regionalną telewizją

28.01.09, 19:11
- To jaką telewizję pan zrobi? - pytam.
- Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic.

No ba! Dwóch stolic nie. Ale jednej i tej słuszniejszej z południa jak najbardziej.
Obserwuj wątek
    • Gość: tk Re: Łukasz Kotalla rządzi regionalną telewizją IP: *.backiel.com.pl 28.01.09, 19:51
      na ch... komu taka telewizja?

Po co jak południe tzw. województwa lubuskiego ma TVP Wrocław, środek - TVP
      Poznań a północ z pewnością odbiera TVP Szczecin.

Zlikwidować tą telewizję - razem z lubuskim!
    • monka.misia Re: Łukasz Kotalla out 28.01.09, 20:08
      Część tzw. dziennikarzy TVP Górzów pod Szczecin, część pod TVP Wrocław. Kolejny
      prezesik niepotrzebny, szanujmy pieniądze abonentów. Ta telewizja nikomu nie
      jest potrzebna!
    • Gość: nicelus "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic." IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.09, 20:41
      dobrze gada, ale praktyka zapewne będzie odmienna.

ps. moim zdaniem gazeta wyborcza traci przez to, że zajmuje się sprawami jedynie
      jednej czwartej mieszkańców województwa.

• marek_p Re: "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. 28.01.09, 21:00
        Gość portalu: nicelus napisał(a):

> ps. moim zdaniem gazeta wyborcza traci przez to, że zajmuje się
        > sprawami jedynie jednej czwartej mieszkańców województwa.

Teoretycznie masz rację. Materiały z powiatów pojawiają się niezbyt często, ale
        sam wiesz, że to województwo ma pewną specyfikę.
        Brak zaufania między ćwierćstolicami. Delikatnie to nazwałem.
        Po prawdzie ta specyfika to ciągłe konflikty interesów. Częstotliwość ich
        występowania zapewnia dobry materiał. Cieszę się, że Gazeta jako jedyne
        regionalne medium te konflikty relacjonuje obiektywnie, a nie zamiata ich pod
        dywan.

To województwo powinno być podzielone na 2. Uwierz w Regionie Gorzowskim z dobrą
        telewizją (bo taka na obecną chwilę jest bez wątpienia TVP3 Gorzów) nie byłoby
        problemów z dotarciem do powiatów i autentycznych problemów mieszkańców
        (ujadający w nocy pies, wyłudzająca pieniądze firma komunalna oraz radości,
        które czasem ludzi spotykają).

Brak mi wiary w mądrość polityków, oni tego bękarta paradyża nie zlikwidują,
        będą zasilać go kroplówką, bo wielu z nich na tym tworze się będzie pożywiać
        jeszcze wiele lat. Niektórzy nawet doczekają emerytury.
        a Polska, Polacy - kogo to obchodzi. Dla pasożyta najważniejsze jest ciepłe
        koryto, do którego można się przytulić, possać i się też wypróżnić.
        • thebird1 Re: "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. 28.01.09, 21:11
          To da się oglądać tą telewizję regionalną ?
          • lysy_endrju Re: "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. 28.01.09, 22:00
            Da czy nie da, to kolejny kop jaki dostajemy od ZG. Wscieklem sie! Szczyt
            bezczelnosci, zeby jescze w gorzowie obsadzac stolki falubazami! Na ch oj komu
            ta PO byla!
            • Gość: ckm [...] IP: *.gorzow.mm.pl 28.01.09, 22:30
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: marcin_zielonagora Re: "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. IP: *.aster.pl 28.01.09, 23:03
                A skad pochodzi prezes i wiceprezes Radio Zachod? No zgadnijcie.
                • lysy_endrju Re: "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. 29.01.09, 00:23
                  Radio zachod to wasze "obiektywne" radio, i niech juz tak bedzie. W umowie
                  paradyskiej jest zapisane ze radio macie wy, telewizje my. Problm w tym ze radia
                  nie oddacie bo jest w umowie napisane ze je macie dla rownowagi, a telewizje
                  chcecie zabrac, bo my juz ja mielismy (pewnie tez w ramach rownowagi miedzy
                  regionalnej). ZPF!
                • ryszardr11 Re: "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. 29.01.09, 16:41
                  Gość portalu: marcin_zielonagora napisał(a):

> A skad pochodzi prezes i wiceprezes Radio Zachod? No zgadnijcie.

Prezes z Bydgoszczy, v-ce z Gorzowa, a v-ce, który był w pierwszym składzie
                  zarządu z Zielonej Góry.
                  Pierwszy dyrektor Ośrodka TVP w Gorzowie pochodził z Zielonej Góry, drugi (ten,
                  który właśnie został odwołany) ze Szczecina, a następny z Zielonej Góry.
                  Jakieś dodatkowe pytania?
                  • Gość: keram Re: "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 20:37
                    ryszard wyleczyles obojczyk
                  • kimjestkamilhypki Re: "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. 30.01.09, 22:38
                    rychu, prezes jest byłą gwiazdą meteo z gorzowa - ciekawe, czemu go tak tak
                    nienawidzą ? żonę miał z gorzowa (też za nim nie przepada),przygoda w edukacji w
                    Gorzowie też zakończyła się klęską i masą wrogów,kandydował na prezydenta i
                    gdzie się tylko dało z list LPR z Gorzowa (choć Ci twierdzą, że nie chcą go już
                    znać), a przyjechał faktycznie z Bydgoszczy, ale przez Maryjny Toruń, gdzie
                    pobierał nauki(ciekawe, czy ojciec dyrektor też go nienawidzi), a teraz
                    zaczadził się w Zielonej Górze, która historycznie też pewnie go nie pokocha
        • Gość: nicelus Re: "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.09, 01:24
          marek_p napisał:

> Materiały z powiatów pojawiają się niezbyt często, ...

a dzieje się też dużo i to nie jest dla ludzi tu mieszkających bez znaczenia.
          gazeta lubuska na informacje z powiatów nie ma konkurencji.

> Brak zaufania między ćwierćstolicami.

rzeczywiście ćwierć mieszkańców województwa mieszka w obu stołecznych miastach,
          a trzy ćwierci poza nimi.

• e_werty Re: "Taką bliżej ludzi, a nie tylko dwóch stolic. 29.03.09, 17:28
          "...Dla pasożyta najważniejsze jest ciepłe koryto..."

... a dla ciebie ideałem jest puste (twoje!) koryto i zimna chata?

P.S.

... to jestem pasozyt...
    • callporter Łukasz Kotalla rządzi regionalną telewizją 29.01.09, 07:55
      "Prezes TVP Piotr Farwał (w telewizji z rekomendacji LPR) konsekwentnie wymienia
      ludzi związanych z PiS"

Piotr Farfał, jeśli już Panie Arturze...
    • Gość: elef Łukasz Kotalla rządzi regionalną telewizją IP: 82.160.210.* 29.01.09, 10:48
      Mnie to wisi, kto będzie rządził telewizją czy radiem, tak w naszym regionie jak
      i w kraju. Po prostu przestałem płacić abonament, więc niech się rządzi za swoje
      i innych a nie moje.
      • Gość: ja Re: Łukasz Kotalla rządzi regionalną telewizją IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.01.09, 22:06
        Oglądałem dzisiaj wywiad z Panem Kotallą. Tak na okrągło i nijako
        nie mówił żaden dotychczasowy dyrektor, nawet Sołtysiński. Nic z
        tego nie wynika, a dokładniej ten młody człowiek jest fanatycznie
        zapatrzony w swoją mądrość. To On zbawi tą telewizję! Ale z tym
        zespołem nie zrobi nic. Zderzą się dwie miernoty a wypadkową będzie
        kraksa. Z drugiej strony po Panu Sołtysińskim chyba już bardziej
        zepsuć się nie da! PS. Jest taka dziennikarka (nie wiem czy z
        Zielonej czy z Gorzowa)-niech odejdzie z Sołtysińskim, naprawdę.
    • gosik590 Łukasz Kotalla rządzi regionalną telewizją 29.03.09, 14:21
      Miałam okazje poznać tego pana osobiście i naprawdę rzadko spotyka
      się takie chamstwo.Pracowałam wtedy w sklepie a ów pan przyszedł ze
      swoją żoną i był do tego stopnia nowobogacki że poprostu odwróciłam
      się i poszłam w swoją strone.Słowa typu G..... itd nie schodziło z
      jego ust.Myślę że nie takiego prezesa ludzie sobie wymarzyli.A
      najgorsze jest to że pan łukasz Kotalla nie zdaje sobie sprawy w
      ogóle z tego że nie jest pępkiem świata i są ludzie na prawdziwych
      poważnych stanowiskach a nikt nie przypisuje sobie prawa do tak
      chamskiego zachowania.Myśle że ktoś powinien wytłumaczyć temu panu
      że nie jest taki bogaty jak mu się wydaje a jedynie nowobogacki,a to
      spora różnica.Na koniec dodam że już nie pracuje w tym sklepie od