Dodaj do ulubionych

wypadanie włosów

IP: *.* 30.09.02, 06:05
witam wszystkichmam drobny problem. od prawie 5 miesięcy jestem mamą. karmię swoje maleństwo piersią. pewnie to normalne, strasznie mi wypadają włosy, tak bardzo, że robią się prawie puste placki na głowie.co z tym można zrobić? czy coś wogóle można? jeżeli można, to co? zaczynam się już zastanawiać czy nie przyzwyczajać się do myśli o peruce... marta
Obserwuj wątek
    • Gość: madzia23 Re: wypadanie włosów IP: *.* 30.09.02, 10:22
      Droga Marto! Ja rowniez piec miesiecy temu urodzilam slicznego synka, ktorego karmie piersia. Mam ( a wlasciwie mialam ) ten sam problem. Maial piekne dlugie i grube wlosy, ale po porodzie zaczely mi wychodzic garsciami. Balam sie ich myc bo przy myciu wychodzilo ich dwa razy wiecej. Musze Ci powiedziec, ze ja stosowalam kuracje VICHY. Jest to drogi zabieg ale bardzo skuteczny. Probowalam innych srodkow ale mi nie pomagaly. Kuracja taka kosztuje niecale 400 zlotych ale naprawde warto. W komplecie masz szmpon, balsam i olejek to wlosow ktory wcierasz w skore glowy co drugi dzien. Nie wypadaja juz mi wlosy a nawet zaczely odrastac nowe. Moja kolezanka stosuje kuracje firmy DUCRAY jest tansza od VICHY ale rowniez skuteczna chociaz trzeba ja stosowac przez trzy miesiace. Pozdrawiam Magda
    • Gość: Mira Re: wypadanie włosów IP: *.* 30.09.02, 22:00
      Wiem co czujesz...Niestety tak to jest, ze ok. 4 -5 miesiąca po porodzie zaczynają wypadać włosy. I fakt - wypadają garściami :( ale na szczęscie po jakims czasie (miesiąc - w moim przypadku) przestają :) Staraj sie teraz stosować preparaty wzmacniające np. RADICAL (ampułki) i nie załamuj sie, ba jak przestaną wypadać - zaczną odrastać :hap: Pozdrawiam Mira mama Olka, co też sporo włosów straciła i myślała, ze juz łysa będzie. ;)
    • miniskranka44 Re: wypadanie włosów 17.05.20, 22:45
      Sama kiedyś miałam duży problem z wypadaniem włosów, koniec końców znalazłem specyfik na tej stronie: wlosomaniaczkapl.wordpress.com/ i moje włosy znów odżyły, warto sprawdzić smile
    • healthkingg Re: wypadanie włosów 15.01.25, 21:00
      Dużo domowych sposobów jest podanych w tym artykule, warto przeczytać
      Tekst linku
      • chocolate_dog123 Re: wypadanie włosów 15.01.25, 21:06
        Cóż ma odchudzanie do włosów. Wypadanie włosów to głównie tarczyca i żelazo. Chyba że brałaś tabsy po których włosy wypadają...
        • chocolate_dog123 Re: wypadanie włosów 15.01.25, 21:24
          O ile też nie jest to efekt ch...wego farbowania.
          • chocolate_dog123 Re: wypadanie włosów 20.01.25, 21:23
            ... tudzież chemii w szamponie. Warto sprawdzić jego skład/ konsystencję/ barwę. Mój szampon ostatnio zrobił się jakiś taki rzadszy, bardziej żółty i wali acetonem... Cuda niewidy... Znalazła się przyczyna swędzącej skóry głowy i wypadających włosów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka