28.08.07, 15:12
Cześć wszystkim. Jestem nowa na forum. Od listopada zaczynamy z mężem
szkolenie w MOA w Częstochowie. Czy ktoś może rozpoczyna też tam szkolenie?
Obserwuj wątek
    • jula1232 Re: cześć! 28.08.07, 15:27
      hej ja tez od niedawna jestem na forum. Pare tygodni temu podjelismy decyzje o
      adopcji. Od listopada zaczynamy kurs. Życze ci duzo siły i wytrwałosci.
      • agusia35i Re: cześć! 28.08.07, 16:20
        My decyzję o adopcji podjęliśmy w styczniu po 4 latach leczenia bez skutku.
        Tobie też życzę bardzo dużo cierpliwości i wytrwałości, bo jeszcze daleka droga
        przed nami.
    • olus811 Re: cześć! 28.08.07, 18:35
      witaj agusiu
      MOAO w Częstochowie, to równiez Nasz osrodek. Zgłosiliśmy się do niego na
      poczatku tego roku, przeszlismy szkolenia, teskty, badania i wszystko wspominamy
      bardzo pozytywanie. Niesamowity klimat, pomoc ze strony pracowników, pod każdym
      wzgędem. Dziś, po pół roku jestesmy już rodzicami maleńkiej dziewczynki.
      Niestety nie dzieki MOAO, bo kolejka jest niewiarygodnie długa. Szukalismy sami
      i znależlismy, ale MOAO pomaga nam w wielu sprawach do dziś i wiem, ze z kazdym
      problemem o tematyce adopcji mogę liczyc na pomoc i wsparcie. Polecam i
      pozdrawiam serdecznie zycżac przede wszystkim wytrwałości w darzeniusmile
      • agusia35i Re: cześć! 29.08.07, 10:43
        olus811 dzięki za wszystkie informacje. Mam nadzieję, że my też szybko
        znajdziemy swoje maleństwo. Życzę dużo szczęścia i powodzenia. Pozdrawiam
        serdecznie.
      • gusia7474 Re: cześć! 01.10.07, 16:20
        Cześć olus811.tez jestem nowa. A możesz powiedzieć co to za testy
        przechodziłaś? cze są trudne?bardzo prosze o odpowiedż.AGNESS
        • olus811 Re: cześć! 01.10.07, 18:14
          witaj
          testy psychologiczna przeprowadzają wszystkie OAO. Ich treści i cele są różne,
          ale każdy z ośrodków powinien zrobić wszystko aby jak najdokładniej Was- jako
          rodziców adopcyjnych - sprawdzić, przebadać psychologicznie, zorientować się
          jakie są wasze wyobrażenia co do wychowania dziecka, na ile jesteście świadomi
          konsekwencji adopcyjnych, czy teoretycznie jesteście gotowi na borykanie sie z
          trudami wychowywania dziecka często z rożnymi obciążeniami. Nie chodzi o
          sprawdzenie czy jesteście zdrowi psychiczniesmile, bo zaświadczenie z poradni
          min.zdrowia psychicznego tak czy inaczej będziecie musieli dostarczyć. A testy
          psychologiczne przeprowadzane przez OAO maja bardziej na celu poznanie Was jako
          ludzi i przyszłych rodziców.Psycholog wystawi Wam opinię będącą kwint esencją
          Waszych testów.Jako ciekawostkę dodam, ze my po przeczytaniu wyników naszych
          testów, stwierdziliśmy, ze dobry psycholog czyta z człowieka jak z otwartej
          księgi. Ocenił nas bardzo prawdziwie, czytałam o sobiesmile bez obawsmile nikt nie
          oblewa, to nie klasówkasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka