Dodaj do ulubionych

POSZUKUJE RODZICOW BIOLOGICZNYCH...PROSZE O POMOC!

28.01.05, 13:33
Zwracam sie z prosba do osob, ktore moga mi dac namiary na jakies
fundacje...mam wiele danych dot.rodzicow, ale niestety nie moge ich znalezc,
gdyz jest ta ochrona danych osobowych,a zalezy mi na adresie.prosze doradzcie
mi cos...pati
Obserwuj wątek
    • niewiadomskak Re: POSZUKUJE RODZICOW BIOLOGICZNYCH...PROSZE O P 28.01.05, 16:30
      Sproboj
      www.adoptuj.pl
      maja tez adresy na wsystich Dom Dziecka i agencji

pozdrawiam.. Krysia
      Tez Szukam swoich rodzicow.. ale ja jestem w USA i Adoptowana tu w ameryce..Mam
      wyjechala spowrotem do Polski jak moja mlotsza Siostra sie orodzila. obydwa
      zostalismy zagranicze..
      • agao_z Re: POSZUKUJE RODZICOW BIOLOGICZNYCH...PROSZE O P 28.01.05, 21:42
        Sprobujcie przez Towarzystwo Przyjaciol Dzieci. Z tego co wiem, pomagaja
        rozdzielonym rodzenstwom onownie sie polaczyc.

Pozdrawiam
        Agnieszka
    • licia Re: POSZUKUJE RODZICOW BIOLOGICZNYCH...PROSZE O P 29.01.05, 13:21
      Witaj,
      najprościej będzie zapytać rodziców (adopcyjnych) z jakiego domu dziecka/
      poprzez jaki ośrodek adopcyjny cię adoptowali. Następnie zwrócić się do
      ośrodka - oni pomogą dotrzeć ci do rodziców biologicznych, a nawet pomogą w
      pierwszym kontakcie.

Powodzenia i trzymam kciuki za mile spotkanie.

Lidka
      • pati79 Re: POSZUKUJE RODZICOW BIOLOGICZNYCH...PROSZE O P 02.02.05, 11:41
        niestety dom malego dziecka w ktorym przebywalam 3 miesiace juz nie istnieje od
        8 lat.moi adopcyjni rodzice nie wiedza nic o moich rodzicach biologicznych, ani
        o rodzenstwie,a w urzedzie miasta mi powiedzieli ze jest ochrona danych
        osobowych i jakl chce znalezc np.matke to musze wplacic 30,40zl i oni znajda
        matke moja biolog. i zapytaja sie jej czy ona wyraza zgode na to bym jej adres
        poznala i wtedy moze dostane jej adtres a moze nie.kolo zamkniete a bardzo mi
        zalezy.nie wiem gdzie sie juz zwrocic o pomoc.towarz.przyj.dzieci odpada ja mam
        26lat,to bylo dawno temu, tam mi powiedzieli ze oni mi nie pomoga w tym
        problemie.a przez www.adoptuj.pl probowalam i nic z tego nie wyszlo.prosze jesli
        ktos ma jakies pomysly.doradzcie mi/.ja sie ur.w 1979r w katowicach, moi biolog.
        rodzice tam wowczas mieszklali nawet mam ich adres z tego 1979r ae tam juz nie
        ma budynkow a nie chca mi nigdzie powiedziec gdzie ich przesiedlili.musze
        zaplacic te 30zl. a jest mi ciezko, bo mam 2 dzieci na utrzymaniu a mam tylko
        500zl alimentow, jestem w traklcie rozwodu,nie pracuje.nie mam kompa i neta w
        domu ale odpiszcie mi prosze was bardzo.bo juz nie wiem co mam robic, a
        najbardziej to bym rodzenstwo chciala znalezc.pozdrawiam i czekam na info.pati
    • karolciaprzybylska Re: POSZUKUJE RODZICOW BIOLOGICZNYCH...PROSZE O P 03.03.05, 16:06
      ośrodek adopcyjny który przeprowadził adopcję ma obowiązek skierować Cię tam
      gdzie są dane adopcyjne, może też pomóc.Tak mówili mi na kursie dla
      rodziców.trzymaj się!!!!
      • mars62 Re: POSZUKUJE RODZICOW BIOLOGICZNYCH...PROSZE O P 03.03.05, 20:02
        To było 26 lat temu, jak pisze Pati. Organizacja adopcji w PL była wówczas
        cokolwiek odmienna od dzisiejszej. Obawiam się więc, że OAO może nie sprostać
        temu obowiązkowi, gdyż takiej wiedzy może nie posiadać.

Pati, spróbuj przy okazji uzyskiwania informacji adresowej powalczyc o
        zwolnienie z opłaty skarbowej za tą czyność, a to na mocy art. 2 ust. 1 pkt. 6
        ustawy a dnia 9 wrzesnia 2000r. o opłacie skarbowej (j. t.: Dz. U. z 2004r. Nr
        253, poz. 2532, ze zmianą) - cyt.: " Nie podlegają opłacie skarbowej (...)
        podania i załączniki do podań wnoszone przez osoby, które stan ubóstwa
        udokumentują organowi mającemu rozpatrzyć podanie, czynności urzędowe
        dokonywane na wniosek tych osób, a także wydawane im zaświadczenia"

Powodzenia i pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka