Dodaj do ulubionych

łysienie a tanletki anty

IP: *.* 23.12.02, 08:22
Czy któraś z mam stosująca Cerazette zaczęła tracić włosy? Myślałam, że to normalne ale tracę ich coraz więcej mimo przyjmowania preparatów witaminowych, żelaza itp. Pomóżcie bo łysieję straszliwie... Dorota
Obserwuj wątek
    • Gość: dzidecka Re: łysienie a tanletki anty IP: *.* 23.12.02, 21:09
      Biorę Cerazette prawie 3 miesiące i rzeczywiście strasznie włosy zaczęły mi wypdać. Ale w ogóle nie skojarzyłam tego z tabletkami. teraz juz sama nie wiem...mama Marcinka napisała/ł:
    • Gość: feratu Re: łysienie a tanletki anty IP: *.* 23.12.02, 21:58
      Dorotko, ja praktycznie wyłysiałam po stosowaniu „Cilest”. Hormony były źle dobrane, a później jeszcze okazało się, że nie wolno mi było ich w ogóle stosować! Być może z Tobą jest tak samo! Na pewno radzę Ci wizytę u ginekologa oraz badania poziomu hormonów. Lekarz będzie wiedział o co chodzi! Dopiero na podstawie wyników tych badań, można dobierać odpowiednio tabletki antykoncepcyjne i przez to wykluczyć jakieś skutki uboczne. A tak nigdy nic nie wiadomo, a szkoda by było stracić resztę włosów? Prawda? Pozdrawiam, Feratu :-)
      • Gość: Dorotka25 Re: łysienie a tabletki anty IP: *.* 23.12.02, 23:05
        Dzięki dziewczyny za odpowiedź - Feratu nie będę Ci opisywac na jakiej zasadzie mój lekarz dobiera tabletki anty bo nóż w kieszeni się otwiera - mam zamiar zmienić go po Nowym Roku. Za to Cilest u mnie sprawdziło się rewelacyjnie ale to było przed ciążą. A tabletki odstawiam - szklanka wody zamiast.... I przepraszam za tego byka w temacie - mały marudził a ja ze szczotką w ręku próbowałam się uczesać tak aby nie stracić resztki włosów. Pozdrawiam, Dorota
    • Gość: jl101 Re: łysienie a tanletki anty IP: *.* 24.12.02, 08:21
      ja tez biore cerazette co prawda dopiero dwa miesiace ale na razie z wlosami wszystko w porzadku. natomiast czytalam gdzies, ze po ciazy wlosy maja prawo wypadac, bo w ciazy ze wzgledu na jakies hormony (jakies-nie wiem ktore :) ) nie wypadaja wlosy. znaczy ze dziennie normalnie wypada jakas tam ilosc "zuzytych" wlosow a w ciazy te jakos sie trzymaja. natomiast jakis czas po urodzeniu dzidzi hormony wracaja do swoich normalnych wartosci i wtedy te wlosy co w ciazy nie wypadly wypadaja. troche to zagmatwalam, ale mam nadzieje, ze zrozumiale. a tak z ciekawosci, kiedy rodzilyscie? (te bez wlosow :lol: ) mysle, ze calkiem nie wylysiejecie, wypadna po prostu te co mialy wypasc i juz.pozdrawiam i wesolych swiat :)
      • Gość: dzidecka Re: łysienie a tanletki anty IP: *.* 24.12.02, 11:19
        Ja rodziłam 22 sierpnia. Włosy wypadaja juz dwa miesiace. Normalny koszmar. Ale z tabletek nie zrezygnuje. Przeciez to wcale nie musi byc to. Pogadam z ginekologiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka