Dodaj do ulubionych

Rowerek lac magic czy ...

11.04.10, 15:00
Doradzcie prosze bo nie wiem co kupic dla córki (26m-cy)rowerek lac
magic czy lepiej juz dwukołowy z doczepionymi dwoma kółkami.Wiem ze
nie bedzie miała siły pchac ale moze w wakacje sie nauczy pedałowac
i kierowac kierownicą. Nie polecajcie mi laufrada bo juz mamy i sie
kurzy bo mała nie chce na nim narazie jeździc.
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Rowerek lac magic czy ... 11.04.10, 16:16
      moim zdaniem magic.
      • agafu Re: Rowerek lac magic czy ... 11.04.10, 17:26
        my mamy magic a raczej wersję Polską Turbo i jest pierwszorzędny dla 2-latka.
        • patatajowa Re: Rowerek lac magic czy ... 11.04.10, 17:40
          agafu napisała:
          > my mamy magic a raczej wersję Polską Turbo i jest pierwszorzędny dla 2-latka.
          ale magic lak tez jest polską wersją wink firmy z Częstochowy.
    • agusia_h Re: Rowerek lac magic czy ... 11.04.10, 18:21
      Moja ma 29 miesięcy i pomyka na rowerku Merida Dakar 612 z bocznymi kółkami aż
      się kurzy, ale wiem, że nie każdy jej rówieśnik ma w ogóle chęć, żeby pedałować wink

Od dziecka zależy, i od jego widzimisię wink

Nie chcę tu wyrokować, ale może Twoja córeczka nie ma teraz specjalnego parcia
      na pojazdy typu laufrad czy rower? To wcale nie jest rzadkie w tym wieku, widzę
      po znajomych - rowerki i laufrady w wiekszości się kurzą.
      Może by jej odpuścić, przynajmniej na razie?

• paniwaz Re: Rowerek lac magic czy ... 11.04.10, 18:45
        Dziękuje Bogu, że nie kupiłam Magica a lufrada, widząc dziś malucha jadącego na
        tym skrzypiącym rowerku a obok pomykającego jak błyskawica swojego niespełna
        trzylatka na laufradzie. Rozważ tę opcję, gdyż w jeden dzień dziecko jest w
        stanie nauczyć się utrzymywać równowagę i skręcać, mając przy tym wzorową
        postawę. Szczerze polecam. Pani Wąż
        • vegutka Re: Rowerek lac magic czy ... 11.04.10, 19:27
          Przepraszam, ze się trochę wetnę w wątek. A jaki jest najmniejszy laufrad na
          rynku-taki na sam początek dla letniego wyrośniętego 1.5-roczniaka? Czy to za
          wcześnie jeszcze?
          • majarzeszow vegutka 11.04.10, 20:43
            najmniejszy to puky LR M - taki ma moja coreczka.

a do autorki watku: mamy takze lac magica, ale coreczka nie bardzo sie do niego
            pali.

raz ja najdzie na pukiego, czasem wezmie magica, dobrze ze odziedziczyla po
            starszym bracie i mamy obydwa modele.
            • bursz rewelacja 11.04.10, 21:51
              Witam,
              rowerekmagic.eu/oferta.php
              bezkonkurencyjny wśród zakupów, trzykołowy magic. Mimo, że dziecko ma
              prawie 6 lat, jeździ na dwóch kołach, to po domu jest magic, również
              starsi goście nim jeżdżą,
              POLECAM,
              jola
              • patatajowa Re: rewelacja 11.04.10, 22:19
                hehehe starsi niz 6 lat na magiku ????? smile
                chyba w ramach wygłupów przez 5 minut wink
          • mamachlopca1 Re: Rowerek lac magic czy ... 11.04.10, 20:46
            patrzac na mojego syna to wybralabym magica.przede wszystkiem jednak jest
            mniejszy i latwiej mu bylo nie tylko pedalowac ale i w ogole usadowic sie na
            rowerze.a pedalowac samemu sie nauczyl jak mial 2,5 roku.i mniej wiecej wtedy
            tez opanowal laufrada.a wczesniej takie zwykle jezdziki-odpychacze.
            • monix123 Re: Rowerek lac magic czy ... 11.04.10, 22:23
              U nas sytuacja wyglądała tak..młoda dostała od zajaczkawink maguca,
              nie miała jeszcze 2 lat..nauczyła się pedałować bez problemów. zaraz
              były urodziny - dostała kettlera sppedy 10 - i zacząl się szał.
              Magic poszedł ZUPEŁNEI w odstawkę-i od razu go sprzedalismy.
              Równocześnie w domu po starszej siostrze był i jest zwykły 4 kołowy
              12 calowy. też na nim jeździ, ale laufrad jest zdecydowanym hitem.
              Jesli nie laufrad to ja bym juz kupiła zwykly 4 kołowy. Ale to moja
              opiniawink
              • paniwaz Re: Rowerek lac magic czy ... 11.04.10, 22:34
                vegutka napisała:

> Przepraszam, ze się trochę wetnę w wątek. A jaki jest najmniejszy laufrad na
                > rynku-taki na sam początek dla letniego wyrośniętego 1.5-roczniaka? Czy to za
                > wcześnie jeszcze?

Jednego z najmniejszych laufradów produkuje także Kettler - obok wspomnianych
                wcześniej Puky.
                www.aktywnysmyk.pl/img/p/23-185-large.jpg
                Ja co prawda kupiłam bardziej "dorosłego" laufrada z aluminiową ramą i hamulcem,
                jednak aby Młody (92cm wzrostu) mógł na nim jeździć, małżonek troszkę obciął
                sztycę podsiodłową, dzięki czemu było możliwe obniżenie siodełka do pożądanej
                wysokości. Pani Wąż

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka