Gość: Dorotka25 IP: *.* 23.12.02, 08:22 Czy któraś z mam stosująca Cerazette zaczęła tracić włosy? Myślałam, że to normalne ale tracę ich coraz więcej mimo przyjmowania preparatów witaminowych, żelaza itp. Pomóżcie bo łysieję straszliwie... Dorota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dzidecka Re: łysienie a tanletki anty IP: *.* 23.12.02, 21:09 Biorę Cerazette prawie 3 miesiące i rzeczywiście strasznie włosy zaczęły mi wypdać. Ale w ogóle nie skojarzyłam tego z tabletkami. teraz juz sama nie wiem...mama Marcinka napisała/ł: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feratu Re: łysienie a tanletki anty IP: *.* 23.12.02, 21:58 Dorotko, ja praktycznie wyłysiałam po stosowaniu „Cilest”. Hormony były źle dobrane, a później jeszcze okazało się, że nie wolno mi było ich w ogóle stosować! Być może z Tobą jest tak samo! Na pewno radzę Ci wizytę u ginekologa oraz badania poziomu hormonów. Lekarz będzie wiedział o co chodzi! Dopiero na podstawie wyników tych badań, można dobierać odpowiednio tabletki antykoncepcyjne i przez to wykluczyć jakieś skutki uboczne. A tak nigdy nic nie wiadomo, a szkoda by było stracić resztę włosów? Prawda? Pozdrawiam, Feratu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorotka25 Re: łysienie a tabletki anty IP: *.* 23.12.02, 23:05 Dzięki dziewczyny za odpowiedź - Feratu nie będę Ci opisywac na jakiej zasadzie mój lekarz dobiera tabletki anty bo nóż w kieszeni się otwiera - mam zamiar zmienić go po Nowym Roku. Za to Cilest u mnie sprawdziło się rewelacyjnie ale to było przed ciążą. A tabletki odstawiam - szklanka wody zamiast.... I przepraszam za tego byka w temacie - mały marudził a ja ze szczotką w ręku próbowałam się uczesać tak aby nie stracić resztki włosów. Pozdrawiam, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jl101 Re: łysienie a tanletki anty IP: *.* 24.12.02, 08:21 ja tez biore cerazette co prawda dopiero dwa miesiace ale na razie z wlosami wszystko w porzadku. natomiast czytalam gdzies, ze po ciazy wlosy maja prawo wypadac, bo w ciazy ze wzgledu na jakies hormony (jakies-nie wiem ktore ) nie wypadaja wlosy. znaczy ze dziennie normalnie wypada jakas tam ilosc "zuzytych" wlosow a w ciazy te jakos sie trzymaja. natomiast jakis czas po urodzeniu dzidzi hormony wracaja do swoich normalnych wartosci i wtedy te wlosy co w ciazy nie wypadly wypadaja. troche to zagmatwalam, ale mam nadzieje, ze zrozumiale. a tak z ciekawosci, kiedy rodzilyscie? (te bez wlosow ) mysle, ze calkiem nie wylysiejecie, wypadna po prostu te co mialy wypasc i juz.pozdrawiam i wesolych swiat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidecka Re: łysienie a tanletki anty IP: *.* 24.12.02, 11:19 Ja rodziłam 22 sierpnia. Włosy wypadaja juz dwa miesiace. Normalny koszmar. Ale z tabletek nie zrezygnuje. Przeciez to wcale nie musi byc to. Pogadam z ginekologiem. Odpowiedz Link Zgłoś